Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Παραλίες
ΛΙΜΝΗ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΥΡΓΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΦΕΙΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΪΑΦΑΣ ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΚΑΙΑΦΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΙ ΚΟΤΥΧΙ - ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ (Πηγή: Χρήστος Παναγιώτου)
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
 

manolada_F3498.JPG

 

Η παραλία της Μανωλάδας (Μπρίνιας – Φάλαρη - Κουνουπέλι) βρίσκεται στον κόλπο της Κυλλήνης και απέχει 6 χλμ. περίπου από τον οικισμό της Νέας Μανολάδας. Η ακτή καταλαμβάνει τμήμα του ανοιχτού κόλπου της Κυλλήνης και είναι μήκους 43.000 μέτρων . Η ακτή έχει μήκος 11.250 μέτρα, μέσο πλάτος 15 μέτρα και προσανατολισμό βορειοδυτικό. Τόσο η παράκτια ζώνη όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας είναι αμμώδης με βράχια στο βόρειο άκρο. Η παράκτια ζώνη είναι φυσική, με χαμηλή βλάστηση, στην οποία συμπεριλαμβάνονται κρίνοι της άμμου. Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει τοπικά λιβάδια φανερόγαμων.

Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα είναι αβαθή και η κλίση του πυθμένα ήπια (σε απόσταση 275 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.). Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς.

Τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο και διαθέτει υποδομές για την εξυπηρέτηση των λουομένων όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια, καλάθια και κάδους απορριμμάτων. Στην ακτή υπάρχουν αναψυκτήρια με τραπεζοκαθίσματα. Ο μέγιστος αριθμός λουόμενων εκτιμάται σε 800 άτομα.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΚΟΥΔΙ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΙΝΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ-ΚΑΒΟΥΡΙ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ - ΣΚΑΦΙΔΙΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΪΑΦΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΩ ΣΑΜΙΚΟ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΛΟΥΚΙ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΒΕΝΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΠΙΑΤΖΑΣ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Δρομολόγια Λεωφορείων
Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Αξιοθέατα
Μνημεία
Μουσεία / Αρχαιολογικοί Χώροι
Ναοί-Μοναστήρια
Δημοφιλείς Προορισμοί
  Τοπικά Νέα / Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις - Φεστιβάλ
Επικαιρότητα
  Επιμελητήριο Ηλείας