Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Παραλίες
ΛΙΜΝΗ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΥΡΓΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΦΕΙΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΪΑΦΑΣ ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΚΑΙΑΦΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΙ ΚΟΤΥΧΙ - ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ (Πηγή: Χρήστος Παναγιώτου)
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
 

loutra_F32681.JPG

 

Η παραλία Λουτρά Κυλλήνης- Κάστρου απέχει 3,5 χλμ. περίπου από το Κάστρο και αποτελεί ανοιχτό παράλιο τμήμα των δυτικών ακτών της Πελοποννήσου. Η κολυμβητική ακτή αποτελεί το ανοιχτό παράλιο τμήμα ανάμεσα στα άκρα Τρυπητή και Κυλλήνης, μήκους 11 χλμ.. Η παραλία έχει μήκος 4.900 μ., μέσο πλάτος 30 μ. και προσανατολισμό δυτικό. Η παράκτια ζώνη και ο θαλάσσιος πυθμένας αποτελούνται από άμμο. Η παράκτια ζώνη είναι μερικώς τροποποιημένη, λόγω ύπαρξης μόνιμων κτισμάτων στο όριό της και κινητών κτισμάτων επί της ακτής. Στην παραλία υπάρχει σποραδική βλάστηση από αλμυρίκια και κρίνους της θάλασσας.

Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα είναι αβαθή και η κλίση του πυθμένα ήπια (σε απόσταση 620 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.). Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω του οδικού δικτύου Λουτρών Κυλλήνης- Νεοχωρίου.

Το μεγαλύτερο τμήμα της παραλίας είναι οργανωμένο και διαθέτει υποδομές, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, τουαλέτες, ντους, αποδυτήρια, κάδους και καλάθια απορριμμάτων. Στην ακτή υπάρχει ναυαγοσώστης για την ασφάλεια των λουομένων. Στην παραλία λειτουργούν εγκατεστημένοι κινητοί χώροι για πρόχειρο φαγητό κι εστιατόριο για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Ακόμα, υπάρχουν ξύλινοι διάδρομοι και υποδομές για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η ακτή χρησιμοποιείται κυρίως για κολύμβηση και οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι τα θαλάσσια αθλήματα (μηχανοκίνητα/ιστιοπλοΐα/ιστιοσανίδα). Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 4.000 άτομα.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΚΟΥΔΙ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΙΝΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ-ΚΑΒΟΥΡΙ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ - ΣΚΑΦΙΔΙΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΪΑΦΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΩ ΣΑΜΙΚΟ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΛΟΥΚΙ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΒΕΝΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΠΙΑΤΖΑΣ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Δρομολόγια Λεωφορείων
Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Αξιοθέατα
Μνημεία
Μουσεία / Αρχαιολογικοί Χώροι
Ναοί-Μοναστήρια
Δημοφιλείς Προορισμοί
  Τοπικά Νέα / Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις - Φεστιβάλ
Επικαιρότητα
  Επιμελητήριο Ηλείας