Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Παραλίες
ΛΙΜΝΗ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΥΡΓΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΦΕΙΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΪΑΦΑΣ ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΚΑΙΑΦΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΙ ΚΟΤΥΧΙ - ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ (Πηγή: Χρήστος Παναγιώτου)
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΪΑΦΑ
 

kaifas_F22150.JPG

 

Η παραλία Καϊάφας - Ζαχάρω βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Κυπαρισσιακού κόλπου και απέχει 2,5 χλμ. περίπου από τον οικισμό της Ζαχάρως. Η κολυμβητική ακτή αποτελεί το παράλιο τμήμα του ανοιχτού Κυπαρισσιακού κόλπου, μήκους 68 χλμ.. Το μήκος της παραλίας είναι 15,5 χλμ., το μέσο πλάτος 30 μ. και με προσανατολισμό νοτιοδυτικό. Τόσο η παράκτια ζώνη όσο και ο θαλάσσιος πυθμένας είναι αμμώδεις. Η παράκτια ζώνη είναι μερικώς τροποποιημένη, λόγω ύπαρξης κατά τόπους ξύλινων διαδρόμων και βάσεων για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Στο όριο της ακτής υπάρχουν μόνιμα κτίσματα και χαμηλή βλάστηση και κρίνοι της θάλασσας. Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα είναι αβαθή στο μεγαλύτερο τμήμα της ακτής και η κλίση του πυθμένα ήπια (σε απόσταση 260 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.).

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς, μέσω του οδικού δικτύου Καλαμάτας-Πύργου. Τμήματα της παραλίας είναι οργανωμένα και διαθέτουν υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων, όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, τουαλέτες, ντους, αποδυτήρια, καλάθια και κάδους απορριμμάτων. Στην ακτή υπάρχει ναυαγοσώστης και αναψυκτήρια στο όριό της. Στο βορειοδυτικό τμήμα της ακτής η λιμνοθάλασσα του Καϊάφα ενώνεται με τον Κυπαρισσιακό κόλπο. Κατά μήκος της κολυμβητικής ακτής εκβάλουν τα ρέματα Ζαχαραΐικο και Θολό (συνεχούς ροής και τα ρέματα Γλατσίτικο και Βούλγκρεμο (διαλείπουσας ροής). Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 5.000 άτομα.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΚΟΥΔΙ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΙΝΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ-ΚΑΒΟΥΡΙ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ - ΣΚΑΦΙΔΙΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΩ ΣΑΜΙΚΟ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΛΟΥΚΙ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΒΕΝΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΠΙΑΤΖΑΣ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Δρομολόγια Λεωφορείων
Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Αξιοθέατα
Μνημεία
Μουσεία / Αρχαιολογικοί Χώροι
Ναοί-Μοναστήρια
Δημοφιλείς Προορισμοί
  Τοπικά Νέα / Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις - Φεστιβάλ
Επικαιρότητα
  Επιμελητήριο Ηλείας