Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Παραλίες
ΛΙΜΝΗ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΥΡΓΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΦΕΙΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΪΑΦΑΣ ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΚΑΙΑΦΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΙ ΚΟΤΥΧΙ - ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ (Πηγή: Χρήστος Παναγιώτου)
ΠΑΡΑΛΙΑ ΘΙΝΕΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ
 

thinesvartholomio_F12964.jpg 

 

 

Η παραλία Θίνες-Βαρθολομιό βρίσκεται στον κόλπο του Χελωνίτη. Η κολυμβητική ακτή αποτελεί τμήμα ανοιχτού κόλπου, μήκους 16,5 χλμ.. Η παραλία έχει μήκος 7.300 μ., μέσο πλάτος 30 μ. και προσανατολισμό νοτιοδυτικό. Η παράκτια ζώνη είναι αμμώδης. Ο θαλάσσιος πυθμένας αποτελείται από άμμο και επίπεδες βραχώδεις εξάρσεις στο βορειοδυτικό τμήμα του. Η παράκτια ζώνη είναι μερικώς τροποποιημένη λόγω των διάσπαρτων κτισμάτων στο όριο και επί της ακτής. Στο όριο της παραλίας κυριαρχεί η χαμηλή βλάστηση, η οποία περιλαμβάνει κρίνους της άμμου. Η θαλάσσια βιοποικιλότητα περιλαμβάνει κυρίως χλωροφύκη.

Τα κολυμβητικά ύδατα στα πρώτα μέτρα έχουν κανονικό βάθος με ήπια κλίση του πυθμένα, καθώς σε απόσταση 80 μ. από την ακτή το βάθος προσεγγίζει τα 5 μ.. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται οδικώς.

Τμήματα της παραλίας είναι οργανωμένα και διαθέτουν υποδομές εξυπηρέτησης των λουομένων όπως ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, αποδυτήρια, κάδους και καλάθια απορριμμάτων. Στην ακτή υπάρχουν ξύλινοι διάδρομοι, ναυαγοσωστική βάση και λειτουργούν αναψυκτήρια με τραπεζοκαθίσματα για την κάλυψη των αναγκών των λουομένων. Η ακτή χρησιμοποιείται κυρίως για κολύμβηση και οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται είναι τα θαλάσσια αθλήματα (ποδήλατο και κανό). Ο μέγιστος αριθμός λουομένων εκτιμάται σε 700 άτομα.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΚΟΥΔΙ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ-ΚΑΒΟΥΡΙ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΗΛΙΑ - ΣΚΑΦΙΔΙΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΪΑΦΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΩ ΣΑΜΙΚΟ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΛΟΥΚΙ-ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΕΒΕΝΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΧΩΡΙΟΥ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΠΙΑΤΖΑΣ
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Δρομολόγια Λεωφορείων
Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Αξιοθέατα
Μνημεία
Μουσεία / Αρχαιολογικοί Χώροι
Ναοί-Μοναστήρια
Δημοφιλείς Προορισμοί
  Τοπικά Νέα / Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις - Φεστιβάλ
Επικαιρότητα
  Επιμελητήριο Ηλείας