Επικοινωνία  Χρήσιμες Συνδέσεις   
Είσοδος Μέλους  
 
  ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
ΑΡΧΙΚΗ   Ο Νομός μας
ΛΙΜΝΗ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΥΡΓΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΦΡΑΓΜΑ ΑΛΦΕΙΟΥ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΠΟΤΑΜΟΣ ΝΕΔΑ ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΪΑΦΑΣ ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΚΑΙΑΦΑΣ ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΙ ΚΟΤΥΧΙ - ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ (Πηγή: Χρήστος Παναγιώτου)
Ο Νομός Ηλείας
 
πατήστε για μεγέθυνση

Αγαπητέ Επισκέπτη Καλώς Ήλθες.

Το Επιμελητήριο Ηλείας σε καλωσορίζει στις ιστοσελίδες του και επιχειρεί να σε ξεναγήσει στις ομορφιές αυτού του τόπου και να σε διευκολύνει να βρεις κατάλυμα διαμονής αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ευρύτερη περιοχή και τα αξιοθέατα της.

Στο νομό βρίσκεται η αρχαία Ήλιδα, ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Πελοποννήσου και αρχαία πρωτεύουσα της Ηλείας που φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, δεν υφίσταται αρχαιολογικός χώρος σ’ ολόκληρο τον κόσμο με τόσο στενή αναφορά προς τη σημερινή πραγματικότητα σαν αυτόν της Ολυμπίας. Το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα. Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, ένας από τους πιο σημαντικούς και επιβλητικούς της αρχαιότητας, στέκεται επιβλητικός στο γυμνό και φαλακρό τοπίο στις Βάσσες της Φιγάλειας.

Αξίζει να επισκεφθείτε: Το μοναδικής ομορφιάς Δάσος Στροφιλιάς, τους Καταρράκτες του Νέδα, τη περίφημη Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, Το μεσαιωνικό κάστρο Χλεμούτσι στην Κυλλήνη και τον παγκοσμίου φήμης Αρχαιολογικό χώρο και Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης τα διάσημα μοναστήρια: Μονή Κρεμαστής και Μονή Σεπετού, το Φαράγγι Αρήνης, τα Λουτρά του Καϊάφα και το Κατάκολο.

Σημεία αναφοράς για καλοκαιρινές διακοπές είναι οι περίφημες παραλίες τηςΣκαφιδιάς και της Ζαχάρως, η Παραλία Κάτω Σαμικού, το Αρκούδι, η Κυλλήνη, οι Θίνες στο Βαρθολομιό και η Κουρούτα απέναντι από την Αμαλιάδα κ.ά.

Ένα μεγαλειώδες και μοναδικό στο είδος του οικοσύστημα βρίσκεται μόλις 4 χλμ από την υπέροχη αμμώδη παραλία της Ζαχάρως και περιλαμβάνει τα Λουτρά Καϊάφα, την ομώνυμη λίμνη, το πευκοδάσος της Στροφυλιάς και το γνωστό από τη μυθολογία όρος Λαπίθα. Η ομορφιά της περιοχής είναι ανυπέρβλητη. Η έκταση της λίμνης Καϊάφα φτάνει τα 6.000 στρέμματα, ενώ στο μέσο της λίμνης υπάρχει το γραφικό νησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Πέρα από τα ιαματικά λουτρά, η λίμνη Καϊάφα προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα για μια σειρά από θαλάσσια σπορ, όπως καγιάκ, ιστιοπλοΐα και θαλάσσιο σκι.

Μουσεία

Αποτελεί υποχρέωση για κάθε ταξιδιώτη ν’ αφιερώσει χρόνο σ’ ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά μουσεία όπως Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας καθώς στα εκθέματά του συγκαταλέγονται η γλυπτή διακόσμηση του ναού του Διός, που ήταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, η Νίκη του Παιωνίου και ο περίφημος Ερμής του Πραξιτέλη.

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας λειτουργεί στο Κατάκολο υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου και περιλαμβάνει 200 περίπου αξιόπιστα και λειτουργικά ομοιώματα μηχανισμών και επινοήσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού θαύματος κατόπιν έρευνας, μελέτης και κατασκευής του Κώστα ΚοτσανάΜουσείο Αρχαίων Ελληνικών μουσικών οργάνων και παιχνιδιώνλειτουργεί στο Κατάκολο στο κτίριο Λάτση δίπλα στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας και περιλαμβάνει 42 αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα συνοδευμένα με λεπτομερείς περιγραφές και διαγράμματα ενώ στην στα Ολύμπια υπάρχει και τοΜουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ

Αστυνομία Πύργου: (+30) 26210 81731
Τουριστική Αστυνομία Πύργου: (+30) 26210 37111
Νοσοκομείο Αμαλιάδας: (+30) 26220 22222
ΚΤΕΛ Νομού Ηλείας: (+30) 26210 22592
ΟΣΕ Πύργου Ηλείας: (+30) 26210 22576

Μουσείο Αρχαία Ολυμπίας: (+30) 26240 22742

  Χρήσιμες Πληροφορίες

Δρομολόγια Λεωφορείων
Ακτοπλοϊκά Δρομολόγια
Ταξί - Ραδιοταξί
Φαρμακεία
Νοσοκομεία
Αστυνομία
Δημόσια Διοίκηση
  Αξιοθέατα / Προορισμοί

Αξιοθέατα
Μνημεία
Μουσεία / Αρχαιολογικοί Χώροι
Ναοί-Μοναστήρια
Δημοφιλείς Προορισμοί
  Τοπικά Νέα / Εκδηλώσεις

Τοπικές Εκδηλώσεις - Φεστιβάλ
Επικαιρότητα
  Επιμελητήριο Ηλείας