Η Επιχείρηση I Πως θα μας βρείτε I Ελαιώνας I Ειδικά Χαρακτηριστικά I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Επιμελητηρίου Ηλείας
Σάββατο, 22-01-2022 I  

 
ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Η Επιχείρηση

Το ελαιόλαδο της ατομικής εταιρείας ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ είναι προιόν ενός τμήματος του κτήματος Μερκούρη, με παράδοση 150 ετών στην παραγωγή κρασιών, ξηρής μαύρης σταφίδας και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.

Η ιδιοκτησία αυτή βρίσκεται κοντά στο χωριό Κορακοχώρι του Νομού Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο και απέχει 25χλμ από την Ολυμπία. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη ειδυλλιακή χερσόνησο πάνω στη θάλασσα του Ιονίου.

Σήμερα η τέταρτη γενιά του ιδρυτή του κτήματος, Θεόδωρου Μερκούρη παράγει εκλεκτά κρασιά και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Το 1995 η Χριστίνα Μερκούρη-Φράγκου, δισεγγονή του Θεόδωρου Μερκούρη, ξεκινά με όραμα και επιμονή μια συστηματική προσπάθεια παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, βιολογικά, στο δικό της κομμάτι του κτήματος.
H Φιλοσοφία μας


Εφαρμόζουμε ομοιοδυναμικές μεθόδους καλλιέργειας από το 2004 στα ελαιόδεντρα. Βασίζονται στις αρχές του Αυστριακού φιλοσόφου Ροδόλφου Στάινερ (1861-1925 Βιοδυναμική θεωρία) οι οποίες εξελίχθηκαν ως ομοιοδυναμικές από το Ινστιτούτο "Eureka" στην Τεργέστη της Ιταλίας από τον Enzo Nastati. Αυτές θεωρούν ότι η υγεία των φυτών και των δέντρων όπως και η θρεπτική τους αξία, προέρχεται από τον αρμονικό διάλογο γης και σύμπαντος.

Για να γίνει αυτό δυνατό, χρησιμοποιούνται ομοιοδυναμικά παρασκευάσματα - προερχόμενα από φυσικές ουσίες - σε ελάχιστες ποσότητες. Αυτά φέρουν μηνύματα στα φυτά, κατόπιν διάλυσης και δυναμοποίησης στο νερό.

Ραντίζοντας τα φυτά ή τα δέντρα με αυτά τα διαλύματα, επιτυγχάνουμε να διεγείρουμε τις κρυμμένες δυνατότητές τους:

  • Τη διαδικασία για τον σχηματισμό χούμους στο έδαφος
  • Τις κύριες λειτουργίες των φυτών, άνθιση, καρποφορία, ωρίμανση
  • Την αντίσταση στα παράσιτα, στα έντομα, στους μύκητες
  • Την ενεργοποίηση των διαδικασιών κάθαρσης από τοξικά υπολείμματα στο έδαφος, στα φυτά, στο νερό.


Έχουμε με αυτό τον τρόπο τις πλέον φιλικές μεθόδους για το περιβάλλον, ώστε να παράγουμε καθαρό προιόν υψίστης ποιότητας, το ομοιοδυναμικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδό μας.


Εκτυπώσιμη μορφή