Το Κτήμα I Πως θα μας βρείτε I Προιόντα I Ειδικά Χαρακτηριστικά I Επιχειρηματική Συνεργασία I Επικοινωνία
Portal Επιμελητηρίου Ηλείας
Σάββατο, 22-01-2022 I  

 
ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ Α.Ε

Το Κτήμα

Το Κτήμα Μερκούρη, στο Κορακοχώρι Ηλείας, είναι ένα ιστορικό αγρόκτημα προσανατολισμένο στην καλλιέργεια του αμπελιού και της ελιάς, το οποίο σε διαρκή εξέλιξη, 150 χρόνια μετά την ίδρυσή του εξακολουθεί να τροφοδοτεί την εγχώρια και την παγκόσμια αγορά με οίνους και ελαιόλαδο της πιο υψηλής ποιότητας. Ανήκει στην οικογένεια Μερκούρη-Κανελλακόπουλου και σήμερα δραστηριοποιούνται στην λειτουργία του η 4η και 5η γενιά της.


Από το σύγχρονο οινοποιείο του παράγονται σήμερα 13 διαφορετικά κρασιά, σε εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής. Τα ερυθρά “Κτήμα Μερκούρη”,  “Κτήμα Μερκούρη Cava”, “Αντάρης”, “Daphne Nera”, “Refosco-κλώνος Μερκούρη” και “Αυγουστιάτης”, το ροζέ  “Λαμπαδίας”, τα λευκά “Φολόη”, “Φολόη Fume”,  “Καλλιστώ” και “Coma Berenices” και οι γλυκείς επιδόρπιοι οίνοι “Χόρταις” και “Belvedere”. Οι οίνοι αυτοί παράγονται από σταφύλια των αμπελώνων του Κτήματος, με συνολική έκταση 160 στρεμμάτων, στους οποίους καλλιεργούνται περίπου 15 διαφορετικές ποικιλίες. Εξαίρεση αποτελεί το “Φολόη”, στην παραγωγή του οποίου συμμετέχουν και σταφύλια κόκκινου ορεινού Ροδίτη από τα υψίπεδα της Ηλείας και της Αιγιαλείας.


Η ετήσια παραγωγή της εταιρείας “Κτήμα Μερκούρη Α.Ε” ξεπερνά σήμερα τις 100,000 φιάλες. Σε ποσοστό περίπου 45% εξάγεται στις Η.Π.Α., Καναδά, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία, Αυστρία, Κίνα, Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Κύπρο, κλπ., ενώ το υπόλοιπο διατίθεται στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, το Κτήμα Μερκούρη παράγει από τους ιδιόκτητους ελαιώνες του ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο το οποίο εμφιαλώνεται και κατά το μεγαλύτερό του μέρος εξάγεται. Τόσο οι αμπελώνες, όσο και οι ελαιώνες του Κτήματος είναι πιστοποιημένοι Ολοκληρωμένης Καλλιέργειας.


Οι δραστηριότητες του Κτήματος Μερκούρη συμπληρώνονται με την παροχή Οινοτουριστικών υπηρεσιών, βασισμένων στη φύση, τις εγκαταστάσεις και τα προϊόντα του Κτήματος.


Εκτυπώσιμη μορφή