ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ    / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΥ    / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ    / ΒΑΣΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ  RSS 2.0 

Βασικοί Οικονομικοί Δείκτες

Πίνακας 1.         Βασικά μεγέθη και δείκτες του νομού Ηλείας Με κατά κεφαλή προϊόν 11 χιλ. € (55,8% του μ.ο. της χώρας) ο νομός Ηλείας κατατάσσεται 49ος μεταξύ των νομών της χώρας. Με δηλωθέν εισόδημα 13,4 χιλ. ευρώ ανά φορολογούμενο (77,9% το μ.ο. της χώρας), οι φορολογούμενοι του πλήρωσαν το 2011, κατά μέσο όρο, για φόρο εισοδήματος 670 ευρώ, έναντι μέσου όρου χώρας 1.290 ευρώ. Σε αυτόν αναλογεί 1,2% των φορολογουμένων, 0,9% του δηλωθέντος εισοδήματος της χώρας και 0,6% του φόρου εισοδήμ..... (10/01/2012)

περισσότερα »

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν

Στον επόμενο πίνακα παρουσιάζεται η διαχρονική εξέλιξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και του κατά κεφαλή Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος του νομού Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της χώρας την περίοδο 2005-2010, όπως τα μεγέθη αυτά προκύπτουν από τους Περιφερειακούς Λογαριασμούς της ΕΛΣΤΑΤ. Πίνακας 1. Σύγκριση ΑΕΠ και κ.κ. ΑΕΠ του νομού Βοιωτίας και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο σύνολο της χώρας Καθ' όλη την εξεταζόμενη χρονική περίοδο το ποσοστό συμμετοχής του Α..... (10/01/2012)

περισσότερα »

Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία ανά Τομέα Παραγωγής

Σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) που παράγεται στο νομό, στον πρωτογενή τομέα παράγεται το 15,8%, στο δευτερογενή το 11,2% και στον τριτογενή τομέα το 73%.Παρατηρούμε ότι, στην εξεταζόμενη εξαετία σημειώθηκε σημαντική μείωση της συνεισφοράς του πρωτογενή τομέα, με παράλληλη αύξηση της συνεισφοράς του τριτογενή τομέα στο παραγόμενο προϊόν του νομού, γεγονός που υποδεικνύει τη διαχρονική στροφή της οικονομίας του νομού προς τον τριτογενή τομέα.Γράφημα 1 Ποσοσ..... (24/05/2013)

περισσότερα »
dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ