ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ  RSS 2.0 

Τι προτείνει το ΕΚ για την αντιμετώπιση του επιβλαβούς ή παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο

Ορισμένοι τύποι περιεχομένου μπορεί να είναι παράνομοι σε ορισμένα κράτη μέλη, αλλά όχι σε άλλα. ©AdobeStock_vegefox.com Μάθετε πώς θέλει το ΕΚ να αντιμετωπίσει το επιβλαβές ή παράνομο περιεχόμενο στο διαδίκτυο, προστατεύοντας παράλληλα την ελευθερία της έκφρασης................ (17/08/2022)

περισσότερα »

Δήλωση Πολιτικής για το Σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων

Δήλωση Πολιτικής για το σεβασμό των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κος Δημήτρης Σκάλκος, στην οποία περιγράφεται το έργο που αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία για τη διασφάλιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων............. (31/07/2022)

περισσότερα »

Για πρώτη φορά, στεγαστικό επίδομα και στους σπουδαστές των ΙΕΚ Τουρισμού

Με νέα ΚΥΑ που υπογράφηκε, χορηγείται για πρώτη φορά στεγαστικό επίδομα και στους/στις καταρτιζόμενους/νες των δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του Υπουργείου Τουρισμού............. (30/07/2022)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Ειδική έκθεση 10/2022: Το LEADER και η τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων διευκολύνουν μεν την τοπική συμμετοχή, τα πρόσθετα οφέλη όμως δεν αποδεικνύονται ακόμη επαρκώς

Το LEADER αποτελεί τη συμμετοχική και εκ των κάτω προς τα άνω προσέγγιση που εφαρμόζει η ΕΕ προκειμένου να εξασφαλίσει την εμπλοκή των τοπικών κοινοτήτων στις διαδικασίες ανάπτυξης έργων και λήψης αποφάσεων. Ως πρόγραμμα συνεπάγεται πρόσθετο κόστος και κινδύνους σε σύγκριση με τα συνήθη (εκ των άνω προς τα κάτω) προγράμματα δαπανών της ΕΕ. ................. (13/07/2022)

περισσότερα »

Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ – ΦΕΚ Β3424/2-7-2022) εξειδικεύονται τα μέτρα για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια και εγκαταστάσεις φορέων του δημοσίου τομέα............. (05/07/2022)

περισσότερα »

Έναρξη ψηφιακής υποβολής για την αδειοδότηση δραστηριοτήτων του τομέα Μεταφορών στο NotifyBusiness

Η απλοποίηση και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των οικονομικών δραστηριοτήτων αποτελούν κομβικά στοιχεία στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.............. (02/07/2022)

περισσότερα »

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκαλεί σε γενική συνέλευση τα πάνω από 400 κέντρα EUROPE DIRECT με σκοπό την επανεκκίνηση της τοπικής επικοινωνίας και της συμμετοχής των πολιτών

Τα διδάγματα που αντλήθηκαν από την πανδημία και, τώρα, από τον πόλεμο στην Ουκρανία επανακαθορίζουν τον κεντρικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαιτούν την αναμόρφωση ορισμένων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών και πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκάλεσε σε γενική συνέλευση στο Μιλάνο όλα τα κέντρα EUROPE DIRECT,.............. (01/06/2022)

περισσότερα »

Συμβουλές για προστασία των παιδιών από επικίνδυνες προκλήσεις στο διαδίκτυο (blackout challenge)

Η διακριτική επίβλεψη των διαδικτυακών δραστηριοτήτων των παιδιών και οι τακτικές συζητήσεις για θέματα που άπτονται της ασφαλούς πλοήγησης είναι οι δύο βασικοί πυλώνες που μπορούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά θετικές εμπειρίες στο διαδίκτυο και να αποτρέψουν την εμπλοκή τους σε επικίνδυνες καταστάσεις. .................... (23/05/2022)

περισσότερα »

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Τουρισμού για έργα και δράσεις στον τομέα του τουρισμού μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 και του ΕΣΠΑ 2021-2027

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου.............. (21/05/2022)

περισσότερα »

Τεχνική Συνάντηση για τα Χρηματοδοτικά Μέσα του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 17/03/22 στο ξενοδοχείο Τιτάνια, τεχνική υβριδική συνάντηση (workshop) για τα Χρηματοδοτικά Μέσα του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027............. (18/03/2022)

περισσότερα »

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ΕΕ - Κίνας για τα προϊόντα ΠΓΕ. Μ. Βορίδης: Εξαιρετικές οι προοπτικές για τα ελληνικά ΠΟΠ

Οριστικοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η συμφωνία ορόσημο για την προστασία των ευρωπαϊκών γεωγραφικών ενδείξεων που συνήφθη αρχικά και με τη συμβολή της Κυβέρνησης και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη τον Νοέμβριο του 2019 ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Κίνα.................. (15/09/2020)

περισσότερα »

Παρέμβαση ΣΕΤΕ αναφορικά με τα νέα μέτρα που αφορούν στη διεξαγωγή συνεδρίων

Με την με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.53080 ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 29/08/2020 και η οποία αφορά μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρούνται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις κλπ. προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, προβλέφθηκαν τα 50 άτομα ως ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε ένα συνέδριο.................... (01/09/2020)

περισσότερα »

Άμεση ενημέρωση για τον Ορίζοντα Ευρώπη, από το ΕΚΤ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ολοκληρωθεί ο Ορίζοντας 2020 και να δώσει τη σκυτάλη στον Ορίζοντα Ευρώπη (2021-2027), το φιλόδοξο πρόγραμμα-πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία, με προτεινόμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προϋπολογισμό ύψους 100 δισ. EUR............. (16/06/2020)

περισσότερα »

Ερωτήσεις και απαντήσεις: Στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο» - δημιουργία ενός υγιούς και πλήρως βιώσιμου συστήματος τροφίμων

Ερωτήσεις και απαντήσεις: Στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο» - δημιουργία ενός υγιούς και πλήρως βιώσιμου συστήματος τροφίμων................. (21/05/2020)

περισσότερα »

Μια Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία - Ανάδειξή μας στην πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρο

Η μεγαλύτερη πρόκληση και ευκαιρία της εποχής μας είναι να γίνουμε η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο μέχρι το 2050. Για τον σκοπό αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία την πιο φιλόδοξη δέσμη μέτρων που θα μπορούσε να βοηθήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ευρώπης .......... (12/12/2019)

περισσότερα »

Μέσα στους επόμενους μήνες στο «G-Cloud» της Κοινωνίας της Πληροφορίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες των Περιφερειών

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να μεταφερθούν στο Κυβερνητικό Υπολογιστικό Νέφος G-Cloud της Κοινωνίας της Πληροφορίας, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού της πληροφοριακής υποδομής του δημόσιου τομέα.......... (10/12/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική Ημερίδα για το έργο «BALKAN IDEAS NETWOR K FOR SUSTAINABLE INNOVATIONS IN THE AGROFOOD SECTOR - BALKANET»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «BALKANET», το Επιμελητήριο Ηλείας πρόκειται να διοργανώσει ενημερωτική ημερίδα, με στόχο την ευαισθητοποίηση κοινού και δυνητικών δικαιούχων αναφορικά με τους στόχους, τις δράσεις και τα προσδοκόμενα αποτελέσματα του προγράμματος.......... (23/09/2019)

περισσότερα »

Πράσινο Ταμείο: 56 εκατ. ευρώ για αστικές αναπλάσεις σε όλους τους δήμους

Πράσινο Ταμείο: 56 εκατ. ευρώ για αστικές αναπλάσεις σε όλους τους δήμους Έως 10 εκατ. ευρώ για τον Βόρειο Ποδηλατικό Άξονα Το Ταμείο εκδίδει πρόσκληση προς αυτούς για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη ώριμων έργων αστικών αναπλάσεων ............. (30/11/2019)

περισσότερα »

Διασύνδεση καινοτομίας και Αγροδιατροφής: Δίκτυο Διακρατικής Συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Έργου «BALKANET»

Στην ημερίδα που έλαβε χώρα την Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019, στον 4ο όροφο του Επιμελητηρίου Ηλείας, έγινε ενημέρωση δυνητικών δικαιούχων και φορέων καινοτομίας αναφορικά με τις δράσεις, τους στόχους, τα προσδοκόμενα αποτελέσματα και το Δίκτυο Διακρατικής Συνεργασίας.............. (02/10/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση_Υποβολής_Καινοτόμων_Ιδεών Balkanet

Το Επιμελητήριο Ηλείας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου "BALKANET - Balkan Network for Sustainable Innovative Ideas in the Agriculture and Food Sector" καλεί δυνητικούς φορείς καινοτομίας και ενδιαφερόμενους.......... (16/10/2019)

περισσότερα »

Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Έργου ΒΑΛΚΑΝΕΤ - Επιμελητήριο Ηλείας (επικεφαλής εταίρος)

Το Επιμελητήριο Ηλείας ολοκλήρωσε επιτυχώς όλες τις προβλεπόμενες δράσεις και ενέργειες στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “BALKANET – Balkan Ideas network for the sustainable innovations in the agro-food sector”, στο οποίο συμμετείχε ως επικεφαλής εταίρος. .................... (14/09/2020)

περισσότερα »

Δημιουργία Δικτύου Φορέων “BALKANET - Βαλκανικό δίκτυο ιδεών αειφόρου καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα”

Το Επιμελητήριο Ηλείας, πιστό στις δεσμεύσεις και τους στόχους του για ενίσχυση και τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και έχοντας ως βασικό μέλημα την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων της περιοχής και τη διεύρυνση των προοπτικών επαγγελματικής ενασχόλησης τους σε τομείς που σχετίζονται με την αγροδιατροφή, ............ (10/10/2019)

περισσότερα »

SearchCulture.gr: Ενισχύεται η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στον δημόσιο ψηφιακό χώρο

H πύλη διαθέτει ήδη 430.000 τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας, ενώ πάνω από 100.000 τεκμήρια έχουν ενταχθεί στη Europeana!.......... (04/04/2018)

περισσότερα »

Εκδήλωση προώθησης και προβολής εισαγόμενων στην Ιαπωνία ελληνικών προϊόντων τροφίμων, από την δημοφιλέστερη σχολή μαγειρικής, την φημισμένη Hatori Nutrition College

Εκδήλωση προώθησης και προβολής των εισαγόμενων στην Ιαπωνία ελληνικών προϊόντων τροφίμων, ιδίως των ελληνικών προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης τα οποία προστατεύονται στο πλαίσιο της Συμφωνίας Οικονομικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας, πραγματοποιήθηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2019, ....... (21/11/2019)

περισσότερα »

Γ. Στουρνάρας: Σημαντικό βήμα ο «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια, όμως δεν αρκεί μόνο του

Το σχέδιο "Ηρακλής" είναι ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες , ωστόσο από μόνο του «δεν αρκεί, με δεδομένο τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων που φτάνει τα 75 δισ. ευρώ», ............... (19/11/2019)

περισσότερα »

Ειδικό ταμείο για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Ειδικό ταμείο για τη στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων αναμένεται να αποκτήσει η Ελλάδα. Τη δημιουργία του ειδικού ταμείου εξήγγειλε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Ιωάννης Τσακίρης, κατά την ομιλία του στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας............ (19/11/2019)

περισσότερα »

Σχέδιο Γιούνκερ: Πρωτιά της Ελλάδας με επενδύσεις 12,1 δισ. ευρώ

Στην πρώτη θέση ως προς τις επενδύσεις που ενεργοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων σε σχέση με το ΑΕΠ της βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγο πριν λήξει η θητεία της.......... (22/10/2019)

περισσότερα »

Ξενάγηση στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ

Η Ψηφιοθήκη περιλαμβάνει ψηφιακές συλλογές που φέρουν το όνομα του δωρητή ή του προηγούμενου ιδιοκτήτη ή του θεματικού τους αντικειμένου και το υλικό της αποτελείται από χειρόγραφα, βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, καρτ-ποστάλ, χάρτες, φωτογραφίες, έργα τέχνης και άλλα............ Περισσότερα στο παρακάτω link : https://digital.lib.auth.gr/?ln=el (23/09/2019)

περισσότερα »

Τελικοί πίνακες Αξιολόγησης για την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., σχ. έτους 2019-2020

Αναρτήθηκαν σήμερα Δευτέρα 16/9/2019 οι τελικοί πίνακες αξιολόγησης για την πρόσληψη Εκπαιδευτικού Προσωπικού (αναπληρωτών-ωρομισθίων), με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., ............. (16/09/2019)

περισσότερα »

Ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση είναι γεγονός!

Ο φετινός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί σε 3 φάσεις και θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στη θεματική ενότητα της κλιματικής αλλαγής. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομάδες σχολείων από την Προσχολική, την Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ΙΕΚ............. (05/09/2019)

περισσότερα »

Υπεγράφη η απόφαση για την αναγνώριση των Λουτρών Καϊάφα ως Ιαματικών

Υπογράφηκε χθες 26-8-2019 από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη η απόφαση για την αναγνώριση των Λουτρών Καϊάφα ως Ιαματικών μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων (ΕΠΙΦΠ)............ (27/08/2019)

περισσότερα »

Πώς καταπολεμά η ΕΕ τη φτώχεια και την ανεργία

Η ΕΕ έχει στόχο να δει το 75 % των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών στην απασχόληση μέχρι το 2020. Μάθετε πώς ΕΕ μειώνει την ανεργία και καταπολεμά τη φτώχεια.......... (07/08/2019)

περισσότερα »

Πόσο σοβαρός είναι ο κίνδυνος της παραπληροφόρησης στη δημοκρατία μας | #EUProtects

Τι επιδιώκουν εκείνοι που που διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες;Πώς η παραπληροφόρηση είναι εις βάρος της δημοκρατίας; Πώς την αναγνωρίζουμε; Τι μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί;............. (02/08/2019)

περισσότερα »

Πλήρης προστασία για τη Φέτα και άλλες 20 Γεωγραφικές Ενδείξεις της χώρας μας με βάση το τελικό κείμενο της Εμπορικής Συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρών MERCOSUR

Πλήρης προστασία για την ΠΟΠ Φέτα και άλλες 20 γεωγραφικές ενδείξεις της χώρας μας περιλαμβάνει το κείμενο της διεθνούς εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και MERCOSUR (Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη) για την οποία επιτευχθεί πολιτική συμφωνία έπειτα από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν συνολικά 20 χρόνια.......... (04/07/2019)

περισσότερα »

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ106Ά/27-06-2019), δόθηκε παράταση για την καταχώρηση των Διακριτικών Τίτλων έως την 31/12/2019.

Έπειτα από σχετική παρέμβαση των Επιμελητηρίων της χώρας, προκειμένου να δοθεί παράταση της προθεσμίας καταχώρησης Διακριτικού Τίτλου επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 4 του έβδομου άρθρου της από 27/06/2019 ......... (03/07/2019)

περισσότερα »

ΗΠΑ: Ποια ευρωπαϊκά προϊόντα θα αντιμετωπίσουν πρόσθετους δασμούς εμπόριο

Οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) έδωσαν στη δημοσιότητα έναν ευρύ κατάλογο προϊόντων που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα οποία προτείνεται να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί, σε αντίποινα για τις ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις στην Airbus........ (02/07/2019)

περισσότερα »

Η ΕΤΕπ και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εγκαινιάζουν νέο πρόγραμμα για επενδύσεις σε πράσινες και αστικές υποδομές

-H Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος πρώτη τράπεζα-εταίρος στο πλαίσιο εθνικού προγράμματος υποδομών συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ -Πρόγραμμα για τη στήριξη έργων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης καθώς και αστικών έργων......... (20/06/2019)

περισσότερα »

Ξεκινά τo δίκτυο δομών στήριξης επιχειρήσεων στα επιμελητήρια της χώρας και στο ΕΚΤ

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η πρώτη συνάντηση για την έναρξη λειτουργίας του νέου θεσμού ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας............ (07/06/2019)

περισσότερα »

Έκδοση Οριστικών Αποτελεσμάτων Κατασκηνωτικού Προγράμματος 2019.

Αναρτήθηκαν σήμερα, 30.05.2019, τα οριστικά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων καθώς και οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2019. (31/05/2019)

περισσότερα »

Θέλεις να κερδίσεις ένα ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο;

Θέλεις να κερδίσεις ένα ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο;....... (31/03/2019)

περισσότερα »

H Visa και η Crowdpolicy ανακοινώνουν το Visa Innovation Program για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων ψηφιακών πληρωμών στην Ελλάδα

Το Visa Innovation Program στοχεύει να γίνει μια συνεργατική πλατφόρμα που συγκεντρώνει το ελληνικό οικοσύστημα των Τεχνολογιών στον Χρηματοοικονομικό Τομέα (fintech), τη Visa και τους συνεργάτες της για τη δημιουργία νέων λύσεων ψηφιακών πληρωμών σε τομείς της ελληνικής οικονομίας........ (26/03/2019)

περισσότερα »

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Εργαστήριο συγγραφής σεναρίου διάρκειας τριών εβδομάδων από το Πρόγραμμα CIAK

Εργαστήριο συγγραφής σεναρίου, διοργανώνει το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος InterregV/A Greece-Italy (EL-IT) 2014-2020. Ήδη το Ιόνιο Πανεπιστήμιο δημοσίευσε την πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο εργαστήριο με τίτλο Greece - Puglia Experience Screenwriting Workshop (Εμπειρία Ελλάδας - Απουλίας Εργαστήριο Συγγραφής Σεναρίου),......... (22/03/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή σε διεθνή βάση δεδομένων παρόχων τεχνογνωσίας προς επιχειρήσεις της Γαλάζιας Ανάπτυξης, έργο BLUE_BOOST

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο BLUE_BOOST (Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ADRION για την περιοχή Αδριατικής - Ιονίου) και ειδικότερα στο πλαίσιο πιλοτικής δράσης μηχανισμού χορήγησης κουπονιών καινοτομίας σε Πολύ Μικρές-Μικρομεσαίες (ΠΜΜΕ) ............ (22/03/2019)

περισσότερα »

Ξεκίνησε η συλλογή δεδομένων για τα Digital Government Factsheets του 2019 από το National Interoperability Framework Observatory

Η Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Διαλειτουργικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπή, ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2019 τις δραστηριότητες συλλογής δεδομένων για την ετήσια επικαιροποίηση των eGovernment factsheets ( από φέτος Digital Government Factsheets).......... (12/03/2019)

περισσότερα »

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου»

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης............. (15/02/2019)

περισσότερα »

«Tαυτότητα προορισμού» Μια μεγάλη ευκαιρία που θα επανατοποθετήσει τη χώρα και κάθε τόπο

Σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που να μην έχει συνειδητοποιήσει τη σημασία της διακριτής ταυτότητας για τους προορισμούς και ορθώς οι όροι brand name, branding και destinationbrand είναι πάντα μέσα στις τοποθετήσεις εκπροσώπων τουριστικών φορέων. ................... (14/01/2019)

περισσότερα »

Πρώτα η άδεια και μετά ο έλεγχος για τις μεταποιητικές μονάδες

Χωρίς να λάβουν «έγχαρτη άδεια» μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους σχεδόν όλες οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, καθώς από την περασμένη Πέμπτη 29 Νοεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα γνωστοποιήσεων www.notifybusiness.gov.gr ...... (07/12/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ειδήσεων για την Ρουμανία μηνός Νοεμβρίου 2018

Δελτίο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ειδήσεων για την Ρουμανία μηνός Νοεμβρίου 2018....... (04/12/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα LIFE: 250 εκατ. ευρώ στο περιβάλλον, τη φύση και τη δράση για το κλίμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει επενδυτικό πακέτο ύψους 243 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για έργα στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE που στηρίζουν τη φύση, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στη μετάβαση της ΕΕ προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα........ (03/12/2018)

περισσότερα »

Βελτιώσεις για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων

Ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων προωθεί το υπουργείο Οικονομίας, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενταχθούν σε πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί ως το τέλος του χρόνου.......... (26/11/2018)

περισσότερα »

Δημόσια Διαβούλευση για το Μεγάλο Έργο Ultrafast Broadband (UFBB)

Η δράση Ultrafast Broadband αποτελεί μια νέα παρέμβαση του «Εθνικού Σχεδίου Ευρυζωνικής Πρόσβασής Επόμενης Γενιάς 2014-2020» για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών επόμενης γενιάς με στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε αγροτικές και περιαστικές περιοχές που δεν διαθέτουν διαδικτυακή πρόσβαση υψηλής ταχύτητας καθώς και σε αστικές περιοχές που δεν διαθέτουν διαδικτυακή πρόσβαση υπερυψηλής ταχύτητας......... (21/11/2018)

περισσότερα »

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση και εγγραφή των ενδιαφερομένων φυσικών προσώπων στο Μητρώο των Γεωργικών Συμβούλων που τηρείται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει τη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πιστοποίηση και εγγραφή των ενδιαφερομένων φυσικών προσώπων στο Μητρώο των Γεωργικών Συμβούλων που τηρείται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου ........ (09/11/2018)

περισσότερα »

Ποια είναι η Metavallon VC που επενδύει σε νέες start-up

Ξεκίνησε στις αρχές του 2018 και ήδη έχει δώσει την απαραίτητη επενδυτική "ώθηση" σε νέες, καινοτόμες εταιρείες από το χώρο της τεχνολογίας που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο επιχειρηματικό στίβο. Ο λόγος για τη Metavallon VC (μετεξέλιξη της Metavallon, η οποία ξεκίνησε τη δράση της πριν 6 χρόνια ως επιταχυντής -accelerator- τεχνολογικών start-ups στην Ελλάδα και στην Ευρώπη)........ (10/11/2018)

περισσότερα »

Ανακαλύψτε τις ψηφιακές δυνατότητες του σχολείου σας, με το εργαλείο SELFIE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το SELFIE αποτελεί μία από τις 11 πρωτοβουλίες του σχεδίου δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ψηφιακή εκπαίδευση, που έχει ως σκοπό να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες στην Ευρώπη και να υποστηρίξει την καινοτόμο χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στην εκπαίδευση και τη μάθηση......... (07/11/2018)

περισσότερα »

Πως να δημιουργήσετε μια νέα επιχείρηση ή να επεκτείνετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα σε άλλη χώρα της ΕΕ

Για να δημιουργήσετε μια νέα επιχείρηση ή να επεκτείνετε την επιχειρηματική σας δραστηριότητα σε άλλη χώρα της ΕΕ, πρέπει να γνωρίζετε τους ισχύοντες κανόνες και το εθνικό σημείο επικοινωνίας στην εν λόγω χώρα.......... (14/09/2018)

περισσότερα »

Άρθρο γευσιγνωσίας ελληνικών λευκών οίνων “Beyond Assyrtiko, Greek Whites Reach for Distinction” σε εφημερίδα New York Times

Δημοσιεύτηκε στις 2/8/2018, στην εφημερίδα “New York Times”, άρθρο γευσιγνωσίας ελληνικών λευκών οίνων, με τίτλο “Beyond Assyrtiko, Greek Whites Reach for Distinction”, στην ειδική στήλη “Wines of the Times” της εν λόγω εφημερίδας. Το άρθρο επιμελήθηκε ο κριτικός οίνων της στήλης, κ. Eric Asimov, συνεπικουρούμενος ........ (11/09/2018)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα η νέα έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών........ (11/09/2018)

περισσότερα »

Νέα έργα για τη δημιουργική επανάχρηση άλλων 15 σημαντικών δημοτικών κτιρίων

Την αποκατάσταση και ανάδειξη άλλων 15 ανενεργών εμβληματικών δημοτικών κτιρίων, με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 31 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, προκειμένου να λειτουργήσουν ως εστίες πολιτιστικής, τουριστικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, ανακοινώνει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.......... (05/09/2018)

περισσότερα »

H ελληνική ομάδα iCry2Talk στη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό φοιτητικής καινοτομίας της Microsoft

Η ομάδα iCry2Talk του ΑΠΘ δημιούργησε μια εφαρμογή με λογισμικό χαμηλού κόστους και "μεταφράζει" το κλάμα του μωρού σε πραγματικό χρόνο.................. (07/08/2018)

περισσότερα »

Εισαγωγή νέου εμιρατινού καθεστώτος πιστοποίησης για γαλακτοκομικά προϊόντα και χυμούς.

Χυμοί φρούτων (στους οποίους περιλαμβάνεται και ο μούστος σταφυλιών) ή λαχανικών, που δεν έχουν υποστεί ζύμωση, χωρίς προσθήκη αλκοόλης, με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών Ορός γάλακτος, έστω και συμπυκνωμένος ή με προσθήκ........ (02/08/2018)

περισσότερα »

21 εκατ. ευρώ για χρήση νέων τεχνολογιών για ενίσχυση της εξωτερικής ασφάλειας

Δράσεις για τη χρήση νέων τεχνολογιών με στόχο την ενίσχυση της εξωτερικής ασφάλειας προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Technologies to enhance border and external security. ........ (01/08/2018)

περισσότερα »

Whitepaper: Διεθνοποίηση μέσω ενός κλικ

Το neoecommerce.gr, έχοντας αποκλειστικό στόχο τον ορθό προσανατολισμό των επιχειρηματιών του ελληνικού εμπορίου για την επίτευξη της αριστείας στο μελλοντικό εμπόριο, συνεχίζει να καινοτομεί. Στο πλαίσιο αυτό, το neoecommerce εμπλουτίζει το οικοσύστημά του.......... (26/07/2018)

περισσότερα »

Πόσο εξάγουν οι ευρωπαϊκές πόλεις στην Ιαπωνία;

Επισκεφθείτε το νέο μας διαδραστικό εργαλείο χαρτών για να μάθετε για νέες ευκαιρίες από τη συμφωνία εμπορίου της ΕΕ........ (17/07/2018)

περισσότερα »

Ξεπερνούν τον εθνικό μέσο όρο οι καινοτόμες επιχειρήσεις στην Δυτική Ελλάδα

Στην Καινοτομία επενδύει το 58,6% των επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα, ξεπερνώντας τον εθνικό μέσο όρο, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης μιλώντας στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο ......... (12/07/2018)

περισσότερα »

Προϋπολογισμός της ΕΕ: Η Επιτροπή προτείνει την επένδυση 9,2 δισ. ευρώ στο πρώτο ψηφιακό πρόγραμμα στην ιστορία της ΕΕ

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος Ψηφιακή Ευρώπη και την επένδυση 9,2 δισ. ευρώ για την προσαρμογή του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ για το διάστημα 2021-2027 στις εντεινόμενες ψηφιακές προκλήσεις............. (06/06/2018)

περισσότερα »

Έρευνα ΣΕΠΕ: 24 φορές μεγαλύτερη η επιβάρυνση από το νέο “ψηφιακό τέλος” από τις πιθανές προκληθείσες απώλειες

το νέο “ψηφιακό τέλος” σε υπολογιστές και tablets, όπως έχει ψηφισθεί,θα κοστίσει περισσότερα από 35 εκατ. ευρώ στους Έλληνες καταναλωτές.............. (23/04/2018)

περισσότερα »

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τις καινοτόμες επιχειρήσεις – Tρεις προσκλήσεις στους τομείς προτεραιότητας της RIS3, του ΕΠ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020

Με βασικό στόχο την προαγωγή επιχειρηματικών επενδύσεων στην έρευνα και καινοτομία, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 προχώρησε στην έκδοση προσκλήσεων για χρηματοδότηση σχεδίων έρευνας και ανάπτυξης στους τομείς προτεραιότητας της RIS3 του ΕΠ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020. «Παραμένει στις π..... (12/04/2018)

περισσότερα »

Εξοικονόμηση €380 εκατ. από την ψηφιακή διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο

Το βηματισμό της σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, επιχειρεί να επιταχύνει η ελληνική δημόσια διοίκηση. Με το στόχο της ψηφιοποίησης του Δημοσίου ευθυγραμμίζεται η λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής ανταλλαγής εγγράφων με τη χρήση της ψηφιακής υπογραφής. ......... (03/04/2018)

περισσότερα »

Βραβεία RegioStars 2018

Τα βραβεία RegioStars διοργανώνονται από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχουν ως σκοπό να αναδείξουν καλές πρακτικές και καινοτόμα έργα στον τομέα της περιφερειακής ανάπτυξης, που αποτελούν πόλο έλξης και έμπνευσης για άλλες περιφέρειες και φορείς υλοποίησης.......... (29/03/2018)

περισσότερα »

ΔΤ και πίνακας για τα προσωρινά στοιχεία υποβολής αιτήσεων στο "Εξοικονόμηση ΙΙ"

Ομαλά συνεχίστηκε και σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» στις πέντε Περιφέρειες, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Κεντρικής Μακεδονίας......... (22/03/2018)

περισσότερα »

Εγκρίθηκε από την Ευρωβουλή η «κοινή ενοποιημένη βάση φορολογίας εταιρειών (CCCTB)»

Νομοθετικές προτάσεις για την φορολογία των εταιρειών στην ΕΕ: Η γνωμοδότηση του ΕΚ - Πρόταση για δημιουργία ενός ενιαίου, σαφούς και δίκαιου καθεστώτος φορολογίας εταιρειών στην ΕΕ.......... (16/03/2018)

περισσότερα »

Σπουδαία διάκριση για την έκθεση «Αρχαία Ελλάδα, 700 π.Χ.- 200 μ.Χ» στη Νέα Υόρκη

Απέσπασε το βραβείο κοινού στα Global Fine Art Awards 2017, σημειώνοντας ρεκόρ ψήφων στα 4 χρόνια ζωής του παγκόσμιου πολιτιστικού θεσμού! Περιλάμβανε αγγεία, γλυπτά, θεατρικές μάσκες, καθώς και άλλα έργα τέχνης......... (13/03/2018)

περισσότερα »

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με τα προϊόντα που καλύπτει ο Κανονισμός της ΕΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του Κανονισμού Ξυλείας

Με αφορμή το ανωτέρω σχετικό μήνυμα της Ε.Ε. αναφορικά με το θέμα, σας κοινοποιούμε το σχετικό σύνδεσμο ....... (13/03/2018)

περισσότερα »

Τριμερής συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με τους Ομολόγους της Υπουργούς της Αιγύπτου Ράνια Αλ Μασάτ και της Κύπρου Γιώργου Λακκοτρύπη για τη συνεργασία στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του τουρισμού στην Αν. Μεσόγειο

Τριμερή συνάντηση είχε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τους Ομολόγους της Υπουργό Τουρισμού της Αιγύπτου κα Ράνια Αλ Μασάτ, και τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο......... (09/03/2018)

περισσότερα »

Στηρίξτε "Το Χαμόγελο του Παιδιού" στην FooDExpo

Χάρη στην υποστήριξη της διοργανώτριας - Forum A.E. - και στα πλαίσια της Food Expo 2018, εκπρόσωποι του οργανισμού μας θα βρεθούν στο Metropolitan Expo προκειμένου να ζητήσουν τη βοήθεια όλων για την κάλυψη των αναγκών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην Ελλάδα. ......... (07/03/2018)

περισσότερα »

Εγχειρίδιο για το πώς χρησιμοποιείται η σύνθετη αναζήτηση στο EUR-Lex

Ο ιστότοπος EUR-Lex είναι η διαδικτυακή υπηρεσία που παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο δίκαιο και σε άλλα δημόσια έγγραφα της ΕΕ στις 24 επίσημες γλώσσες της Ένωσης........ (05/03/2018)

περισσότερα »

Εποικοδομητική συνάντηση ΣΕΠΕ με το Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Πολιτικής

Οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που διαγράφονται για τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα βήματα που έχουν γίνει, αλλά και τα επόμενα στάδια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και ο στρατηγικός ρόλος του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίας ........ (23/02/2018)

περισσότερα »

Σημαντική βελτίωση του ισοζυγίου συστάσεων-διαγραφών επιχειρήσεων το 2017

Τα απολογιστικά στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) σχετικά με τις συστάσεις και διαγραφές επιχειρήσεων στο σύνολο της επικράτειας το 2017 επιβεβαιώνουν την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας....... (09/02/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικές αγορές: τέλος στο γεωγραφικό αποκλεισμό

Η απαγόρευση του γεωγραφικού αποκλεισμού αναμένεται να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του 2018. Οι ηλεκτρονικές αγορές αποτελούν κομμάτι της καθημερινής ζωής πολλών Ευρωπαίων. Μόνο το 2017, το 57% των πολιτών της ΕΕ πραγματοποίησε έστω και μια ηλεκτρονική αγορά......... (05/02/2018)

περισσότερα »

Koμισιόν: Εγκαινιάζει παρατηρητήριο για την τεχνολογία blockchain

Όπως ανακοινώθηκε, το παρατηρητήριο – φόρουμ για την τεχνολογία blockchain θα προβάλλει τις κυριότερες εξελίξεις αυτής της τεχνολογίας, θα προωθεί ευρωπαϊκούς φορείς και θα ενισχύει την ευρωπαϊκή συνεργασία με διάφορους ενδιαφερομένους που συμμετέχουν σε δραστηριότητες που απαιτούν χρήση της blockchain.......... (01/02/2018)

περισσότερα »

Ιδρύθηκε η Ελληνική Ένωση Καφέ (Ε.Ε.Κ.)

Την προώθηση και προβολή των θέσεων των επαγγελματιών του κλάδου του καφέ στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά θεσμικά και μη ζητήματα που αγγίζουν μεταξύ άλλων θέματα φορολόγησης και δασμών, καταπολέμησης του λαθρεμπορίου και παραεμπορίου, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων και συσκευασιών, των απαραίτητων προδιαγραφών και επισημάνσεων στα προϊόντα καφέ,.......... (25/01/2018)

περισσότερα »

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με επερχόμενους κανόνες προστασίας των δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Επιτροπή δημοσιεύει κατευθυντήριες γραμμές για να διευκολυνθεί η απευθείας και ομαλή εφαρμογή των νέων κανόνων προστασίας των δεδομένων από όλους τους φορείς σε ολόκληρη την ΕΕ από την 25 Μαΐου. Η Επιτροπή επίσης εγκαινιάζει ένα νέο διαδικτυακό εργαλείο......... (25/01/2018)

περισσότερα »

Αύξηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ

Η Επιτροπή θα διαθέσει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 169 εκατ. ευρώ για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ σε ολόκληρο τον κόσμο, 27 εκατ. ευρώ περισσότερα από το 2017......... (22/01/2018)

περισσότερα »

Ανοικτή διαβούλευση στο πλαίσιο των Πλατφορμών Καινοτομίας

Στo πλαίσιo εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους εκπροσώπους του οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας (Επιχειρήσεις, Ερευνητικοί Φορείς, Πανεπιστήμια, Δημόσια Διοίκηση, Οργανισμοί, Περιφέρειες, Δήμοι, ΜΚΟ, κλπ),........... (19/01/2018)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική Ακαδημία Οδήγησης e-Drive Academy

eDrive Academy! Ένας συνεχώς εξελισσόμενος διαδικτυακός κόμβος ευθύνης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για θέματα Οδικής Ασφάλειας. ......... (18/01/2018)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ : Στατιστικά στοιχεία ανεργίας Νοεμβρίου 2017

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων[1], με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Νοέμβριο 2017, ανήλθε σε 864.778 άτομα. Από αυτά 495.195 (ποσοστό 57,26%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 369.583 (ποσοστό 42,74%).......... (20/12/2017)

περισσότερα »

Η MYTILINEOS ξανά στο πλευρό των νέων μηχανικών Για 3η χρονιά το πρόγραμμα ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ!

Την πάγια προσήλωση στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και της ανάσχεσης του brain drain, του ανησυχητικού φαινομένου της φυγής νέων και καταρτισμένων επιστημόνων στο εξωτερικό, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά η MYTILINEOS με την έναρξη του τρίτου κατά σειρά προγράμματος ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ........ (11/12/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση Εργασίας της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά με το νέο Δ.Σ. της ΠΟΞ και τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Τάσιο

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ και τον πρόεδρο κ. Γρηγόρη Τάσιο, και τους συνεχάρη για την πρόσφατη εκλογή τους, ευχόμενη καλή θητεία στο έργο τους........ (05/12/2017)

περισσότερα »

Πάνω από 480 ιστοσελίδες παρακολουθούν τι ακριβώς πληκτρολογούν οι χρήστες

Ό,τι γράφουν στο πληκτρολόγιό τους οι χρήστες και όποια εντολή δίνουν με το «ποντίκι» τους, καθώς και το ακριβές περιεχόμενο των ιστοσελίδων που επισκέπτονται, καταγράφονται λεπτομερώς. Αυτό, κατά τους ερευνητές, μπορεί να περιλαμβάνει ευαίσθητα ιατρικά και άλλα προσωπικά δεδομένα, στοιχεία πιστωτικών καρτών κ.α.,........ (23/11/2017)

περισσότερα »

Στον Προέδρο της Δημοκρατίας ο ΣΕΠΕ και οι Ελληνικές εταιρείες που βραβεύτηκαν στα παγκόσμια βραβεία, WITSA Global ICT Excellence Awards 2017

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο, συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και οι επικεφαλής των ελληνικών εταιρειών που διακρίθηκαν στα φετινά παγκόσμια βραβεία, WITSA Global ICT Excellence Awards 2017......... (01/11/2017)

περισσότερα »

«Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το εμπόριο από το BREXIT, απασχολούν την ΕΣΕΕ.»

Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το εμπόριο από το Brexit αποτέλεσαν αντικείμενο των τελευταίων Δ.Σ. της EuroCommerce και βεβαίως του συμβουλίου της ΕΣΕΕ. Με αφορμή μάλιστα την πρόσκληση του ΥΠΕΞ τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στους προέδρους των κοινωνικών εταίρων......... (16/10/2017)

περισσότερα »

Ποιο είναι το Orange Grove που κέντρισε το ενδιαφέρον του Γ. Ντάισελμπλουμ

Μπορεί η επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα και οι επαφές που είχε χθες (με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης μεταξύ άλλων) να είχαν ως βασικό αντικείμενο το κρίσιμο ζήτημα της τρίτης αξιολόγησης........ (26/09/2017)

περισσότερα »

Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας: Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου αξίζει να γίνουν επενδύσεις

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία αξίζει να γίνουν επενδύσεις και τα πλεονεκτήματα της τα γνωρίζει πολύ καλά η Κομισιόν» δήλωσε σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ η επίτροπος αρμόδια για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Μαρίγια Γκαμπριέλ........ (24/09/2017)

περισσότερα »

Εισαγόμενα τρία στα τέσσερα προϊόντα που καταναλώνουμε

Ξένες στην ίδια τους τη χώρα είναι οι μεταποιητικές επιχειρήσεις, αφού μόλις το 26% των προϊόντων που παράγουν καταναλώνεται εντός των ελληνικών τειχών........ (22/09/2017)

περισσότερα »

SearchCulture.gr: Εξερευνήστε 5.000 χρόνια ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού

Πλέον ο επισκέπτης του SearchCulture.gr μπορεί να αναζητήσει το περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας και χρονικά κριτήρια. Μπορεί επίσης να εξερευνήσει την εξελικτική πορεία του ελληνικού πολιτισμού μέσω του διαδραστικού χρονολογίου, αλλά και να περιηγηθεί στο περιεχόμενο της πύλης μέσω της σελίδας ιστορικών περιόδων.......... (19/09/2017)

περισσότερα »

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο Orange Grove

Όπως ανακοινώθηκε από το Orange Grove ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στον incubator και accelerator με τη προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017........ (25/08/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση του Πρέσβη των ΗΠΑ με startups της Δυτικής Ελλάδας

Στα πλαίσια των δράσεων της InterMediaKT και του POS4work - Coworking Space, φιλοξενήθηκε στην Πάτρα την Παρασκευή 21/7 ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, σε μια συνάντηση με τις νεοφυείς επιχειρήσεις της περιοχής με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών.......... (25/07/2017)

περισσότερα »

Στα 4,5 δισ. ευρώ ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα

Σταθερά ανοδική τάση εμφανίζει ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού φορέα E-commerce Europe, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.... (13/07/2017)

περισσότερα »

Νέα πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα LIFE

Το πρόγραμμα LIFE αποτελεί το βασικό χρηματοδοτικό μέσο της Ε.Ε. για το περιβάλλον και στοχεύει στην εφαρμογή της Ενωσιακής περιβαλλοντικής πολιτικής και νομοθεσίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός για το 2017 είναι 373 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 290 εκατ. ευρώ ......... (04/07/2017)

περισσότερα »

Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες μίσθωσης έχουν... εξαφανίσει τα ενοικιαστήρια

Είδος... υπό εξαφάνιση τείνουν να αποτελέσουν τα ενοικιαστήρια, ιδίως στις δημοφιλείς τουριστικά περιοχές, με ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες να ανακαλύπτουν τις πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, ........ (27/06/2017)

περισσότερα »

Διασύνδεση του Γ.Ε.ΜΗ. με την e-justice platform

Ένα βήμα μπροστά στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας αυτών πραγματοποίησε η Ελλάδα, κόβοντας το νήμα πρώτη στη διασύνδεση του Γενικού Εμπορικού μας Μητρώου (Γ.Ε.Μ.Η.) με την Ενιαία πλατφόρμα Εμπορικής Δημοσιότητας........ (20/06/2017)

περισσότερα »

Μετεξεταστέα η Ελλάδα στους 9 δείκτες του ΟΟΣΑ για την απασχόληση

Το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, στο 48% τον Φεβρουάριο του 2017, είναι τετραπλάσιο σε σύγκριση με τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ (12,1%)......... (14/06/2017)

περισσότερα »

Ρεκόρ ενδιαφέροντος για τον 5ο κύκλο του egg - enter•grow•go

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η υποβολή επιχειρηματικών ιδεών για συμμετοχή στον 5ο κύκλο του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank με το Corallia από το 2013. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων......... (02/06/2017)

περισσότερα »

Πρακτικό της Επιτροπής Επιλογής Πρόσληψης Ειδικού Επιστημονικού Συνεργάτη στο Επιμελητήριο Ηλείας

Στον Πύργο σήμερα στις 27/04/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.00 το μεσημέρι , στα πλαίσια της Προκήρυξης 1222/12-04-2018 , κατά το άρθρο 80 παρ. 5 του Ν 4497/2017 μετά την απόφαση 5/2018 του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηλείας ......... (27/04/2018)

περισσότερα »

Πρωτοβουλία για τους νέους: Η ΕΕ χαράσσει στρατηγική για εκπαίδευση υψηλής ποιότητας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα νέες πρωτοβουλίες για τη σχολική και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, μεταξύ αυτών και μια πρόταση για την παρακολούθηση της σταδιοδρομίας των αποφοίτων που θα βοηθήσει τα κράτη μέλη να συγκεντρώνουν στοιχεία σχετικά με την πορεία που ακολουθούν οι απόφοιτοι μετά το πέρας των σπουδών τους......... (30/05/2017)

περισσότερα »

Κρούσματα απάτης στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες

Δείτε, συνημμένα, το έγγραφο του Γραφείου ΟΕΥ Παρισίων με Α.Π.Φ. 2270/ΑΣ 224/12.4.2017 και θέμα τα κρούσματα απάτης στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες......... (09/05/2017)

περισσότερα »

Επιχορηγήσεις επαγγελματικών θεατρικών σχημάτων του ελεύθερου θεάτρου για την περίοδο 2017-18

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Έχοντας υπόψη:1. Του Π.Δ/τος 63/2005 (ΦΕΚ Α΄98/22.4.05) «Περί Κυβερνήσεως και Κυβερνητικών Οργάνων» .......... (19/04/2017)

περισσότερα »

Μεταρρυθμίσεις με ευρωπαϊκά κονδύλια για τις 47 φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ: Οι 11 είναι στην Ελλάδα!

Μεταρρυθμίσεις με τη βοήθεια των πόρων της ΕΕ σε 47 περιφέρειες της ΕΕ -εκ των οποίων οι 11 βρίσκονται στην Ελλάδα- που υστερούν όσον αφορά την ανάπτυξη ή τον πλούτο, συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχετική έκθεση που δημοσιεύει σήμερα........ (11/04/2017)

περισσότερα »

«Καμπανάκι» κινδύνου από τον ΣΕΒ για τις ελληνικές εξαγωγές στη Βρετανία

Τον κίνδυνο για το μέλλον των ελληνικών εξαγωγών στη Μ. Βρετανία προειδοποίησε ο ΣΕΒ, στην πρώτη του αντίδραση έπειτα από την ενεργοποίηση του Αρθρου 50, για το Brexit.......... (29/03/2017)

περισσότερα »

ΕΚΤ για «κόκκινα» δάνεια: Πώς θα ρυθμίζουν οι τράπεζες επιτόκια & δόσεις -Πότε θα γίνεται «κούρεμα»

Ο εν λόγω οδηγός μπορεί να απευθύνεται στο σύνολο των ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά έρχεται σε μια συγκυρία που «καίει» τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, δεδομένης της παράτασης της αβεβαιότητας, της «αιμορραγίας» καταθέσεων και των καθυστερήσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια......... (21/03/2017)

περισσότερα »

Προκήρυξη Βραβείων RegioStars 2017 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοινώνει την προκήρυξη των βραβείων RegioStars για το 2017....... (21/02/2017)

περισσότερα »

OPENiSME - Μια καινούργια πλατφόρμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ανήκετε στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που ψάχνουν να βρουν λύση σε προβλήματα καινοτομίας; Η γνώση για τη λύση στο πρόβλημά σας μπορεί να υπάρχει ήδη στην πλατφόρμα OPENiSME η οποία έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με τη συμβολή της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας .......... (16/02/2017)

περισσότερα »

Το Discover Greece εμπλουτίζει και παρουσιάζει το ψηφιακό περιεχόμενο της ενότητας προβολής της Δυτικής Ελλάδας Δυτική Ελλάδα: Ταξίδι σε προορισμούς...«δώρα» της φύσης και της Ιστορίας

Το οικοσύστημα του Discovergreece.com, του ψηφιακού πυλώνα προβολής της Marketing Greece, «ξεδιπλώνει» στο ταξιδιωτικό κοινό τον χάρτη εμπειρών της Δυτικής Ελλάδας, με την προσθήκη ενός ακόμα συναρπαστικού προορισμού, της πόλης της Ναυπάκτου.......... (09/02/2017)

περισσότερα »

Έως τις 28/2 οι αιτήσεις για το Orange Grove Patras.

Μετά από 3,5 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα, το Orange Grove πάει στη Πάτρα. Ένας ευέλικτος συνεργατικός χώρος που λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για τη στήριξη και προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας, το Orange Grove Patras έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη....... (03/02/2017)

περισσότερα »

Η αγορά ελαιολάδου στις ΗΠΑ αλλάζει αργά αλλά σταθερά

Η αμερικανική αγορά αποτελεί την «ατμομηχανή» του παγκόσμιου εμπορίου ελαιολάδου εισάγοντας άνω των 300.000 τόνων (συμπεριλαμβανομένου και του πυρηνελαίου), ποσότητα που αυξάνει αργά μεν αλλά σταθερά (+6% φέτος). Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου (23/01/2017)

περισσότερα »

Ισχύουσα Νομοθεσία για τα Εσπεριδοειδή.

Υπουργική Απόφαση 6239/146099/2016 (ΦΕΚ 4348 Β΄ 2016): «Τροποποίηση της με αριθμ.6027/144841/23-12-2015 υπουργικής απόφασης (Β΄2864)‹‹Έγκριση συμμετοχής μεταποιητικών επιχειρήσεων χυμοποίησης πορτοκαλιών στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την μεταποιητική περίοδο 2016».......... (12/01/2017)

περισσότερα »
dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ