ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ  RSS 2.0 

Πρόσκληση στο Φεστιβάλ Αγροδιατροφικών προϊόντων στα πλαίσια του BALKANET στις 27 Ιουλίου 2020 , ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ οι τοπικοί επαγγελματίες του κλάδου , θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να προβάλουν τα προϊόντα τους , ενώ σε παράλληλο χρόνο θα πραγματοποιηθεί θεματικό εργαστήριο με δια δραστικά events οινογνωσίας , γευσιγνωσίας ............... (10/07/2020)

περισσότερα »

Το Υπουργείο Τουρισμού θεσμοθετεί ταξιδιωτικά voucher έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

Μετά από εισήγηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου, φέρνει προς διαβούλευση και προς ψήφιση διάταξη, με την οποία θεσμοθετούνται voucher ύψους έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα................ (10/07/2020)

περισσότερα »

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης: «Έμπρακτη στήριξη της παράκτιας Αλιείας με 15 εκατ. ευρώ» - Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της στοχευμένης και ουσιώδους στήριξης των κλάδων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ενεργοποιεί τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παράκτιας αλιείας.................. (09/07/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Αγροδιατροφής που θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Μερκούρη, στις 27 Ιουλίου 2020.

Το Επιμελητήριο Ηλείας πρόκειται να διοργανώσει, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, 2020, Φεστιβάλ Αγροδιατροφικών προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Κτήμα Μερκούρη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ θα διαμορφωθούν ειδικά stands για την έκθεση και προβολή των τοπικών προϊόντων και θα πραγματοποιηθούν παράλληλα events οινογνωσίας, γευσιγνωσίας και ανάδειξης των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας. .................... (03/07/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 ανέργους σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ) συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων

Το πρόγραμμα αφορά στην ενίσχυση/προώθηση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (όπως ενδεικτικά οι μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση, σε «προστατευμένο περιβάλλον» ................... (01/07/2020)

περισσότερα »

Οικονομική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα στη Μετά- COVID Εποχή - Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση

Στο πλαίσιο αυτό η διαΝΕΟσις, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Επιμελητήριο Ηλείας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσουν δημόσια διαδικτυακή συζήτηση προκειμένου να συζητηθεί η οικονομική ανάκαμψη και οι προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ........................ (01/07/2020)

περισσότερα »

Τα Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σας προσκαλούν στη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με θέμα:- Ανακοινώσεις- Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των δράσεων του ΕΣΠΑ που διαχειρίζονται τα επιμελητήρια μέσω της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του ΕΦΕΠΑΕ.

Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με θέμα: - Ανακοινώσεις - Ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη των δράσεων του ΕΣΠΑ που διαχειρίζονται τα επιμελητήρια μέσω της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και του ΕΦΕΠΑΕ................... (29/06/2020)

περισσότερα »

Χάρτης πορείας για τη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής και Ιονίου

Η Ευρώπη αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου με τον τουριστικό τομέα να αντιπροσωπεύει την τρίτη μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα της ΕΕ. Κύριο κίνητρο επιλογής της Ευρώπης ως τουριστικό προορισμό αποτελεί ο πλούσιος πολιτιστικός πλούτος και κληρονομιά που διαθέτει.................. (27/06/2020)

περισσότερα »

Παροχή διευκρινίσεων αναφορικά με τον υπολογισμό διατήρησης ΕΜΕ και επιλεξιμότητας δαπάνης μισθολογικού κόστους, προσωπικού που τέθηκε σε αναστολή εργασίας λόγω της εξάπλωσης του COVID-19

Δημοσιεύθηκαν διευκρινίσεις αναφορικά με τον υπολογισμό διατήρησης ΕΜΕ και επιλεξιμότητας δαπάνης για το ΕΠΑνΕΚ, μισθολογικού κόστους προσωπικού που τέθηκε σε αναστολή εργασίας λόγω της εξάπλωσης του COVID-19. Καθίσταται σαφές ότι ο εργαζόμενος εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του μισθωτού............. (26/06/2020)

περισσότερα »

Διευρυμένος και ενισχυμένος Κοινωνικός Τουρισμός για 300.000 εργαζόμενους και ανέργους - Ξεκινάει αύριο η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δια μέσω του ΟΑΕΔ

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021........... (25/06/2020)

περισσότερα »

Ξεκίνησε η Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών με δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα για όλους

Διατίθενται ήδη 214 μαθήματα, βασικού και προχωρημένου επιπέδου, που αντιστοιχούν σε πάνω από 1.800 ώρες εκπαίδευσης................ (24/06/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Εγγυοδοσίας Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Παρουσίαση του Προγράμματος Εγγυοδοσίας Covid-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενός προγράμματος το οποίο στοχεύει στην διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων ........... (17/06/2020)

περισσότερα »

Μελέτη για την "Επιχειρηματική Χωροθεσία και Χρήσεις Γης" παρέδωσε στον ΥΠΕΝ το ΕΒΕΑ

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος και του παρέδωσε έρευνα-μελέτη με αντικείμενο την "Επιχειρηματική Χωροθεσία και Χρήσεις Γης"............ (15/06/2020)

περισσότερα »

Νέοι κανόνες για τις δηλώσεις μισθωτηρίων - Δηλώσεις COVID για τους ιδιοκτήτες

Αλλαγές στις περιπτώσεις υποχρέωσης δήλωσης των μισθωτηρίων ηλεκτρονικά στο myTAXISnet, ώστε να υπάρχει άμεση ψηφιακή αποτύπωση των σχετικών μεταβολών, φέρνει απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως........... (13/06/2020)

περισσότερα »

Ρυθμίσεις φορολογικών υποχρεώσεων πολιτών

Η Κυβέρνηση έχει πλήρη συναίσθηση της δύσκολης πραγματικότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλοι οι φορολογούμενοι................ (13/06/2020)

περισσότερα »

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος μαζί με Α΄Αντιπροέδρο κ. Κωνσταντίνο Λεβέντη, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας στήριξης της Ηλειακής Οικονομίας μετά την πανδημία, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς εκπροσώπους την Παρασκευή 05/06/2020

Αρχικά πραγματοποίησαν σύσκεψη με τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, παρουσία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικολακόπουλου, και έθεσαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις τουριστικές περιοχές του νομού, όπου αποδεδειγμένα υπάρχει μείωση των εσόδων στο 100% .............. (08/06/2020)

περισσότερα »

Επανέναρξη επιτόπιων επαληθεύσεων στις Δράσεις ενίσχυσης του ΕΠΑνΕΚ

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερομένους ότι οι επιτόπιες επαληθεύσεις για τις Δράσεις ενίσχυσης του ΕΠΑνΕΚ, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας COVID19, ξεκινούν και πάλι από τον Ενδιάμεσο Φορέα του Προγράμματος και τις κατά τόπους Περιφερειακές Μονάδες............. (06/06/2020)

περισσότερα »

Ερωτηματολόγιο για τη νεοφυή Επιχειρηματικότητα στον αγροδιατροφικό τομέα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CROSS BORDER AGRIFOOD INCUBATORS, ACRONYM: «INCUBA» και συγκεκριμένα για το Πακέτο Εργασίας 4, που αφορά το Παραδοτέο 4.2.2 του έργου, διεξάγεται έρευνα, μέσω ερωτηματολογίου, για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Ηλείας.............. (06/06/2020)

περισσότερα »

5.200 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με επιδότηση 60% για πτυχιούχους ανέργους έως 39 ετών σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης

Από την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020 ενεργοποιούνται 5.200 νέες θέσεις εργασίας με αυξημένη επιδότηση έως 60% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους για πτυχιούχους ανέργους έως 39 ετών που θα προσληφθούν από επιχειρήσεις σε 9 κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης.......... (05/06/2020)

περισσότερα »

WiFi4EU Η 4η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ανοίγει στις 3 Ιουνίου 2020 στις 13:00

Η νέα ημερομηνία έναρξης της τέταρτης και τελευταίας πρόσκλησης της πρωτοβουλίας WiFi4EU ανακοινώθηκε για τις 3 Ιουνίου 2020 στις 13:00 . Με προϋπολογισμό κλήσεων 14,2 εκατομμυρίων ευρώ, η Επιτροπή θα διανείμει 947 κουπόνια με σειρά προτεραιότητας σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη, επιτρέποντας γεωγραφικές προσαρμογές. .............. (02/06/2020)

περισσότερα »

«Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας»

Στήριξη επιχειρήσεων και μεγάλες επενδύσεις - Στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων - Παροχή εγγύησης από την Αναπτυξιακή Τράπεζα.................... (23/05/2020)

περισσότερα »

Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 235,4 εκατ. ευρώ σε επιπλέον 13.474 δικαιούχους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 13.474 δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 235,4 εκατ. ευρώ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ........ (22/05/2020)

περισσότερα »

Grow Greek Tourism Online: Πρωτοβουλία της Google για την ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων στον τουρισμό

Στο πλαίσιο συνεισφοράς της Google στην πρωτοβουλία #greecefromhome του Υπουργείου Τουρισμού, και προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις του Τουρισμού που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού, προσφέρουμε πλέον τη δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων............ (20/05/2020)

περισσότερα »

Κορονοϊός: Η Επιτροπή χαιρετίζει την έγκριση του μέσου SURE, ύψους 100 δισ. EUR, από το Συμβούλιο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει θερμά τη συμφωνία των κρατών μελών στο Συμβούλιο σχετικά με τον κανονισμό που θεσπίζει το ευρωπαϊκό μέσο προσωρινής στήριξης για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (SURE) .............. (19/05/2020)

περισσότερα »

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο : Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών - Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών» ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών σε επαγγέλματα και δεξιότητες. Αναγνωρίζει τις ραγδαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο απαιτητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις, ............ (15/05/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών 2020-2021 - Παράταση Υποβολής αιτήσεων ηλεκτρονικά, χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, έως και τις 31 Μαΐου 2020.

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, διενεργεί για έκτη συνεχή χρονιά πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών................. (16/04/2020)

περισσότερα »

Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει ότι το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έχει ως εξής:................ (16/04/2020)

περισσότερα »

ΠΝΠ: Voucher για ακυρώσεις ταξιδιών και για καταγγελίες συμβάσεων μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τη ρύθμιση για τη χορήγηση voucher στις ακυρώσεις ταξιδιών στη χώρα μας. Ανάλογη ρύθμιση προβλέπεται και σε καταγγελίες συμβάσεων μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων, όπως και για ματαιώσεις πτήσεων και θαλάσσιου ταξιδιού................ (15/04/2020)

περισσότερα »

Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων ΦΕΚ B’

Η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καταρτίζει τη δράση, «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» (10/04/2020)

περισσότερα »

Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη, Ν. Φαρμάκη, με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας

Στις τηλεδιασκέψεις συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, του ΣΕΒΠ&ΔΕ Κλεομένης Μπάρλος και του ΣΕΒΙΠΑ Πέτρος Μαντάς............... (09/04/2020)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος: Πάμε σε νέο μοντέλο Τουρισμού (09/04/2020)
Συγκροτήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ) Δυτικής Ελλάδας (03/04/2020)
#DigitalSolidarityGR – Πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών λόγω του κορωνοϊού (16/03/2020)
Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. 14 03 2020 (15/03/2020)
Κατευθυντήριες Οδηγίες – Κορωνοϊός (SARS-CoV-2) – Οδηγίες και μέτρα πρόληψης σε εργασιακούς χώρους -Υπουργείο Εργασίας - ΕΛΙΝΥΑΕ (16/03/2020)
Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από 15.3.2020 έως και 30.4.2020 . (15/03/2020)
Ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις (14/03/2020)
Νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό - Τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 14/03/2020 (13/03/2020)
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού (12/03/2020)
Επιστολή ΕΣΕΕ – Πρόσθετα μέτρα για την υποστήριξη των εμπορικών επιχειρήσεων (13/03/2020)


  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ›› 
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ