ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....  RSS 2.0 

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατόν μίας (101) θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Ελληνικό Κτηματολόγιο Ν.Π.Δ.Δ.

Εκδόθηκε η 12Κ/2021 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 65/τ.ΑΣΕΠ/22.12.2021), που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ............... (18/01/2022)

περισσότερα »

Η ELVALHALCOR ανοίγει σήμερα το δρόμο σε 24 μηχανικούς του αύριο, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους.

Η Elval, τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, δημιούργησε το πρόγραμμα “Engineers of Tomorrow” με το οποίο δίνει την ευκαιρία σε νέες και νέους απόφοιτους πολυτεχνικών σχολών να ξεκινήσουν σήμερα τη σταδιοδρομία τους στο εργοστάσιό της στο πλαίσιο δωδεκάμηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης. .............. (18/01/2022)

περισσότερα »

Τροποποίηση της «Προκήρυξη Β΄ κύκλου του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II”, με παράταση ως και τις 25.4.2022 και 30.4.2022 αντίστοιχα της υπογραφής δανειακών συμβάσεων (όπου απαιτείται), καθώς και η προθεσμία ολοκλήρωσης των έργων, που λήγουν στις 26.12.2021 και 31.12.2021 αντίστοιχα

Τροποποίηση της «Προκήρυξη Β΄ κύκλου του προγράμματος “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II”, με παράταση ως και τις 25.4.2022 και 30.4.2022 αντίστοιχα της υπογραφής δανειακών συμβάσεων.............. (13/01/2022)

περισσότερα »

Δημοσίευση στην αγγλική του επιστημονικού βιβλίου για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στην Δυτική Ελλάδα και την Απουλία.

το Δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , στηρίζει και προωθεί κάθε ενέργεια των μελών της. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την δημοσίευση στην αγγλική του επιστημονικού βιβλίου για την καινοτομία .................. (12/01/2022)

περισσότερα »

Οδηγός του ΕΟΔΥ για τα σχολεία – Η διαδικασία σε περίπτωση θετικού self test μαθητών

Επικαιροποιημένες οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)........... (11/01/2022)

περισσότερα »

Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2022: ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Είσαι μεταξύ 16-30 ετών και έχεις ένα πρότζεκτ με ευρωπαϊκή διάσταση; Στείλε αίτηση για το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2022 και κέρδισε χρηματοδότηση για να το κάνεις πραγματικότητα................ (10/01/2022)

περισσότερα »

Πληροφόρηση για το νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης με ένα «κλικ» στο teka.gov.gr

Μέσω της ιστοσελίδας του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) teka.gov.gr, που είναι από σήμερα στον «αέρα», μπορούν πλέον να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για το νέο δημόσιο σύστημα κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης.............. (10/01/2022)

περισσότερα »

Απλούστευση της διαδικασίας για την έκδοση βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη

Απλούστευση της διαδικασίας για την έκδοση βεβαίωσης επαγγελματία αγρότη Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Έχοντας υπόψη:................ (08/01/2022)

περισσότερα »

Ξεκινά από 1η Ιανουαρίου 2022 το «Πρώτο ένσημο»

Πώς θα λειτουργήσει το νέο πρόγραμμα για την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας για πρώτη φορά............... (30/12/2021)

περισσότερα »

Έρευνα μέτρησης ικανοποίησης Δικαιούχων ΕΠΑνΕΚ

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» πραγματοποιεί έρευνα για τη μέτρηση της ικανοποίησης από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των Δικαιούχων των Έργων Υποδομών του ΕΠΑνΕΚ, καθώς και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων............ (20/12/2021)

περισσότερα »

Νομοθετική πράξη για τις ψηφιακές αγορές: το ΕΚ έτοιμο για διαπραγματεύσεις

Η πρόταση σχετικά με τη θέσπιση της νομοθετικής πράξης για τις ψηφιακές αγορές απαγορεύει ορισμένες πρακτικές που εφαρμόζουν οι μεγάλες πλατφόρμες, όταν αυτές δρουν με την ιδιότητα του «ρυθμιστή πρόσβασης» στην αγορά. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ...................... (16/12/2021)

περισσότερα »

Συμβουλές για την ασφαλή επιλογή παιδικών παιχνιδιών ενόψει της εορταστικής περιόδου

Ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, ενημερώνεταιτο καταναλωτικό κοινό ότι η επιλογή των παιχνιδιών πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα παιχνίδια αποτελούν προϊόντα με υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας, αφού προορίζονται για την ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα των παιδιών.................... (14/12/2021)

περισσότερα »

Θέση εργασίας - Senior IT Consultant

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ) , αναζητά συνεργάτη για τη θέση του Senior IT Consultant, με τα παρακάτω προσόντα ........... (13/12/2021)

περισσότερα »

Όλη η Ελλάδα ΕΣΠΑ

Το ΕΣΠΑ 2014-2020 έφερε απτά αποτελέσματα με ταχύτητα, ποιότητα και διαφάνεια............... (06/12/2021)

περισσότερα »

Microsoft και ReGeneration ενώνουν δυνάμεις ξανά με στόχο το upskilling των νέων - Έως την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου στις 14:00 η υποβολή αιτήσεων.

Η νέα πρωτοβουλία της συνεργασίας απευθύνεται σε νέες και νέους πτυχιούχους έως 35 ετών, ενώ αναμένεται να παρέχει σε 1.000 ωφελούμενες και ωφελούμενους, περίπου 20.000 ώρες εκπαίδευσης σε ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες............... (02/12/2021)

περισσότερα »

Erasmus+: σχεδόν 3,9 δισ. ευρώ το 2022 για την κινητικότητα και τη συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού

Η Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης Erasmus+ για το 2022, μετά την έγκριση του ετήσιου προγράμματος εργασίας για το 2022. Με αυξημένο προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 3,9 δισ. ευρώ για το επόμενο έτος, το Erasmus+ ................. (02/12/2021)

περισσότερα »

ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Αποσύρθηκε η τροπολογία που προέβλεπε τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου από κάτοχους τίτλων σπουδών τριετούς διάρκειας

Μετά από τεκμηριωμένες σχετικές παρεμβάσεις του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός ανακοίνωσε την απόσυρση της τροπολογίας που είχε κατατεθεί στο Σχεδίου Νόμου «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης ............... (27/11/2021)

περισσότερα »

Αγροτική πολιτική της ΕΕ: οριστική έγκριση των μεταρρυθμίσεων από το Κοινοβούλιο

Στις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση της ΚΓΠ, το Κοινοβούλιο επέμεινε ότι νέα πολιτική που θα τεθεί σε ισχύ το 2023 θα πρέπει να ενισχύει τη βιοποικιλότητα και να ευθυγραμμίζεται με την περιβαλλοντική και κλιματική νομοθεσία και τις σχετικές δεσμεύσεις της ΕΕ. .............. (23/11/2021)

περισσότερα »

Νέα μετάθεση ημερομηνιών απαγόρευσης εισαγωγών και υποχρέωσης προσκόμισης υγειονομικών πιστοποιητικών για την εισαγωγή στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων ζωικής προέλευσης

Κρέατα και παραπροϊόντα σφαγίων, βρώσιμα Ψάρια και μαλακόστρακα, μαλάκια και άλλα ασπόνδυλα υδρόβια Γάλα και προϊόντα γαλακτοκομίας. αυγά πτηνών. μέλι φυσικό. προϊόντα βρώσιμα ζωικής προέλευσης, ........... (23/11/2021)

περισσότερα »

#TheGreenTrack Επόμενη πρωτοβουλία της ΕΕ για τη νεολαία σχετικά με την προστασία της φύσης

Στο the Green Track είναι μια εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη βιοποικιλότητα και τη φύση για νέους, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Δίκτυο Νεολαίας Βιοποικιλότητας (GYBN). Θα εφαρμοστεί την άνοιξη του 2022, ενόψει της δεύτερης φάσης της Διάσκεψης του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα CBD COP15 και κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας............... (11/11/2021)

περισσότερα »

Η Επιτροπή θα επενδύσει σχεδόν 2 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» για την προώθηση της ψηφιακής μετάβασης

Η Επιτροπή ενέκρινε τρία προγράμματα εργασίας του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη», προσδιορίζοντας τους στόχους και τους ειδικούς θεματικούς τομείς που θα λάβουν χρηματοδότηση συνολικού ύψους 1,98 δισ. ευρώ. Αυτή η πρώτη δέσμη προγραμμάτων εργασίας περιλαμβάνει στρατηγικές επενδύσεις που θα είναι καθοριστικής σημασίας για να επιτευχθούν οι στόχοι της Επιτροπής ώστε η δεκαετία αυτή να γίνει η ψηφιακή δεκαετία της Ευρώπης................... (10/11/2021)

περισσότερα »

Χαρτογράφηση καταστημάτων «Delicatessen»/Specialty Food Shops ευρύτερης περιοχής Σικάγο, Πολιτείας Illinois

Χαρτογράφηση καταστημάτων «Delicatessen»/Specialty Food Shops ευρύτερης περιοχής Σικάγο, Πολιτείας Illinois................ (10/11/2021)

περισσότερα »

support.gov.gr: σε λειτουργία o ψηφιακός χώρος επικοινωνίας πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες

Διαθέσιμη στους πολίτες για την επικοινωνία και την υποβολή ερωτημάτων και αιτημάτων σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών των φορέων είναι η ψηφιακή πλατφόρμα support.gov.gr. Η υπηρεσία σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης................. (08/11/2021)

περισσότερα »

Covid Free Gr Wallet: ευκολότερη η αποθήκευση των πιστοποιητικών και βεβαιώσεων COVID σε κινητά και tablet

Τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα πιστοποιητικά και τις βεβαιώσεις COVID (εμβολιασμού, νόσησης ή διαγνωστικού ελέγχου) σε εφαρμογή wallet του κινητού ή του tablet τους έχουν πλέον οι πολίτες μέσω του Covid Free Gr Wallet. ................. (06/11/2021)

περισσότερα »

Ε. 2205 /03-11-2021 Επικαιροποίηση του κανονιστικού πλαισίου που ρυθμίζει την έκδοση αποδεικτικού ενημερότητας και βεβαίωσης οφειλής κατ’ άρθρο 12 του Κ.Φ.Δ. – Παροχή διευκρινίσεων και οδηγιών.

Εγκύκλιος που αφορά στην επικαιροποίηση των Αποφάσεων Γ.Γ.Δ.Ε. ΠΟΛ 1274/2013 και ΠΟΛ 1275/2013 (Β΄ 3398), όπως ισχύουν και μετά τις τροποποιήσεις τους με τις Αποφάσεις Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. Α.1265/2020 (Β΄ 5346) και Α.1033/2021 (Β΄703), καθώς και στην παροχή διευκρινίσεων ............. (05/11/2021)

περισσότερα »

Καταναλωτικές προτιμήσεις σε τρόφιμα και ποτά: Εξελίξεις στη συσκευασία– Διαδικτυακό σεμινάριο DNV

Η ανεξάρτητη εταιρεία ασφάλισης και διαχείρισης κινδύνων DNV, διοργάνωσε διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «What matters to the consumers when buying Food and Beverage products», το οποίο παρακολούθησε η Ζ. Προεστάκη, Γραμματέας ΟΕΥ Γ΄. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση με τίτλο «Viewpoint Survey»................ (05/11/2021)

περισσότερα »

Χορήγηση υποτροφιών σε προπτυχιακούς φοιτητές της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας έχει προκηρύξει τη χορήγηση συνολικά 64 υποτροφιών ύψους 1.000€ εκάστη σε προπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. από χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, στο πλαίσιο της Πράξης «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.».............. (02/11/2021)

περισσότερα »

Θέσεις Εργασίας Τουρισμού Στη Γερμανία (Hospitality Staff For The Winter Season In Germany)

The International Placement Services (ZAV), a department of the German Federal Employment Agency in cooperation with EURES, is recruiting and placing job seekers who are interested in working in Germany.............. (27/10/2021)

περισσότερα »

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης στο υπολογιστικό νέφος σε συνεργασία ΟΑΕΔ - Amazon Web Services

Στην υλοποίηση ενός νέου προγράμματος σύγχρονης διαδικτυακής κατάρτισης στις υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους, προχωρούν ο ΟΑΕΔ και η Amazon Web Services (AWS), μέσω του επίσημου εκπαιδευτικού φορέα για την Ελλάδα OTE Academy (Amazon Web Services Training Partner)............... (01/10/2021)

περισσότερα »

Οριστικοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων «Καινοτόμες Μέθοδοι στον Αγροτικό Τομέα»

Αναρτήθηκαν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων του διαδικτυακού προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων «Καινοτόμες Μέθοδοι στον Αγροτικό Τομέα».................. (01/10/2021)

περισσότερα »

Το Έργο In-Tour γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού!

Το Επιμελητήριο Ηλείας, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο πρόγραμμα In-Tour, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, με στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την σημασία του προσβάσιμου τουρισμού........... (27/09/2021)

περισσότερα »

Δ΄ Κύκλος Επιτάχυνσης του Κέντρου «Αρχιμήδης» του ΕΚΠΑ Υποβολή Αιτήσεων μέχρι την Πέμπτη 30/09/2021

Η πρόσκληση απευθύνεται σε φυσικά πρόσωπα και σε νεοφυείς επιχειρήσεις που δεν έχουν συμπληρώσει 3 έτη λειτουργίας, των οποίων τουλάχιστον ένα μέλος είναι και μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΕΚΠΑ, ως εξής:  προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι  ερευνητές  μέλη ΔΕΠ  διοικητικοί υπάλληλοι  επισκέπτες ερευνητές/καθηγητές.......... (15/09/2021)

περισσότερα »

Κ. Χατζηδάκης: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία start-ups, μέσω Google

Τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο συνέδριο SkillUp Forum του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη «Η αναβάθμιση δεξιοτήτων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Ελλάδα και γι αυτό το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προωθεί άμεσα μια ριζική μεταρρύθμιση στον τομέα αυτό......................... (09/09/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή έρευνα «Ειδική Έρευνα Κοινού στο πληθυσμό των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με σκοπό τη καταγραφή του βαθμού γνώσης της πορείας υλοποίησης του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020 καθώς και της στάσης του πληθυσμού απέναντι σε αυτό»

«Ειδική Έρευνα Κοινού στο πληθυσμό των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με σκοπό τη καταγραφή του βαθμού γνώσης της πορείας υλοποίησης του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014-2020 καθώς και της στάσης του πληθυσμού απέναντι σε αυτό» (07/09/2021)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στήριξης για το Ειδικό Μέτρο Στήριξης «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες» για το έτος 2021

Στο πλαίσιο εφαρμογής του ειδικού μέτρου στήριξης «Προώθηση οίνων σε τρίτες χώρες» και σε συνέχεια των υπ’ αρ. 806/178189/7.7.2021 και υπ’ αρ. 974/204464/ 2.8.2021 εγγράφων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για υποβολή αιτημάτων στήριξης, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:................. (04/09/2021)

περισσότερα »

Καλύτερες και ταχύτερες διαδικασίες επίσημης μετάφρασης μέσω του metafraseis.services.gov.gr

Με ψηφιακό τρόπο, απλούστερα, ταχύτερα και με ασφάλεια εξυπηρετούνται πλέον οι πολίτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικασία επίσημης μετάφρασης εγγράφων του Υπουργείου Εξωτερικών, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr................. (03/09/2021)

περισσότερα »

Διαγωνισμός Δοκιμίου για Νέους 2021 στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜμΕ (European SME Week)

Ο Διαγωνισμός Δοκιμίου για Νέους 2021 διοργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ενιαία Αγορά, τη Βιομηχανία, την Επιχειρηματικότητα και τις ΜμΕ και δίνει την ευκαιρία στους νέους ηλικίας 18-25 ετών να μοιραστούν ιδέες και απόψεις με άτομα και σημαντικούς φορείς από το χώρο της επιχειρηματικότητας και των ΜμΕ............... (02/09/2021)

περισσότερα »

Από 1η Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την κάλυψη 2.090 θέσεων ειδικών κατηγοριών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Δημοσιεύθηκαν οι 14 προκηρύξεις του ΟΑΕΔ που αφορούν σε προστατευόμενα πρόσωπα του Ν. 2643/1998 Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:.............. (31/08/2021)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ - timologio: Νέα ειδική εφαρμογή για άμεση ψηφιακή έκδοση παραστατικών

Νέα εφαρμογή, για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών στο myDATA ή το σύστημά τους δεν καλύπτει τις καθημερινές τους ανάγκες.............. (31/08/2021)

περισσότερα »

Ανοίγει ο δρόμος για την προσέλκυση των ψηφιακών νομάδων

Τον δρόμο για την προσέλκυση των λεγόμενων ψηφιακών νομάδων (digital nomads) ανοίγει διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.................... (26/08/2021)

περισσότερα »

Κώδικας Δεοντολογίας από ΤτΕ για ρύθμιση των κόκκινων δανείων

Ο νέος κώδικας της ΤτΕ είναι προσαρμοσμένος στον νόμο για τη δεύτερη ευκαιρία και εξαιρεί από τις υποχρεώσεις που προβλέπει όσους οφειλέτες έχουν κάνει αίτηση για την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό ή αίτηση πτώχευσης. (Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ)................... (24/08/2021)

περισσότερα »

Αγώνες. Το εξαιρετικό νέο ντοκιμαντέρ διαθέσιμο στην πλατφόρμα ERTFLIX

Όσοι έχασαν το υπέροχο νέο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Αρχαία Ολυμπία, το οποίο μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Ιουλίου από το κρατικό κανάλι, μπορούν να το απολαύσουν όποτε το θελήσουν στο ertflix, την διαδικτυακή πλατφόρμα της ΕΡΤ............. (21/07/2021)

περισσότερα »

«Small Places Big Dreams»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για 300 γυναίκες από τον κλάδο του τουρισμού

Την έναρξη του προγράμματος «Small Places Big Dreams», το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα και έχει ως στόχο να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες και δυνατότητες ενδυνάμωσης, εκπαίδευσης και διασύνδεσης σε 300 γυναίκες που δραστηριοποιούνται στην ελληνικό τουριστικό κλάδο, ανακοίνωσε χθες η ιδρύτρια της Mexoxo ΑΜΚ Elpida, μαζί με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ........... (21/07/2021)

περισσότερα »

Αναθεώρηση της Οδηγίας 2008/48 της ΕΕ για την Καταναλωτική Πίστη

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεώρησε την Οδηγία 2008/48 για την καταναλωτική πίστη εκτιμώντας δύο παράγοντες:........... (20/07/2021)

περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την Πρακτική Άσκηση αποφοίτων νομικών σχολών για απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου - Υποβολή αιτήσεων έως την Κυριακή 25/07/2021

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Πρακτική άσκηση αποφοίτων νομικών σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ................ (17/07/2021)

περισσότερα »

Η αγορά του ελαιολάδου και των ελαιών στην Ολλανδία

Η αγορά του ελαιολάδου και των ελαιών στην Ολλανδία.................... (14/07/2021)

περισσότερα »

Απολογισμός δράσεων προγράμματος προβολής οίνων Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας 2021

Απολογισμός δράσεων προγράμματος προβολής οίνων Περιφέρειας Δυτ Ελλάδας 2021 Έκδοση: Γραφείο Ο.Ε.Υ. Σεούλ.................. (14/07/2021)

περισσότερα »

Απολογισμός έργου διετίας - Συνέπεια λόγων και πράξεων

Παρουσίαση του Υπουργείου Οικονομικών, με θέμα: Απολογισμός έργου διετίας - Συνέπεια λόγων και πράξεων.......... (08/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά τουριστικών καταλυμάτων (κύριων ή μη κύριων) προς μίσθωση για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων covid-19

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά τουριστικών καταλυμάτων (κύριων ή μη κύριων) προς μίσθωση για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων covid-19............... (03/07/2021)

περισσότερα »

Στο «Visit Greece App» οι 545 ελληνικές παραλίες με «Γαλάζια Σημαία»

Σε μια ουσιαστική και χρήσιμη αναβάθμιση της επίσημης εφαρμογής του ΕΟΤ «Visit Greece App» προχώρησε το Υπουργείο Τουρισμού, ενσωματώνοντας τον κατάλογο με τις 545 παραλίες ανά την Ελλάδα, οι οποίες έχουν βραβευτεί με «Γαλάζια Σημαία»......... (15/06/2021)

περισσότερα »

IN-TOUR: Ερωτηματολόγιο για τον προσβάσιμο τουρισμό

Το Επιμελητήριο Ηλείας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος IN-TOUR, σας προσκαλεί να λάβετε μέρος σε μια σύντομη διαδικτυακή έρευνα, μέσω ερωτηματολογίου, .......... (04/06/2021)

περισσότερα »

Μέχρι το τέλος Ιουνίου η ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών του πρώην ΟΕΚ

Την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), όπως ορίζεται από την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 458/06.02.2021).............. (03/06/2021)

περισσότερα »

Πως εξελίσσεται η Ζήτηση για Ταξίδια στις Χώρες τις Ευρώπης τις τελευταίες 30 ημέρες;

Στον κόσμο των ταξιδιών, αυτή η ανάκαμψη ήταν πολύ εμφανής: από τις 180 εκατομμύρια αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως τις τελευταίες τριάντα ημέρες (29 Απριλίου-29 Μαΐου), 105 εκατομμύρια αφορούσαν πτήσεις προς την Ευρώπη. ................. (01/06/2021)

περισσότερα »

Στατιστικές εμπορίου της ΕΕ (με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο)

Το εργαλείο στατιστικών #Access2Markets αποτελεί ένα θησαυρό εμπορικών πληροφοριών ............. (31/05/2021)

περισσότερα »

To Επιμελητήριο Ηλείας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο «INTOUR – INclusive TOURism professions»

Το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο IN-TOUR, το οποίο έχει ως στόχο να καλύψει το κενό στην Ευρωπαϊκή Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση σχετικά με τον προσβάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς τουρισμό. Ο στόχος του έργου IN-TOUR είναι να εφοδιάσει ................. (06/05/2020)

περισσότερα »

Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου Japan Olive Oil Prize 2021

Στις 11 Μαΐου τ.ε. διεξήχθη για 8η συνεχόμενη χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου Japan Olive Oil Prize 2021. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό με στόχο την προώθηση του παρθένου ελαιολάδου στην Ιαπωνία, την ασιατική χώρα όπου αυξάνεται περισσότερο η ζήτηση για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας.............. (21/05/2021)

περισσότερα »

Σεμινάρια εκπαίδευσης Διαχειριστών Θερμοκοιτίδων (HUB managers) από το CIHEAM Bari (στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Creative Camps)

Το Επιμελητήριο Ηλείας, μέσω της στοχευμένης υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων καθώς και τη συνεργασία και δικτύωση με ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς, αναζητά συνεχώς τρόπους ανάδειξης και προαγωγής καινοτόμων, σύγχρονων κι ανταγωνιστικών δεξιοτήτων, με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων και προοπτικών ανάπτυξης της τοπικής επιχειρηματικότητας. ................ (19/05/2021)

περισσότερα »

Περιπτώσεις ανύπαρκτες "ολλανδικές" εταιρείες

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, για τις ακόλουθες περιπτώσεις εξαπάτησης οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του Γραφείου μας. Πρόκειται για υποτιθέμενες «ολλανδικές» εταιρείες οι οποίες έχουν οικειοποιηθεί τα στοιχεία (επωνυμία, διεύθυνση, αριθμό Εμπορικού Επιμελητηρίου (KvK) και αριθμό ΦΠΑ) νομίμων ολλανδικών εταιρειών.............. (18/05/2021)

περισσότερα »

Διαδικασία απόκτησης του σήματος πιστοποίησης "healthfirstourism" για τα τουριστικά καταλύματα, το οποίο πρέπει να γίνει μέχρι τις 15/06/2021.

Για τις επιχειρήσεις που το είχαν εκδώσει πέρυσι, πρέπει να γίνει η εξής διαδικασία και φέτος. Είναι μόλις 4 απλά βήματα. 1) Μπαίνουμε στο https://www.healthfirsttourism.gr/ και κάνουμε login........... (18/05/2021)

περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας - 26 Απριλίου 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας 2021 φωτίζει τον κρίσιμο ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στην οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (IP) για την οικοδόμηση ισχυρότερων, πιο ανταγωνιστικών και ανθεκτικών επιχειρήσεων.................. (26/04/2021)

περισσότερα »

Ανοιχτή δημόσια διαβούλευση Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2021-2025

Με τον ν. 4635/2019 (Α΄167) θεσμοθετήθηκε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) ένα 5ετούς διάρκειας ολοκληρωμένο σύστημα για το σχεδιασμό, τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται από τους εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).............. (23/04/2021)

περισσότερα »

Ανοικτή Διακυβέρνηση: Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων θέτει σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου για την Αναμόρφωση του Πλαισίου για τις Δραστηριότητες στο Υπαίθριο Εμπόριο. Με την παρέμβασή μας προωθείται ο εκσυγχρονισμός στη διαδικασία αδειοδότησης, στη δραστηριοποίηση και προώθηση των προϊόντων στις υπαίθριες αγορές,............. (16/04/2021)

περισσότερα »

Παρουσιάσεις ψηφιακής εκδήλωσης «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε. ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων για τις κύριες μεταβολές από 01.01.2021»

Με την ολοκλήρωση της διαδικτυακής εκδήλωσης «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε. ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων για τις κύριες μεταβολές από 01.01.2021», που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών,............ (13/04/2021)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»

Στις 31 Μαρτίου 2021, ολοκληρώθηκε ηυποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στα καθεστώτα ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων»............... (12/04/2021)

περισσότερα »

Αίτηση και παραλαβή ποινικού μητρώου ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται από σήμερα, Τρίτη, μέσω του gov.gr, η υποβολή αίτησης χορήγησης και η παραλαβή αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής χρήσης από πολίτες, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός Επικρατείας.......... (26/03/2021)

περισσότερα »

Διαδικασίες και προϋποθέσεις εισαγωγών στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων προέλευσης ΕΕ

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας (ΣΕΣ) μεταξύ ΕΕ και ΗΒ1, η βρετανική κυβέρνηση επικαιροποίησε το κείμενο πολιτικής “The Border with the European Union: Importing and Exporting Goods”, στο οποίο περιλαμβάνονται τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας................. (18/03/2021)

περισσότερα »

60 εκατ. ευρώ για την στήριξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων του ELEVATE GREECE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από την έξαρση της νόσου COVID-19.......... (11/03/2021)

περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου

«Γέφυρα» μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων και των Πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του προγράμματος “UK-Greece Strategic Partnership in Education to foster collaborations between UK and Greek Universities” δημιουργεί το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council............. (08/03/2021)

περισσότερα »

Προκήρυξη 9ου κύκλου Προγράμματος egg - enter•grοw•go

Ξεκινά ο 9ος κύκλος της πλατφόρμας egg Start-Up του Προγράμματος egg - enter•grοw•go, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, από το 2013, για την υποστήριξη της νέας, καινοτόμου επιχειρηματικότητας................ (06/03/2021)

περισσότερα »

Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2021: Κάντε αίτηση έως τις 15 Απριλίου

Tο "Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη" αναγνωρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και προωθούν τις κοινές μας αξίες........... (02/03/2021)

περισσότερα »

Οριστικός πίνακας Κατάταξης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν προς υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 16912/9-2-2021Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση και σύμφωνα με τα ποσά ενισχύσεων των επενδυτικών σχεδίων που υπάγονται στο καθεστώς «Μικρές Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 για το έτος 2019 (1ος κύκλος)............. (18/02/2021)

περισσότερα »

Ερωτηματολόγιο για την ανάδειξη επιχειρηματικών ευκαιριών στον κλάδο των τροφίμων

Η Ελληνική Τεχνολογική Πλατφόρμα «Food For Life» στοχεύει στη διαμόρφωση κοινής αναπτυξιακής στρατηγικής για την ανάληψη ερευνητικών δράσεων γύρω από τον Κλάδο των Τροφίμων. Στα πλαίσια αυτά, η Ελληνική ΤΠ δημιούργησε 4 Ομάδες Εργασίες, με Μέλη προερχόμενα τόσο από τη Βιομηχανία όσο και από την Ερευνητική / Ακαδημαϊκή Κοινότητα, στους παρακάτω θεματικούς τομείς: Διατροφή, Υγεία, Καταναλωτές - Ασφάλεια Τροφίμων............. (16/02/2021)

περισσότερα »

Μένουμε ασφαλείς και στο Διαδίκτυο – Οδηγίες της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας για ασφαλή πλοήγηση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day), η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπενθυμίζουν χρήσιμες οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας του χρήστη κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο............. (10/02/2021)

περισσότερα »

Ψηφιακές Υπηρεσίες

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αφορμή την αναστολή επισκέψεων του κοινού με φυσική παρουσία, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, παρέχει πλέον τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων και αποστολής λοιπών εγγράφων προς το Υπουργείο. ............... (04/02/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στον Γ' κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης του "Αρχιμήδη"

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης του Κέντρου Έρευνας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας "Αρχιμήδης" του ΕΚΠΑ προσφέρει στις επιχειρηματικές ομάδες που θα επιλεγούν, δωρεάν συμβουλευτική καθοδήγηση, εκπαίδευση, υποστήριξη και δικτύωση.............. (04/02/2021)

περισσότερα »

Πρόγραμμα ενίσχυσης των ελληνικών μικρών επιχειρήσεων από την Mastercard

Βασικοί άξονες της νέας πρωτοβουλίας της Mastercard είναι η ψηφιακή εκπαίδευση των επιχειρήσεων, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και η παροχή κινήτρων στους καταναλωτές............. (28/01/2021)

περισσότερα »

Διόρθωση και επιβολή δασμών σε 27 προϊόντα του τομέα των τροφίμων και των ποτών στο Η.Β. από 1/1/21

Η βρετανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα κατάλογο από 27 προϊόντα και αντίστοιχες δασμολογικές κλάσεις του τομέα των τροφίμων και των ποτών, στα οποία θα επιβάλλει δασμούς ή θα αυξήσει τον δασμό, ο οποίος προβλεπόταν στο ήδη ανακοινωθέν από τον περασμένο Μάϊο νέο εξωτερικό δασμολόγιο του Η.Β.,................. (30/12/2020)

περισσότερα »

Επεξηγηματικά βίντεο για τη χρήση του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ)

Προκειμένου να υποστηριχθούν οι ενδιαφερόμενοι που χρησιμοποιούν το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ): www.ependyseis.gr, η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ ΑΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρήγαγε 3 ενημερωτικά βίντεο (How to tutorials) για τη χρήση του........... (29/12/2020)

περισσότερα »

Ψηφιακή Ενημερωτική Εκδήλωση της ΕΣΕΕ «MyDATA: Ψηφιακός εκσυγχρονισμός της φορολογικής διοίκησης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»

Η από την 1η Ιανουαρίου 2021 υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης μέσα από την πλατφόρμα MyDATA της ΑΑΔΕ αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, το οποίο ταυτόχρονα επιταχύνει την αναγκαία προσαρμογή των εμπορικών επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή, καθώς αλλάζει τη καθημερινή τους λειτουργία και τις σχέσεις τους με τη φορολογική διοίκηση................ (27/12/2020)

περισσότερα »

H Επιτροπή δημοσίευσε νέο σχέδιο δράσης για τη διανοητική ιδιοκτησία με σκοπό να βοηθήσει τις εταιρείες, ιδίως τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις εφευρέσεις και τις δημιουργίες τους και να διασφαλίσουν ότι αυτές μπορούν να ωφελήσουν την οικονομία και την κοινωνία μας.

Η διανοητική ιδιοκτησία (ΔΙ) αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη για την οικονομική ανάπτυξη, καθώς βοηθά τις επιχειρήσεις να αξιοποιούν τα άυλα περιουσιακά στοιχεία τους. Στόχος του σχεδίου δράσης είναι να δοθεί η δυνατότητα στην ευρωπαϊκή βιομηχανία της δημιουργίας και της καινοτομίας να διατηρήσει την ηγετική της θέση σε παγκόσμιο επίπεδο ................ (24/12/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση από Γραφείο ΟΕΥ Σικάγο - Δύο διαδικτυακά σεμινάρια για την αγορά λιανικής των ΗΠΑ

Το Γραφείο ΟΕΥ Σικάγο παρακολούθησε δύο ακόμη διαδικτυακά σεμινάρια που διοργάνωσαν αμερικανικές εταιρείες με θέμα τρέχουσες εξελίξεις στην αγορά των ΗΠΑ υπό το πρίσμα της πανδημίας........... (23/12/2020)

περισσότερα »

Σήμανση και Εμπορία των εισαγόμενων από την Ε.Ε. βιολογικών τροφίμων και ζωοτροφών στο Η.Β. και την Μεγάλη Βρετανία, μετά την 1/1/2021

Το αρμόδιο βρετανικό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων DEFRA (Department for Environment, Food & Rural Affairs) επικαιροποίησε τις εν θέματι διαδικασίες εμπορίου και σήμανσης1 , οι οποίες θα ισχύσουν μετά την λήξη της μεταβατικής περιόδου δηλαδή από 1/1/21. ................. (11/12/2020)

περισσότερα »

Νέο πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων 100 εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό μέσω συνεργασίας ΟΑΕΔ και Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών

Στο πλαίσιο των νέων δράσεων του Οργανισμού για τη συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης 100 εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό, μέσω συνεργασίας με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)............. (10/12/2020)

περισσότερα »

Η EBRD ενισχύει τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με έναν ολοκληρωμένο διαδικτυακό κόμβο εκμάθησης

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στην προσπάθειά της να υποστηρίξει τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αναγνωρίζοντας την ζωτική σημασία που έχουν για την εκάστοτε οικονομία, παρέχει ένα δωρεάν πρόγραμμα διαδικτυακής μάθησης και παροχής συμβουλών ............ (07/12/2020)

περισσότερα »

Επέκταση μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για τον μήνα Δεκέμβριο -Κοινό Δ.Τ. των Υπ. Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνουν την επέκταση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, για τον μήνα Δεκέμβριο 2020........... (07/12/2020)

περισσότερα »

Αρχίζει η Διαβούλευση για την ίδρυση της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Αττική

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ανακοινώνουν ότι αναρτήθηκε σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση, η Πρόσκληση Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας στην Αθήνα με Σ.Δ.Ι.Τ.».............. (07/12/2020)

περισσότερα »

Ξεπέρασαν τις 27.000 οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ - Coursera - Παράταση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου για την υποβολή e-αιτήσεων

Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59, ή έως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν πρόσβαση ανέργων σε διαδικτυακά μαθήματα διαφορετικών ειδικοτήτων,.......... (02/12/2020)

περισσότερα »

Εξαγωγές από την ΕΕ, εισαγωγές στην ΕΕ – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πληροφορίες ανά προϊόν σχετικά με για όλες τις χώρες της ΕΕ και για περισσότερες από 120 εξαγωγικές αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο. δασμούς& φόρους, τελωνειακά καθεστώτα, κανόνες καταγωγής, εμπορικούς φραγμούς,απαιτήσεις για τα προϊόντα, στατιστικές.............. (08/11/2020)

περισσότερα »

Helpdesk για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Από Τρίτη 20 Οκτωβρίου άνοιξε η ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών (helpdesk) για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», με στόχο την καλύτερη ενημέρωση προετοιμασία των ενδιαφερόμενων, σε συνέχεια και της προδημοσίευσης των βασικών σημείων του Οδηγού του προγράμματος την προηγούμενη εβδομάδα............... (22/10/2020)

περισσότερα »

Στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» της ΕΕ: αλλάζουμε τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε την τροφή μας

Η πανδημία του κορονοϊού έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το πώς ζούμε, πώς εργαζόμαστε, πώς αλληλεπιδρούμε, ακόμη και το πώς βλέπουμε το μέλλον μας. Μια κρίση που ξεκίνησε από τον τομέα της υγείας έχει πλέον μετασχηματιστεί σε παγκόσμια ύφεση με επιπτώσεις για πολλούς τομείς, μεταξύ των οποίων η γεωργία και η βιομηχανία τροφίμων μας........... (20/10/2020)

περισσότερα »

Απόφασης ένταξης πράξεων για το υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014-2020

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η αριθμ. 263544/751/12-10-2020 1η Τροποποίηση της 342882/833/18-11-2020 Απόφασης ένταξης πράξεων για το υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014-2020................ (16/10/2020)

περισσότερα »

Χιλιάδες σημεία σε όλη τη χώρα για την ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο – Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός για το έργο WiFi4GR

Πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ασύρματων δικτύων θα απολαμβάνουν σύντομα οι κάτοικοι και επισκέπτες σε χιλιάδες περιοχές σε όλη τη χώρα, καθώς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δρομολόγησε τη διαδικασία για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού............. (15/10/2020)

περισσότερα »

Επανακατάρτιση και αναβάθμιση δεξιοτήτων ανθρωπίνου δυναμικού: Οι προκλήσεις για την ενίσχυση των εργαζομένων και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων

Η τεχνολογική πρόοδος, η παγκοσμιοποίηση, η κλιματική αλλαγή και η δημογραφική γήρανση στις ανεπτυγμένες οικονομίες, επιφέρουν ριζικές αλλαγές στον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας: διαμορφώνουν νέα δεδομένα σχετικά με το πώς, πού, και από ποιους παράγονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες, ............. (13/10/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Παράταση για 1 μήνα της προθεσμίας υποβολής αίτησης στο επιτυχημένο πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού και έχουν δάνεια με υποθήκη στην Α΄ κατοικία, δόθηκε με απόφαση της Κυβέρνησης. ............. (02/10/2020)

περισσότερα »

«Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης»: Κάλεσμα σε πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις για προτάσεις αυτοχρηματοδοτούμενων δράσεων

Ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις, συλλόγους και ιδιώτες, απευθύνουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη με σκοπό την ενίσχυση των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μια «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης»............. (24/09/2020)

περισσότερα »

Σύσταση στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων. Προϋποθέσεις εγγραφής και κριτήρια υπαγωγής των επιχειρήσεων στο ως άνω Μητρώο.

Σύσταση στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων. Προϋποθέσεις εγγραφής και κριτήρια υπαγωγής των επιχειρήσεων στο ως άνω Μητρώο............ (23/09/2020)

περισσότερα »

Πώς η ΕΕ καταπολεμά την ανεργία των νέων

Η ανεργία των νέων παραμένει βασική πηγή ανησυχίας μετά το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού. Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία της ΕΕ που βοηθάει τους νέους να βρουν εργασία............... (23/09/2020)

περισσότερα »

Εγκρίθηκε η πίστωση για την νέα 12μηνη παράταση του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας»

Την πίστωση για την παράταση του «Ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας του άρθρου 64 του ν.4430/2016 (Α’205)» για επιπλέον 12 μήνες αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ σήμερα, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020. ........................ (23/09/2020)

περισσότερα »

Horizon Europe: Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τον Ορίζοντα Ευρώπη (2021 – 2027)

Το νέο πρόγραμμα πλαίσιο για την έρευνα και την καινοτομία Ορίζοντας Ευρώπη με προτεινόμενο προϋπολογισμό 80,9 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα της ΕΕ με στόχο την αναμόρφωση του ευρωπαϊκού συστήματος καινοτομίας. ............... (07/09/2020)

περισσότερα »

Τι είναι το Future Loading - Υποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας με στόχο τα μηδενικά απόβλητα

Το πρόγραμμα Future Loading είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία που πραγματοποιεί η Coca-Cola στην Ελλάδα μαζί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και άλλες σημαντικές εταιρείες και οργανισμούς, στοχεύοντας στη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας (Ho.Re.Ca)................ (02/09/2020)

περισσότερα »

Enterprise Greece και eBay στο πλευρό των ελληνικών επιχειρήσεων για την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που θα προωθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις σε 190 αγορές ανά τον κόσμο, μέσα από την παγκόσμια επιτυχημένη πλατφόρμα της eBay................. (01/09/2020)

περισσότερα »

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Προσοχή στους «εκβιασμούς» μέσω διαδικτύου

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ) εφιστά την προσοχή των χρηστών του Διαδικτύου, καθώς διαπίστωσε προσπάθειες αγνώστων δραστών να εξαπατήσουν ανθρώπους οικονομικά, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία είναι εκβιαστικού περιεχομένου.................. (21/08/2020)

περισσότερα »

Υπερδιπλασιάζεται ο "κουμπαράς" του ΤΕΠΙΧ για δάνεια σε επιχειρήσεις

Στην αύξηση του "κουμπαρά” του ΤΕΠΙΧ ΙΙ κατά 603 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της ζήτησης για κεφάλαια κίνησης από τις επιχειρήσεις, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη, προβλέπει πως ο "κουμπαράς” του ΤΕΠΙΧ ΙΙ,.......... (21/08/2020)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενημερωτικά σεμινάρια καθοδήγησης των επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων για τη συμμόρφωση της λειτουργίας τους σε συνθήκες COVID-19 (07/07/2021)
REACT-EU: Πρόσθετα κονδύλια ύψους πάνω από 2 δισ. ευρώ για πέντε χώρες, εκ των οποίων 1,6 δισ. για την Ελλάδα (16/06/2021)
Απολογισμός Διαδικτυακής Πύλης Αgora 2020 (02/06/2021)
Ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών του δικτύου Solvit από επιχειρήσεις και πολίτες που έχουν διασυνοριακή δραστηριότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (10/03/2021)
Συμπληρωματικές πληροφορίες για τα φυτοϋγειονομικά και υγειονομικά πιστοποιητικά και τις διαδικασίες εισαγωγής στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων φυτικής και ζωικής προέλευσης (25/02/2021)
Διαδικασία απόκτησης αριθμού DUNS για υποχρεωτική εγγραφή εταιρειών διακίνησης τροφίμων στις ΗΠΑ (Registration of Food Facilities), στο Μητρώο της αρμόδιας α/Υπηρεσίας FDA (27/11/2020)
Αύξηση 125% των αιτήσεων για εισαγωγή στα 30 ΙΕΚ του ΟΑΕΔ (26/09/2020)
Έκδοση Συχνών Ερωτήσεων - Απαντήσεων για τη Δράση «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων» (26/09/2020)
Το mazi.eu είναι μια πανευρωπαϊκή κοινότητα ενεργών πολιτών που θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους , να ανταλλάξουν ιδέες και να κινητοποιηθούν για το δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης . (29/08/2020)
Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο : Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών - Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών (15/05/2020)


1  2  3 
dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ