ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Απαντήστε σήμερα την Έρευνα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας
13/01/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Απαντήστε σήμερα την Έρευνα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας

219850ca-80e2-4bd2-b2d4-68e35b30ecd3_F1261.jpg

H Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (GEW) στοχεύει σε έναν κόσμο όπου περισσότεροι άνθρωποι θα απελευθερώνουν τις ιδέες τους και θα τις μετατρέπουν σε υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις - δίνοντας λύσεις σε παγκόσμιες προκλήσεις και ενισχύοντας την οικονομική σταθερότητα σε όλο τον κόσμο.

Εν μέρει χάρη στις προσπάθειες της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας που ξεκίνησαν το 2008, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αφιερώνουν όλο και περισσότερη προσοχή στην προώθηση νέων και νεοσύστατων εταιρικών σχηματισμών. Πρωτοβουλίες όπως το “Startup Acts”, “startup policy advisors” και “Startup Nations” που έχουν εμφανιστεί σε πολλά κράτη αποτελούν πρώιμες ενδείξεις αυτής της τάσης.

Ωστόσο, για να είναι οι κυβερνήσεις σε θέση να βοηθήσουν με τον καλύτερο τρόπο, χρειάζονται καλύτερα στοιχεία, έρευνα και ανάλυση ώστε να μπορούν να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν τα πραγματικά εμπόδια για τις νέες επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να αναπτυχθούν. Η ετήσια Έρευνα Πολιτικής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας αποτελεί μια προσπάθεια κατά την οποία οι επιχειρηματίες ερωτώνται για τις απόψεις τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι χάραξης αυτής της πολιτικής μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες για τους επιχειρηματίες.

Τα αποτελέσματα θα μας βοηθήσουν στη διαμόρφωση μελλοντικών αποφάσεων πολιτικής που επηρεάζουν τις νέες και νεοσύστατες εταιρίες.

Μπορείτε να βρείτε την έρευνα στον ακόλουθο σύνδεσμο www.gew.co/survey.

Η έρευνα επικεντρώνεται στην καταγραφή των αντιλήψεων των επιχειρηματιών, ιδιαίτερα εκείνων των οποίων οι επιχειρήσεις παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη ή έχουν τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις για να έχουν μεγάλη ανάπτυξη. Οι απαντήσεις σας θα συνεισφέρουν σε μια έκθεση που θα δημοσιευθεί και θα αφορά την κατάσταση των επιχειρηματικών οικοσυστημάτων - παρουσιάζοντας τις σημαντικότερες δημόσιες πολιτικές που είναι αναγκαίες ώστε να ενθαρρύνουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στο ξεκίνημα και την εξέλιξή τους.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα βασικότερα σημεία της έκθεσης της Έρευνας Πολιτικής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας για το 2013:

  • Πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων παγκοσμίως είχαν μια επιχείρηση (76.9 %), τα δύο τρίτα των οποίων είχαν ξεκινήσει μέσα στα προηγούμενα πέντε χρόνια, με το υπόλοιπο ποσοστό να προγραμματίζει να ιδρύσει μια επιχείρηση μέσα στους επόμενους 12 μήνες.
  • Η Βόρεια Αμερική ήταν η περιοχή με το υψηλότερο τρέχον ποσοστό ιδιοκτησίας επιχειρήσεων στο 91%.
  • Παγκοσμίως, η πρόσβαση σε συμβούλους/μέντορες και η αμεροληψία των διαγωνισμών βαθμολογήθηκαν κατά κύριο λόγο θετικά.

Όλα τα στοιχεία των ερωτηθέντων είναι εμπιστευτικά. Η προθεσμία για τις απαντήσεις στην έρευνα του 2014 είναι 15 Ιανουαρίου 2015.

Τι βρίσκεται στον ορίζοντα του δικτύου της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας:

16-19 Μαρτίου, 2015: Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Συνέδριο GEC στο Μιλάνο.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ