ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ασπίδα προστασίας παιδιών από κακοτοπιές στο Ιντερνέτ
17/07/2014
ΠΗΓΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Ασπίδα προστασίας παιδιών από κακοτοπιές στο Ιντερνέτ

post_0999_1745-thumb-large_F4742.jpg

 

Λέγεται Cyberkid και σκοπεύει να λειτουργήσει σαν «ασπίδα προστασίας» από τις κακοτοπιές στο Ιντερνετ, για τα παιδιά που σερφάρουν στο Διαδίκτυο από smartphone.

Λέγεται Cyberkid και σκοπεύει να λειτουργήσει σαν «ασπίδα προστασίας» από τις κακοτοπιές στο Ιντερνετ, για τα παιδιά που σερφάρουν στο Διαδίκτυο από smartphone. Ο λόγος, για την εφαρμογή που ανέπτυξε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη χορηγία της εταιρείας Wind, και η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για iPhone και «έξυπνα» κινητά με λειτουργικό Android.

Η παρουσίαση της εφαρμογής έγινε χθες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη. Το «παρών» έδωσαν επίσης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, οι οποίοι δήλωσαν πως «αγκαλιάζουν» κάθε πρωτοβουλία της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα πιο ασφαλές Ιντερνετ για τους ανήλικους.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, στόχος του Cyberkid είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για τις απειλές στο Διαδίκτυο, ενώ περιλαμβάνει επίσης αρκετά ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα οποία θα μπορούν να παίξουν μέσα στο απολύτως ασφαλές «ψηφιακό» περιβάλλον της εφαρμογής. «Παράλληλα, χάρις στο Cyberkid, ένα παιδί θα μπορεί να έρθει σε επαφή με τη γραμμή SOS “Cyber Alert”, οποιαδήποτε στιγμή συναντήσει online κάτι που του μοιάζει ύποπτο ή ενοχλητικό. Το μόνο που θα χρειάζεται είναι να πατήσει το ειδικό κουμπί της εφαρμογής, για να επικοινωνήσει αμέσως με τους ειδικούς της γραμμής, οι οποίοι είναι έτοιμοι να παράσχουν συμβουλές και οδηγίες όλο το 24ωρο», σημείωσε.

Το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και οι γονείς, πρόσθεσε, οι οποίοι μέσα από το Cyberkid θα μπορούν κι αυτοί να ενημερωθούν για θέματα ασφάλειας στο Ιντερνετ. Μάλιστα, εκτίμησε πως μέσα στους επόμενους τρεις μήνες η εφαρμογή θα έχει εγκατασταθεί σε 500.000 κινητά, τα οποία θα φτάσουν τα 3,5 εκατομμύρια τον πρώτο χρόνο. «Σε ποσοστό 98%, το Ιντερνετ είναι ένα παράθυρο στη γνώση και την ψυχαγωγία. Ωστόσο, υπάρχει κι ένα επικίνδυνο κομμάτι που, αν και ανέρχεται στο 2%, η εμπειρία μας έχει δείξει πως μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των παιδιών στο Ιντερνετ δεν σταματούν εδώ. «Λέμε “ναι” στο Διαδίκτυο, αναλαμβάνοντας όμως μια σειρά από πρωτοβουλίες ειδικά για τους ανήλικους χρήστες, που είναι και οι λιγότερο υποψιασμένοι για κινδύνους όπως το cyberbullying», ανέφερε χαρακτηριστικά. Για κινδύνους που, αν δεν αντιμετωπισθούν, μπορούν να μετατρέψουν κάθε υπολογιστή σε εν δυνάμει απειλή για τα παιδιά, μίλησε και ο κ. Δερμεντζόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, η εξοικείωση των μαθητών με την ορθή χρήση του Ιντερνετ αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής αποστολής που έχει το εκπαιδευτικό σύστημα. Ετσι, μαζί με την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε πως από τον Σεπτέμβριο θα ενταχθούν όλες οι σχολικές μονάδες στο πρόγραμμα online μαθημάτων ασφαλούς πλοήγησης, το οποίο είχε ξεκινήσει πιλοτικά από πέρυσι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε 450 σχολεία.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ