ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Οδηγός πωλήσεων μέσω διαδικτύου (e-commerce) και καθεστώς ΦΠΑ
11/11/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Οδηγός πωλήσεων μέσω διαδικτύου (e-commerce) και καθεστώς ΦΠΑ
logoESE_F27969.png

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε τον Οδηγό αυτό, ως ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο επέκτασης της εξαγωγικής βάσης της χώρας, αλλά και ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Στόχος του Οδηγού είναι να εισάγει όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων, αλλά και υπηρεσιών, στις έννοιες και το κανονιστικό πλαίσιο γύρω από τις διαδικτυακές πωλήσεις, προσφέροντας έτσι μία ακόμη διέξοδο στον εξωστρεφή προσανατολισμό, μικρών, μεσαίων ακόμη και μεγάλων επιχειρήσεων.Το 2012, ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς του διαδικτύου ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 τρις δολάρια ΗΠΑ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Απρίλιος 2013). Στην Ελλάδα, ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο ανήλθε στα 2,9 δις ευρώ, με την προοπτική να ξεπεράσει τα 3,5 δις ως το τέλος του 2013.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν τη δυναμική της αγοράς του διαδικτύου και επιβεβαιώνουν ότι τα σημαντικά μερίδια που αποσπά το ηλεκτρονικό εμπόριο (e -commerce )στους συνολικούς κύκλους εργασιών των επιχειρήσεων παγκοσμίων (ΟΟΣΑ, Internet Economy Outlook 2012).

Με άλλα λόγια, εντεινόμενος διεθνής ανταγωνισμός, αλλά και η οικονομική κρίση με τον περιορισμό της εσωτερικής κατανάλωσης, ωθεί ολοένα και περισσότερο τις επιχειρήσεις στο να στραφούν στην αναζήτηση αγορών και πελατών εκτός συνόρων.

Την ίδια ώρα, η Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό εμπόριο και το

ηλεκτρονικό επιχειρείν γενικότερα, δημιουργεί έναν κόσμο ευκαιριών τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους καταναλωτές.

Πολλές φορές όμως στην πραγματικότητα, δεν είναι και τόσο εύκολο να εκμεταλλευτεί κανείς τις ευκαιρίες αυτές. Οι επιχειρήσεις ιδίως πρέπει να είναι ενήμερες για διάφορα θέματα, όπως είναι ο ΦΠΑ, η ηλεκτρονική τιμολόγηση και τα συστήματα διασυνοριακών πληρωμών, η προστασία δεδομένων, η προστασία των καταναλωτών, κλπ. Ειδικά για τους νέους επιχειρηματίες ή για τους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν να επιχειρούν, (και οι οποίοι είναι κατά κανόνα περισσότερο εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες), ένα από τα πρώτα θέματα που εντάσσουν στα επιχειρηματικά τους σχέδια, είναι η χρήση του διαδικτύου και η διενέργεια πωλήσεων από απόσταση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
Dinstance Sales GUIDE

 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ