ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Οδηγός Επιχειρείν στο Ηνωμένο Βασίλειο 2020
28/12/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Οδηγός Επιχειρείν στο Ηνωμένο Βασίλειο 2020

 

 

 

 

13_F811305923.jpg

 

Το Επιμελητήριο Ηλείας σας ενημερώνει, μετά από σχετική πληροφόρηση από τη Β8 Διεύθυνση του Υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με τον Οδηγό Επιχειρείν στο Ηνωμένο Βασίλειο για το έτος 2020 από το Γραφείο ΟΕΥ στο Λονδίνο.

Γενικά Χαρακτηριστικά Χώρας

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι νησιωτική χώρα που βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της ηπειρωτικής Ευρώπης και αποτελείται από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις Αγγλίας, Ουαλίας, Σκωτίας και Βόρειας Ιρλανδίας. Οι τρεις πρώτες συνιστούν τη Μεγάλη Βρετανία. Η ονομασία Βρετανία πάντως, αναφέρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ως σύνολο.

Πρωτεύουσα είναι το Λονδίνο, από τα κορυφαία εμπορικά, οικονομικά και πολιτιστικά κέντρα του κόσμου. Άλλες μεγάλες πόλεις στην Αγγλία είναι το Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ. Πρωτεύουσα της Ουαλίας είναι το Κάρντιφ, της Σκωτίας το Εδιμβούργο και της Βορείου Ιρλανδίας το Μπέλφαστ.

Η Βρετανία ήταν αυτοκρατορία με υπερπόντιες αποικίες και κτήσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της οικονομικής της ανάπτυξης και ισχύος. Υπήρξε σημαντική βιομηχανική δύναμη (18ος - 19ος αιώνας) που σταδιακά, μετά τη διάλυση της αυτοκρατορίας και κυρίως μετά τη δεκαετία του ‘70, μετατράπηκε σε οικονομία υπηρεσιών. Αιχμή του δόρατος αποτελούν οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες συντηρούν ένα ολόκληρο πλέγμα υποστηρικτικών υπηρεσιών. Σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο (στοιχεία Παγκοσμίου Τραπέζης για το 2019) και μία από τις χώρες - μέλη του ΟΟΣΑ με το υψηλότερο επίπεδο περιφερειακών οικονομικών ανισοτήτων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι έντονα πολυπολιτισμικό, εν πολλοίς ως κληρονομιά της αυτοκρατορίας. Τα τελευταία χρόνια τη βρετανική κοινωνία και πολιτική απασχολούν θέματα που αφορούν αυτή την πολυπολιτισμικότητα αλλά και τη μετανάστευση και την εθνική ταυτότητα. Μετά από 47 χρόνια συμμετοχής, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 23:00 τοπική...........

 

Περισσότερα στον Σχετικό Οδηγό συνημμένο .

 

Περισσότερες πληροφορίες Γραφείο ΟΕΥ Λονδίνου:

Ωράριο (ώρα Ελλάδος): 11.00-19.00

Τηλέφωνο: 0044 (0) 20 7727 8860

ΦΑΞ: 0044 (0) 20 7727 9934

Ηλ.Ταχυδρομείο: ecocom.london@mfa.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
OdigosEpicheireinstoInomenoVasileio-2020gb_F240365199_F1006914955.pdf

 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ