ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Startups in Greece – 2018 Report by Found.ation
20/05/2019
ΠΗΓΗ: http://thefoundation.gr

Startups in Greece – 2018 Report by Found.ation

 

 

88_F529906450.jpg

Στην Ελλάδα υπάρχουν πλέον αρκετές ευκαιρίες χρηματοδότησης, αλλά οι startups χρειάζονται κάτι πέρα από αυτό: έξυπνη καθοδήγηση. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο των Financial Times αντικατοπτρίζει τα συμπεράσματα που προέκυψαν μέσα από το ετήσιο Startups in Greece report των Found.ation, EIT Digital και Velocity.Partners

Η μετα-ανάλυση της εκθέσεως "Startups in Greece 2018" της Found.ation που δημοσιεύθηκε στο Forbes

Ποιες είναι οι νεοσύστατες εταιρείες που μπορεί να χαρακτηριστούν ως τα νεοϊδρυθέντα διαμάντια της ελληνικής σκηνής εκκίνησης; Η Forbes ζήτησε από τη Foundaation για μια μετα-ανάλυση των δεδομένων που συλλέχθηκαν για την "Έκθεση Startups στην Ελλάδα 2018" επικεντρωμένη στις πιο ελπιδοφόρες εταιρείες.

Το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Forbes.com παρουσιάζει μερικές από τις εταιρείες που μπορεί να χαρακτηριστούν ως "το επόμενο καλύτερο" της ελληνικής σκηνής εκκίνησης. Στο στάδιο προ-σπόρων προς σπορά, οι Norbloc, InAccel, Causaly, Entomics, PushMe, Intelistyle, Fighthoax, Feel, Landoop και Space Talos είναι λιγότερο γνωστές νεοσύστατες εταιρείες που βασίζονται σε μια καλή ιδέα, έχουν σοβαρό επιχειρηματικό σχέδιο και έχουν ήδη προσέλκυσε το ενδιαφέρον των δυνητικών επενδυτών. Σε ένα πιο προηγμένο επίπεδο, συμπεριλαμβάνονται επίσης στη λίστα οι , Instashop, Blueground, Weengs, Pollfish, Balena, Apifon και Centaur Analytics.

Επιπλέον, η Forbes αναφέρει στην «Έκθεση Startups στην Ελλάδα 2018» ως «μια εις βάθος μελέτη του ελληνικού οικοσυστήματος εκκίνησης σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας» που «παρέχει πολύτιμες γνώσεις για την ελληνική εκκίνηση και την επιθυμητή εξέλιξη κατά τη διάρκεια των ετών ".

Η έκθεση, που κυκλοφόρησε για δεύτερη συνεχή χρονιά, λίγο πριν από το τέλος του 2018 από την Found.ation, σε συνεργασία με τον EIT Digital, έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό οργανισμό ψηφιακής καινοτομίας και επιχειρηματικής εκπαίδευσης και την Velocity. Η Partners VC όχι μόνο χαρτογραφεί τον ελληνικό τομέα εκκίνησης, ο οποίος τώρα γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα χάρη στην εισροή περισσότερων επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και αναλύει και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά των ελληνικών επιχειρήσεων εκκίνησης στα αρχικά στάδια της ανάπτυξής τους (στάδιο προ-σποράς και σποροπαραγωγής) προκειμένου να κατανοήσουν τις ανάγκες τους και να εντοπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην αναζήτηση χρηματοδότησης και να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ.

Ενδιαφέρεστε για την αναφορά "Report Reporting in Greece 2018"; Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν (μόνο στα Αγγλικά).

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ