ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Η Πρόκληση Της Κρουαζιέρας
04/08/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Η Πρόκληση Της Κρουαζιέρας

38232009_1655004131274672_151977095646412800_o_F313302323.jpg

Η Ελλάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο και στον τομέα της κρουαζιέρας. Γιατί δεν εισπράττει τα οφέλη που της αναλογούν; Μια μακρόχρονη, πολύπλευρη έρευνα που καταλήγει σε συγκεκριμένες λύσεις.

Η Ελλάδα είναι ο 4ος δημοφιλέστερος προορισμός κρουαζιέρας της Μεσογείου, αλλά είναι μόλις 8η σε έσοδα από τη συγκεκριμένη αγορά. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η διαΝΕΟσις το 2016 ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα για την αγορά της κρουαζιέρας στη χώρα μας, μια διαχρονικά μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία. Ξεκινώντας με μια δημοσιογραφική έρευνα τον Ιούνιο του 2016, αναλύσαμε τους λόγους για τους οποίους η άρση του καμποτάζ και η απελευθέρωση της αγοράς της κρουαζιέρας στην Ελλάδα δεν οδήγησαν σε αύξηση της κίνησης στα ελληνικά λιμάνια, ούτε και σε αύξηση των εσόδων. Η έρευνά μας έδειξε ότι το πρόβλημα βρίσκεται στα ελληνικά λιμάνια: δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές ούτε και μπορούν να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες για να εξυπηρετήσουν τις εταιρείες κρουαζιέρας.

Τον Οκτώβριο του 2017 επιστρέψαμε στο θέμα με μια νέα έρευνα, από εξειδικευμένους επιστήμονες αυτή τη φορά, αναλύοντας σε βάθος το πρόβλημα και προτείνοντας συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες λύσεις που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα ελληνικά λιμάνια να γίνουν ελκυστικότερα "home ports" για τις εταιρείες κρουαζιέρας της Μεσογείου. Μπορείτε να διαβάσετε μια σύνοψη της έρευνας πατώντας εδώ, και να κατεβάσετε ολόκληρη την έρευνα εδώ:

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ