ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Στοιχεία αγοράς νωπών φρούτων στο Ηνωμένο Βασίλειο
26/09/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Στοιχεία αγοράς νωπών φρούτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

357_F28037813.jpg

Ο όγκος πωλήσεων φρούτων στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισε την ανοδική του πορεία, το 2016, αυξημένος κατά 1%, λόγω της αυξανόμενης ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για υγιεινή διατροφή και της θετικής δημοσιότητας σχετικά με τα οφέλη τους στην υγεία. Ο ρυθμός, παρότι, επιβραδύνθηκε σε σχέση με τα δύο προηγούμενα έτη, παρέμεινε μία σχετικά καλή επίδοση για μια ιδιαίτερα ώριμη αγορά, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο όγκος πωλήσεων λιανικής σημείωσε αύξηση 2%, αντιπροσωπεύοντας το 84% του συνολικού όγκου πωλήσεων φρούτων το 2016. Όσον αφορά τις πωλήσεις λιανικής σε αξία, σημείωσαν αύξηση 5% κυρίως λόγω της αύξησης των μέσων τιμών μονάδας στους περισσότερους τύπους φρούτων.

Τα σούπερ μάρκετ εξακολούθησαν να αποτελούν το κύριο κανάλι λιανικών πωλήσεων, χάρη στη μεγάλη ποικιλία προϊόντων και την προσφορά μεγάλου εύρους βιολογικών προϊόντων. Είναι αξιοσημείωτο ότι προκειμένου να αποφευχθεί η σπατάλη τροφίμων, ορισμένοι λιανοπωλητές, όπως οι Waitrose, Tesco, Morrisons και Asda, άρχισαν να προσφέρουν «κατώτερης εμφάνισης» φρούτα και λαχανικά σε χαμηλότερες τιμές, με θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις φρούτων από το κανάλι των σούπερ μάρκετ. Οι εκπτωτικές αλυσίδες, όπως οι Aldi και Lidl, διαδραμάτισαν επίσης σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις οπωροκηπευτικών κατά την εξεταζόμενη περίοδο, προσφέροντας ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Με την εντεινόμενη καταναλωτική τάση για υγιεινή διατροφή, όλο και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν βιολογικά φρέσκα τρόφιμα πέρα από τα τυποποιημένα προϊόντα και τα φρούτα είναι μία από τις κατηγορίες που επωφελήθηκαν σημαντικά. Σε σύγκριση με άλλα είδη φρέσκων τροφίμων, η διαθεσιμότητα βιολογικών φρούτων στους εμπόρους λιανικής πώλησης είναι υψηλότερη και οι τιμές είναι προσιτές, γεγονός που στήριξε την αύξηση της δημοτικότητας των προϊόντων αυτών.

To 2016, τα βιολογικά φρούτα απέσπασαν μερίδιο περίπου 14% επί του συνολικού όγκου πωλήσεων.

Περισσότερα στην συνημμένη έρευνα

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
Στοιχεία αγοράς νωπών φρούτων στο Ηνωμένο Βασιλειο

 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ