ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ICAP : Τάσεις ενίσχυσης για τα αιολικά συστήματα, σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν τα Φ/Β συστήματα
08/12/2016
ΠΗΓΗ: ICAP

Τάσεις ενίσχυσης για τα αιολικά συστήματα, σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν τα Φ/Β συστήματα

5_F510585640.jpg

Η αστάθεια και αβεβαιότητα στην εγχώρια οικονομία, η έλλειψη χρηματοδότησης και οι διαρθρωτικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο (αναδρομική έκτακτη εισφορά στις μονάδες παραγωγής Η/Ε από ΑΠΕ, αναστολή αδειοδότησης Φ/Β σταθμών, αναπροσαρμογή τιμών πώλησης κλπ.) περιόρισαν δραστικά τις επενδύσεις σε έργα ΑΠΕ, με αποτέλεσμα η αγορά των συστημάτων ΑΠΕ να συρρικνωθεί δραστικά, τα τελευταία χρόνια. Τα παραπάνω επισημαίνονται στην κλαδική μελέτη που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group AE και στην οποία διερευνάται η εξέλιξη του κλάδου των Προμηθευτών Συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στη χώρα μας λειτούργησε μεγάλος αριθμός εταιρειών που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, μελέτη και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, η πλειοψηφία των οποίων ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια. Στον τομέα της αιολικής ενέργειας, ο αριθμός των προμηθευτών ανεμογεννητριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παραμένει μικρός. Ειδικότερα, οι εταιρείες που κατασκευάζουν ή και εκμεταλλεύονται τα αιολικά πάρκα, είτε εισάγουν απευθείας από οίκους του εξωτερικού τις ανεμογεννήτριες, είτε η αγορά τους πραγματοποιείται από εγχώριες θυγατρικές ή υποκαταστήματα των ξένων ομίλων.

Ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρουσίασε δυναμική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.Προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση για τον απαραίτητο εξοπλισμό, παρατηρήθηκε δυναμική αύξηση του αριθμού των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην προμήθεια φωτοβολταϊκών συστημάτων, ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα 2010-2013.

Περισσότερα στοιχεία στο συνημμένο Δελτίο Τύπου.

H ICAP Group με 1.300 εργαζομένους- είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ισχυρή παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μετά την εξαγορά της από το SEEF Fund της Global Finance το 2007, έχει αναπτυχθεί ραγδαία και σήμερα παρέχει μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προϊόντων που ομαδοποιούνται σε 4 κατηγορίες: Credit Risk Services, Marketing Solutions, Management Consulting και People & Employment Solutions.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Γραφείο Τύπου Oμίλου ICAP

Φρατζέσκα Σιδερή

Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 2 |176 76 Καλλιθέα | T: 210 7200 495 | 210 7200 000 | F: 213 0173 495  M: 6936 735143 | fsideri@icap.gr | pr@icap.gr| www.icap.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ICAP_PR_SystemSuppliers_Dec2016_F572023101.doc

 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ