ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΜΕΛΕΤΕΣ - ΕΡΕΥΝΕΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Έρευνα: Εναρμόνιση, ευελιξία και ταλέντα οι παράγοντες που οδηγούν στην καινοτομία και την ανάπτυξη
02/06/2016
ΠΗΓΗ: www.naftemporiki.gr

Έρευνα: Εναρμόνιση, ευελιξία και ταλέντα οι παράγοντες που οδηγούν στην καινοτομία και την ανάπτυξη

21_F63371994.jpg

Παρά την αβεβαιότητα και τις προκλήσεις που διακρίνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, οι επιχειρήσεις μπορούν να επιβιώσουν εφόσον υιοθετήσουν μια στρατηγική συνολικής προσέγγισης και την ακολουθήσουν με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ηθικής, όπως διαπιστώνει έρευνα που διενήργησε ο οργανισμός The Conference Board -με τη συνεργασία της ΕΕΔΕ για την Ελλάδα- και παρουσιάστηκε πρόσφατα στο πλαίσιο εκδήλωσης του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ.

Μεταξύ των βασικών συμπερασμάτων της έρευνας, επισημαίνεται η ανάγκη δημιουργίας κλίματος, όπου τα στελέχη επιχειρήσεων και ιδίως οι CEOs είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τους κινδύνους που παρουσιάζονται. Τονίζεται επίσης ότι η ανάπτυξη ταλέντων αποτελεί προτεραιότητα, αλλά θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην καλλιέργεια κριτικού πνεύματος στα ταλέντα, διότι αυτό είναι το χαρακτηριστικό που προάγει τη συλλογική αριστεία.

Επιπλέον σημειώνεται ότι, με δεδομένους τους εντονότατους ρυθμούς τεχνολογικής ανάπτυξης, οι επενδύσεις στις δεξιότητες καινοτομίας πρέπει όχι μόνο να διατηρηθούν αλλά και να επεκταθούν στην κατεύθυνση αξιοποίησης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) με στόχο την εσωτερική κατανομή της γνώσης στις επιχειρήσεις. Εξάλλου, μεγάλο βάρος πρέπει να δώσουν τόσο στη βιωσιμότητά τους, με κυρίαρχο στοιχείο την καταναλωτική ζήτηση όσο και στην ενίσχυση της επιχειρηματικής φήμης.

Την έρευνα παρουσίασε ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Γνώσης, Περιεχομένου και Ποιότητας, του Conference Board, Charles Mitchell, ο οποίος επεσήμανε τις βασικές στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις για να ανταποκριθούν σε αυτές τις προκλήσεις, σε σχέση με το Ανθρώπινο Κεφάλαιο, την Καινοτομία, την Επιχειρησιακή Αριστεία, τις σχέσεις με τους πελάτες, το Ρυθμιστικό Πλαίσιο και τη Βιωσιμότητα. 

Απευθύνοντας χαιρετισμό στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του Τομέα Ηγεσίας της ΕΕΔΕ Δημήτρης Α. Μαύρος επεσήμανε ότι οι κοινωνίες τείνουν να γίνουν κοινωνίες του εγώ εις βάρος του εμείς. «Όταν δίνεις προτεραιότητα στο εγώ γίνεται δύσκολη η επικοινωνία στο εσωτερικό τους, διότι γι’ αυτό το λόγο ο ένας δεν μπορεί να καταλάβει τη γλώσσα που μιλάει ο άλλος. Κατά συνέπεια, αυτό που προέχει είναι η εναρμόνιση στόχων με κυρίαρχη την έννοια του ‘θέλω και μπορώ’, ώστε να δημιουργηθεί συλλογικό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης». Στη συνέχεια, σημείωσε ότι είναι ανάγκη να αναβαθμιστούν οι ψηφιακές συμπεριφορές στη χώρα μας, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, στον χαιρετισμό του, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ανέφερε ότι η καλλιέργεια αποτελεσματικής επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, η ανάπτυξη ταλέντων και η ενίσχυση μιας κουλτούρας συλλογικότητας και υπευθυνότητας αποτελούν τα κύρια όπλα στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης.

 Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Charles Mitchell, οι κ. Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Πετσιάβας ΑΕ και Μάριος Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Greece

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ