ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ολοκλήρωση Ευρωπαϊκού Έργου ΒΑΛΚΑΝΕΤ - Επιμελητήριο Ηλείας (επικεφαλής εταίρος)
14/09/2020

Balkanet1_F1845729200.jpg

 Balkanet2_F603679493.jpg

 

Το Επιμελητήριο Ηλείας ολοκλήρωσε επιτυχώς όλες τις προβλεπόμενες δράσεις και ενέργειες στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “BALKANET – Balkan Ideas network for the sustainable innovations in the agro-food sector”, στο οποίο συμμετείχε ως επικεφαλής εταίρος.

Το έργο «BALKANET» χρηματοδοτήθηκε από το διακρατικό Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG V-B) BALKAN MEDITERRANEAN 2014-2020, και είχε ως κύριο στόχο την ενίσχυση της δυναμικής της καινοτομίας και την προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας σε αγροτικές περιοχές της Μεσογείου.

Την Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020, το Επιμελητήριο Ηλείας, οργάνωσε επίσκεψη στο «Κτήμα Σταυρόπουλου» και συμμετείχε στη συνέχεια, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνάντηση παρουσίασης βέλτιστων πρακτικών, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εταίρο του έργου « BALKANET», στο Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, στην Αμαλιάδα.

Την τηλεδιάσκεψη προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κος Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου και των δράσεων που υλοποίησε ως επικεφαλής εταίρος το Επιμελητήριο Ηλείας, ενώ ο ιδιοκτήτης της ποτοποιίας «Μυλωνάς Παντελής και Υιοί», κος. Παντελής Μυλωνάς και η υπεύθυνη επικοινωνίας της Πρότυπης Μονάδας Γάλακτος «Farma Ηλείας», κα. Γεωργία Γκομόλη αντίστοιχα, ανέλυσαν το προφίλ και τις δραστηριότητες των επιχειρήσεών τους και παρουσίασαν καλές πρακτικές που εφαρμόζουν στην παραγωγή, τυποποίηση, προώθηση και διανομή των προϊόντων τους.

Την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετείχε σε διαδικτυακές επισκέψεις σε Αλβανικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που διοργάνωσε το Εμπορικό και βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων, εταίρος του έργου, εκπροσωπούμενο από τις επιχειρήσεις «Ζυμαρικά Μιχαλόπουλος» και «Φάρμα Ηλείας» αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης προβλήθηκαν βίντεο και πραγματοποιήθηκε εικονική ξενάγηση στους χώρους των επιχειρήσεων, η δε υπεύθυνη επικοινωνίας της Πρότυπης Μονάδας Γάλακτος «Φάρμα Ηλείας» απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των διακρατικών επιχειρήσεων για τις εγκαταστάσεις, τον τρόπο λειτουργίας και τις καινοτόμες πρακτικές της επιχείρησης.

Τέλος, την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων διοργάνωσε διαδικτυακά το τελικό συνέδριο του έργου, με συμμετοχή όλων των μελών του εταιρικού σχήματος. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου έγινε αναλυτική ανασκόπηση των δράσεων και των υλοποιήσεων του έργου από τον κ. Δημήτριο Μπακάλη ενώ όλοι οι εταίροι του έργου δεσμεύτηκαν πως θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα διασφαλίσουν την κεφαλαιοποίηση και διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων του έργου τόσο σε εθνικό όσο και σε διακρατικό επίπεδο.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ