ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ποιο είναι το Orange Grove που κέντρισε το ενδιαφέρον του Γ. Ντάισελμπλουμ
26/09/2017
ΠΗΓΗ: www.capital.gr Βασιλική Κουρλιμπίνη

Ποιο είναι το Orange Grove που κέντρισε το ενδιαφέρον του Γ. Ντάισελμπλουμ

fd30cf97616044ff9e0c701683acb77e_F1665452287.jpg

Μπορεί η επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Ελλάδα και οι επαφές που είχε χθες (με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα και με το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης μεταξύ άλλων) να είχαν ως βασικό αντικείμενο το κρίσιμο ζήτημα της τρίτης αξιολόγησης, η ατζέντα όμως του προγράμματος του προέδρου του Eurogroup περιελάμβανε και μια στάση επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας.

Σκοπός της στάσης, η περιήγηση στο Orange Grove και πίσω από αυτή, το μήνυμα για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από τότε που ο "πορτοκαλεώνας” του Orange Grove, μια πρωτοβουλία της Ολλανδικής πρεσβείας, άνοιξε τις πόρτες του σε νέους Έλληνες και Ολλανδούς έως 40 ετών που έψαχναν στήριξη και βοήθεια για να δουλέψουν πάνω στην επιχειρηματική τους ιδέα. Πρόκειται στην ουσία για ένα συνεργατικό χώρο που λειτουργεί ως "θερμοκοιτίδα" για την προώθηση των νέων ιδεών και της ανάπτυξης του οικοσυστήματος των start ups, με στόχο αφενός τον περιορισμό του φαινομένου της φυγής των νέων ταλέντων στο εξωτερικό (brain drain), αφετέρου τη συνεργασία των δύο χωρών στο χώρο της καινοτομίας.

Orange Grove Ντάισελμπλουμ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Orange Grove δίνει βάση στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, αλλά και στους τρόπους προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων. Κάθε χρόνο προσκαλεί νέους με καινοτόμες ιδέες -ή και όσους έχουν ήδη προχωρήσει στη σύσταση της εταιρείας τους και θέλουν να την εξελίξουν- να υποβάλλουν αίτηση για μια θέση στο πρόγραμμα και να έχουν την ευκαιρία παρακολούθησης σεμιναρίων και εργαστηρίων από καταξιωμένους επιχειρηματίες του χώρου από όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, πάνω από 100 start ups έχουν επωφεληθεί από τις παροχές της θερμοκοιτίδας.

Ο επικεφαλής του Eurogroup και Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είδε από κοντά το πώς λειτουργούν οι χώροι του Orange Grove. Στις εγκαταστάσεις του προσφέρονται γραφεία και δωρεάν internet για όσους επιλεγούν να δουλέψουν την ιδέα τους σε αυτές τις εγκαταστάσεις, πρόσβαση σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια, νομικές και λογιστικές υπηρεσίες, αλλά το σημαντικότερο, δυνατότητα δικτύωσης με το συνολικό δίκτυο του Orange Grove (εταιρίες, πανεπιστήμια, φορείς, άτομα, αλλά και την Ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα). Παρέχεται επίσης υποστήριξη από "μέντορες" οι οποίοι δίνουν συμβουλές σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής ιδέας, συμμετοχή σε bootcamps, training sessions και workshops από ειδικούς.

Η πρωτοβουλία έχει βρει μεγάλη απήχηση στην αγορά της νεοφυούς επιχειρηματικότητες και εξαρχής υποστηρίζεται από ένα ευρύ δίκτυο ελληνικών και ολλανδικών εταιριών, πανεπιστημίων και φορέων, όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πριν λίγους μήνες, το Orange Grove απέκτησε παρουσία και στην Πάτρα, με στόχο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τοπικού startup οικοσυστήματος στη Δυτική Ελλάδα. Το Orange Grove Patras (OGP) είναι ένα εγχείρημα κοινής συνεργασίας της Πρεσβείας της Ολλανδίας, του Orange Grove Athens, του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών και μιας δραστήριας ομάδας Πατρινών. Αποτελεί ένα χώρο στον οποίο άτομα ή ομάδες, από 18 έως 45 ετών, που έχουν μία καλή ιδέα και θέλουν να την μετατρέψουν σε επιχείρηση ή νέοι επιχειρηματίες που χρειάζονται στήριξη για να περάσουν στο επόμενο βήμα.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ