ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρόσκληση συμμετοχής στη διεθνή έκθεση τροφίμων ποτών Food hotel Asia, Σιγκαπούρη 31.03.2020 - 3.04.2020
04/11/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Πρόσκληση συμμετοχής στη Διεθνή έκθεση τροφίμων ποτών Food hotel Asia, Σιγκαπούρη 31.03.2020 - 3.04.2020

 

 

 

FHA-2020_Logo-Image_v1a_F936711358.jpg

 

Προφίλ έκθεσης

Η Διεθνής Έκθεση “FOOD & HOTEL ASIA” (31/3-3/4/2020) οργανώνεται από το 1978 και πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στον Εκθεσιακό χώρο Singapore Expo στην Σιγκαπούρη.

Πρόκειται για μια σημαντική εμπορική έκθεση, συνώνυμη με τη βιομηχανία τροφίμων και φιλοξενίας στην Ασία. Μέσα από 40 χρόνια ανάπτυξης, η FHA μεγάλωσε αλματωδώς και έχει κερδίσει τη φήμη της ως την πιο ολοκληρωμένη διεθνή εμπορική έκθεση τροφίμων και φιλοξενίας στην περιοχή προσελκύοντας την συμμετοχή κορυφαίων αγοραστών από τις γειτονικές χώρες όπως η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν,

Για να ικανοποιήσει τις ποικίλες ανάγκες της βιομηχανίας τροφίμων και φιλοξενίας, η FHA προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, εκδηλώσεων καθώς και εξειδικευμένες ζώνες όπως:

 • Διαγωνισμός Γαστρονομίας
 • Foodtech Zone-χώρος εξοπλισμού βιομηχανίας τροφίμων
 • Halal Zone- αποκλειστικά για προϊόντα Halal
 • Natural & Organics Zone
 • Prowine Asia-παράλληλη διοργάνωση έκθεσης αποκλειστικά για οίνους και oινοπνευματώδη. 

Η Σιγκαπούρη είναι μακράν ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της ΕΕ στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πάνω από 10.000 επιχειρήσεις της ΕΕ είναι εγκατεστημένες στην Σιγκαπούρη και τη χρησιμοποιούν ως κόμβο για την εξυπηρέτηση ολόκληρης της περιοχής του Ειρηνικού. Η Σιγκαπούρη είναι επίσης ο νούμερο ένα προορισμός για τις Ευρωπαϊκές Επενδύσεις στην Ασία, καθώς οι επενδύσεις μεταξύ των εταίρων αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων η εμπορική και η επενδυτική συμφωνία της ΕΕ και της Σιγκαπούρης, η οποία εγκρίθηκε στις 13.02.2019 από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα άρει όλους τους εναπομείναντες δασμούς για τα προϊόντα της ΕΕ και θα δεσμεύσει την Σιγκαπούρη να διατηρήσει αμετάβλητη την αδασμολόγητη πρόσβαση που ισχύει σήμερα για όλα τα άλλα προϊόντα της ΕΕ. 

Υπεύθυνη οργάνωσης

Αναγνωστοπούλου Κατερίνα T:210 3355767, k.anagnostopoulou@eg.gov.gr 

Κόστος συμμετοχής 

(*) 415 €/ τ.μ 945€/τ.μ. για συμμετοχή με Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Όλα τα ποσά θα επιβαρυνθούν με 24% ΦΠΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Μέχρι τις 22.11.2019`

Στατιστικά στοιχεία 2018 

 • Συνολικός εκθεσιακό χώρος : περίπου 84.000 τ.μ.
 • Σύνολο εκθετών: 2.000 από 70 χώρες και 54 εθνικές συμμετοχές
 • Σύνολο επισκεπτών 48.000 από 100 χώρες 

(*) Κόστος συμμετοχής 

To κόστος ανέρχεται σε:

1. 415 €/τ.μ. Τα γωνιακά περίπτερα θα επιβαρυνθούν με 10% επιπλέον ανά τ.μ. (σημειώνεται ότι το επιπλέον 10% θα πληρωθεί στην εξόφληση μετά τη χωροθέτηση των περιπτέρων. Η πληρωμή του επιπλέον ποσού με την προκαταβολή, σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει γωνιακό περίπτερο).

2. Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην έκθεση με το Πρόγραμμα ‘Επιχειρούμε Έξω’ ή άλλο συγχρημετοδοτούμενο Πρόγραμμα το κόστος ανέρχεται στα 945€/τ.μ..

Τα παραπάνω ποσά επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 24%.

Το κόστος περιλαμβάνει:

 • Ενοίκιο χώρου
 • Κατασκευή περιπτέρου με πλήρη εξοπλισμό stand, ειδικότερα για stand 9 τ.μ. ο εξοπλισμός περιλαμβάνει : 1 τραπέζι με 4 καρέκλες, βιτρίνα, ράφια, επιγραφή με την επωνυμία και το λογότυπο της επιχείρησης στη μετώπη του stand κ.λ.π., για μεγαλύτερα περίπτερα ο εξοπλισμός διαμορφώνεται ανάλογα
 • Αποστολή στην έκθεση και ασφάλιση των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα)
 • τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand). ΠΡΟΣΟΧΗ! Για κάθε περίπτερο, στο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο περιλαμβάνεται μία κανονική παροχή ρεύματος. Στις επιχειρήσεις με ευπαθή προϊόντα και μόνο για αυτές, παρέχεται επιπλέον μία 24ώρη παροχή ρεύματος. Επιπλέον ζήτηση θα χρεώνεται ξεχωριστά.
 • Επιτόπια παρουσία υπαλλήλου της ENTERPRISE GREECE SA, για την υποστήριξη του συνόλου των εκθετών
 • Παροχή στοιχείων για την αγορά
 • Καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης

Σημείωση που αφορά στη μεταφορά των εκθεμάτων:

Θα υπάρξει μέγιστο όριο στο βάρος των μεταφερόμενων εκθεμάτων σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα

Σε περίπτωση μεγαλύτερου όγκου ή βάρους των εκθεμάτων από το προβλεπόμενο (ανά τμ), το επιπλέον κόστος θα βαρύνει την εταιρεία σας και θα εξοφλείται απευθείας στην εταιρεία που θα αναλάβει τη μεταφορά των εκθεμάτων.`

Όροι συμμετοχής 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους με τα αιτούμενα τετραγωνικά μέτρα. Στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί η δέσμευση του χώρου, θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή ίση με το 35% του κόστους συμμετοχής (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για την οποία θα σταλεί ηλεκτρονική ενημέρωση. Ειδικότερα, θα σταλεί ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής, που θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την πληρωμή της προκαταβολής όσο και για την εξόφληση.

Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη, πριν την έναρξη της έκθεσης. Η μη έγκαιρη εξόφληση αποκλείει τη φόρτωση των εκθεμάτων των εκθετών.

Στον επισυναπτόμενο κανονισμό συμμετοχής δίνεται όλη η πληροφόρηση σχετικά με τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και τους όρους για την παραλαβή εκθεμάτων. 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Αντώνης Γραβάνης Κατερίνα Αναγνωστοπούλου

Διευθυντής Υπεύθυνη Οργάνωσης

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ