ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ   /   ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μέσα στον Αύγουστο θα είναι στην αγορά πρόγραμμα για κεφάλαιο κίνησης εξαγωγικών επιχειρήσεων
01/08/2011
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Μέσα στον Αύγουστο θα είναι στην αγορά πρόγραμμα για κεφάλαιο κίνησης εξαγωγικών επιχειρήσεων

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προσφορών που κατέθεσαν οι τράπεζες για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» του Ο.Α.Ε.Π. (Οργανισμός  Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων), το οποίο αφορά τη δανειοδότηση, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, εξαγωγικών επιχειρήσεων που είναι ασφαλισμένες στον Ο.Α.Ε.Π. 

Οι τράπεζες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ο.Α.Ε.Π. και κατέθεσαν προσφορές είναι οι εξής :

Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Αττικής, Marfin Bank, Tαχυδρομικό Ταμιευτήριο, Τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική Τράπεζα, Emporiki Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι προσφορές αξιολογήθηκαν όλες από επιτροπή του Ο.Α.Ε.Π. και βρέθηκαν νομότυπες. Συνεπώς, προχωρούν οι διαδικασίες για συμβασιοποίηση με όλες τις τράπεζες και μέσα στον Αύγουστο 2011 το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο στους επιχειρηματίες.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του προγράμματος «Εξωστρέφεια» του Ο.Α.Ε.Π. (Οργανισμός  Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων), εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων μέχρι του ποσού των 200.000 ευρώ  και για διάστημα μέχρι 4 μήνες. Τα χρηματοδοτούμενα μέσω τραπεζών δάνεια δεν θα έχουν κανένα άλλο προαπαιτούμενο παρά την ασφάλισή τους στον Ο.Α.Ε.Π, χωρίς να χρειάζονται άλλες εγγυήσεις. Το προϊόν αναμένεται να είναι έτοιμο σε ένα μήνα, προσφέροντας ουσιαστικά σημαντικό κεφάλαιο ως χρηματοδότηση των εξωστρεφών επιχειρήσεων.

Παράδειγμα αξιοποίησης του προγράμματος: Ένας εξαγωγέας εξάγει σε πελάτη του εξωτερικού με πίστωση. Για λόγους εξασφάλισης ασφαλίζει την απαίτησή του από τον πελάτη του στον Ο.Α.Ε.Π. Ο Ο.Α.Ε.Π, αφού προβεί σε έλεγχο του επιχειρηματικού κινδύνου, καλύπτει ασφαλιστικά έως 80% την απαίτηση έναντι προμήθειας. Ο εξαγωγέας έχοντας το ασφαλιστήριο του Ο.Α.Ε.Π πηγαίνει σε συμβεβλημένη τράπεζα και λαμβάνει δάνειο ισόποσο προς την εγκεκριμένο από τον Ο.Α.Ε.Π ποσό. Η τράπεζα χορηγεί το δάνειο με ευνοϊκό επιτόκιο που έχει προσυμφωνηθεί μεταξύ αυτής και του Ο.Α.Ε.Π.

Ακολουθεί το σχετικό Ενημερωτικό Σημείωμα

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
enimerotiko_oaep_F24789.doc

 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ