ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» | Δημόσια πρόσκληση για τον 5ο Κύκλο
16/02/2022
ΠΗΓΗ: https://www.bodossaki.gr

Πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης»– Μικρές Δωρεές, Μεγάλες Ιδέες | Δημόσια πρόσκληση για τον 5ο Κύκλο

 

 

SIMEIA-STIRIXIS-IDRYMA-MPODOSAKI_F802084883.png

 

 

 

8 κοινωφελή ιδρύματα συμπράττουν για την ενίσχυση μικρών οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών

 

Οκτώ κοινωφελή ιδρύματα της Ελλάδας ενώνουν εκ νέου τις δυνάμεις τους για την υποστήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών και ανακοινώνουν δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή στον 5ο χρηματοδοτικό κύκλο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης». Για τον νέο κύκλο του Προγράμματος, το οποίο ξεκίνησε το 2015 και έχει χρηματοδοτήσει 101 δράσεις με περισσότερους από 40.000 ωφελούμενους, συμπράττουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Αναστάσιος  Γ. Λεβέντης, το Κοινωφελές Ίδρυμα  Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ. Τον νέο κύκλο του Προγράμματος συντονίζει το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Τα «Σημεία Στήριξης» απευθύνονται σε μικρές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, τις οποίες υποστηρίζουν στην υλοποίηση πρωτότυπων δράσεων μικρής κλίμακας και μέγιστου κοινωνικού αντίκτυπου, στην ενδυνάμωση των δομών τους καθώς και στην ανάπτυξη ικανοτήτων που θα συμβάλουν στη βιωσιμότητά τους. Στο πλαίσιο του 5ου κύκλου του Προγράμματος θα ενισχυθούν έως τριάντα δράσεις με το ποσό των 5.000€ έκαστη, οι οποίες θα έχουν διάρκεια έως 6 μήνες και θα εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες, ορισμένες από τους χρηματοδότες του Προγράμματος, θεματικές ενότητες:

 • Κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία (Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση)
 • Υποστήριξη ατόμων της τρίτης ηλικίας (ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα)
 • Υποστήριξη ευάλωτων ομάδων (Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ)
 • Υποστήριξη δράσεων για το παιδί
  • Παιδί και υγεία (Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου)
  • Παιδί και περιβάλλον (Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη)
 • Υποστήριξη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος
  • Προστασία υδάτινων και παράκτιων οικοσυστημάτων (Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη)
  • Προστασία δασικών και άλλων χερσαίων οικοσυστημάτων (Costas M. Lemos Foundation)

Οι επιλέξιμες οργανώσεις πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Να είναι νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στην Ελλάδα (σωματεία, σύλλογοι, ΑΜΚΕ κ.ο.κ.), καθώς και κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις.
 • Να έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών έως 50.000€ κατά το τελευταίο φορολογικό έτος.
 • Να μην εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου και η δράση τους να μην έχει θρησκευτικό, πολιτικό ή εμπορικό χαρακτήρα.

Παράλληλα με τις χρηματοδοτήσεις, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν συμμετοχή των οργανώσεων σε δραστηριότητες ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building), οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα υλοποιηθούν από το Ίδρυμα Μποδοσάκη μέσω του Social Dynamo, το NGO hub του Ιδρύματος.

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσω της αντίστοιχης φόρμας έως και το Σάββατο 30 Απριλίου 2022 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2022.

Στην ενότητα downloads στο δεξί μέρος της σελίδας θα βρείτε την υπεύθυνη δήλωση, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και το υπόδειγμα της δήλωσης στο πρόγραμμα.

Mπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα «Σημεία Στήριξης» εδώ.

Εκδήλωση έναρξης

Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης Έναρξης του Προγράμματος, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2022, και ώρα 16.00-18.00, θα παρουσιαστούν οι στόχοι και η δομή του, οι θεματικές ενότητες που θα χρηματοδοτηθούν από τα Ιδρύματα όπως και η διαδικασία αίτησης. Εξασφαλίστε τη θέση σας δηλώνοντας έγκαιρα συμμετοχή έως και την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 εδώ.

Εργαστήρια Συγγραφής Αιτήσεων

Το εργαστήριο συγγραφής αίτησης πρόκειται για ένα δίωρο διαδικτυακό σεμινάριο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των οργανώσεων που συμμετέχουν στον 5ο κύκλο του προγράμματος Σημείων Στήριξης. Στόχος είναι η ενημέρωση και καθοδήγηση σε κάθε ένα από τα στάδια συμπλήρωσης της αίτησης προς διευκόλυνσή σας. Η σειρά των 4 εργαστήριων απευθύνεται σε φορείς που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Ελλάδα, τη Βόρεια Ελλάδα & το Βόρειο Αιγαίο, τη Δυτική Ελλάδα & και την Πελοπόννησο, και τέλος την Κρήτη & το Νότιο Αιγαίο, και θα λάβουν χώρα στις 9, 16, 23 και 30 Μαρτίου 2022, 16.00-18.00, αντίστοιχα. Μάθατε περισσότερες πληροφορίες και εγγραφείτε στα εργαστήρια εδώ.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ