ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πως εξελίσσεται η Ζήτηση για Ταξίδια στις Χώρες τις Ευρώπης τις τελευταίες 30 ημέρες;
01/06/2021
ΠΗΓΗ: Open Turism Facebook

Πως εξελίσσεται η Ζήτηση για Ταξίδια στις Χώρες τις Ευρώπης τις τελευταίες 30 ημέρες;

Η ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά είναι τελικά ανοιχτή για επιχειρήσεις

 

45_F155492038.jpg

 

 

 

Χάρη στη γενική βελτίωση της κατάστασης της υγείας, η Ευρώπη μπορεί - αν και με τη δέουσα προσοχή - να αρχίσει να μιλά για ανάκαμψη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας στην περιοχή: χάρη στην επιβράδυνση των λοιμώξεων και της εξάπλωσης των εμβολίων, οι ευρωπαϊκές χώρες χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και ανοίγοντας ξανά τα σύνορά τους.

Στον κόσμο των ταξιδιών, αυτή η ανάκαμψη ήταν πολύ εμφανής: από τις 180 εκατομμύρια αναζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως τις τελευταίες τριάντα ημέρες (29 Απριλίου-29 Μαΐου), 105 εκατομμύρια αφορούσαν πτήσεις προς την Ευρώπη. Περισσότερες από τις μισές αναζητήσεις (58,3%) αφορούσαν την Παλιά Ήπειρο, με το υπόλοιπο 41,7% να διαιρείται μεταξύ της Βόρειας Αμερικής (15,7%) και των υπόλοιπων γεωγραφικών περιοχών (26%).

Σήμερα, η Ευρώπη είναι το αστέρι του ταξιδιωτικού κόσμου, όχι μόνο για το μερίδιο αγοράς της αλλά και για τη σημαντική ανάπτυξη που καταγράφηκε ενώ στον υπόλοιπο κόσμο, ο ρυθμός μεταβολής τις τελευταίες τριάντα ημέρες είναι 13,7%, για την Ευρώπη είναι 54,6%, από 68,1 εκατομμύρια σε 105,2 εκατομμύρια αναζητήσεις. Αυτή η αύξηση του ενδιαφέροντος συνδέεται ασφαλώς με τη βελτιωμένη κατάσταση της υγείας, τη χαλάρωση των περιοριστικών πολιτικών σε μεμονωμένες χώρες, καθώς και με τις πολιτικές της ΕΕ και των κρατών μελών που αποσκοπούν στην τόνωση του τουρισμού. Επιπλέον, χάρη στην ταχεία εξάπλωση των εμβολίων, η Ευρώπη σημείωσε απότομη πτώση στον αριθμό των λοιμώξεων τις τελευταίες εβδομάδες, τη μεγαλύτερη πτώση οποιασδήποτε περιοχής.

Αλλά αυτή η παράσταση είναι τόσο εκπληκτική όσο είναι επισφαλής. τα ποσοστά εμβολιασμού σε πολλές χώρες (ειδικά σε χώρες με υψηλό επίπεδο τουρισμού) εξακολουθούν να μην είναι αρκετά υψηλά και ο κίνδυνος εμφάνισης νέων παραλλαγών είναι πάντα πιθανός. Ως εκ τούτου, οι εθνικοί φορείς διαχείρισης κρίσεων προτρέπουν έντονα την προσοχή, ακόμη και ενόψει της αναζωογόνησης των τοπικών οικονομιών.

Οι χώρες που συνέβαλαν περισσότερο σε αυτήν την εκπληκτική ανάπτυξη είναι αυτές της νότιας ζώνης, χάρη στο επικείμενο άνοιγμα της θερινής περιόδου. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η ανάπτυξη της Ευρώπης οφείλεται μόνο σε τρεις χώρες, καθώς το 54,4% των αναζητήσεων πτήσεων οφείλονται στην απόδοση της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας - ένα μερίδιο που φτάνει το 72,1% με την Πορτογαλία και τη Γαλλία. Σε μικρότερο βαθμό, αλλά με εξαιρετικά αποτελέσματα, η Γερμανία και η Τουρκία είναι επίσης μεταξύ των χωρών με την υψηλότερη ανάπτυξη.

ΕΛΛΑΔΑ. Στην τρίτη θέση ανάμεσα στις επιλογές των ταξιδιωτών είναι η Ελλάδα, μια χώρα που παρακολουθείται από τον κόσμο του τουρισμού, καθώς ήταν ο πρόδρομος των σχεδίων ανάκαμψης του κλάδου. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη που διοργάνωσε τουριστικό διάδρομο τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και η πρώτη που σχεδίασε εμβολιασμούς για την επανεκκίνηση του τουρισμού, δημιουργώντας νησιά χωρίς COVID. Σήμερα η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε τουρίστες (όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με αρνητικό τεστ), προβλέποντας, μαζί με την Κροατία και την Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει εκδώσει ακόμη το Πράσινο Πέρασμα.

ΙΣΠΑΝΙΑ. Η Ισπανία είναι ο ευρωπαϊκός προορισμός που αναζητείται περισσότερο από ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. με 20,7 εκατομμύρια αναζητήσεις, αντιπροσωπεύει το 19,7% των συνολικών ευρωπαϊκών αναζητήσεων. Στην πραγματικότητα, η χερσόνησος έχει διατηρήσει αυτήν τη θέση για πολλούς μήνες, πιθανότατα επειδή η απόφαση ελήφθη την άνοιξη για να ανοίξει ξανά τον τουρισμό στα αρχιπέλαγος των Καναρίων και των Βαλεαρίδων Νήσων. Η Ισπανία πιθανότατα θα διατηρήσει αυτήν τη θέση, θεωρώντας ότι ήταν το πρώτο έθνος που εφάρμοσε μια ισχυρή μείωση των περιορισμών, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες επιβραδύνει την ανάπτυξή της, η οποία σήμερα είναι + 1,0% κατά μέσο όρο ανά ημέρα.

ΙΤΑΛΙΑ. Η Ιταλία, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να ξεκίνησε επιτέλους στο δρόμο της ανάκαμψης και, αφού βίωσε την ελάχιστη δραστηριότητα κατά την Άνοιξη, σημείωσε σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών. Οι αναζητήσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες τριάντα ημέρες, από 6,3 εκατομμύρια σε 12,3 εκατομμύρια πτήσεις που αναζητήθηκαν, ενώ η διακύμανση της ανάπτυξης των τελευταίων δύο εβδομάδων είναι 33,9%. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση, η μείωση των περιορισμών και τα εθνικά προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για την επανεκκίνηση του τουρισμού έχουν επηρεάσει θετικά την αύξηση των αναζητήσεων: σήμερα, η Ιταλία είναι ο δεύτερος προορισμός με τις περισσότερες αναζητήσεις στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς 11,6%.

Κατά τις τελευταίες τριάντα ημέρες, πραγματοποιήθηκαν αναζήτηση 10,3 εκατομμυρίων πτήσεων, ποσό που είναι διπλάσιο από ό, τι την ίδια περίοδο πέρυσι (+ 103,9%). η διακύμανση της ανάπτυξης, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είναι 30,1%.

 

Δείτετονέο Travel Demand Report εδώ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ