ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαδικασίες και προϋποθέσεις εισαγωγών στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων προέλευσης ΕΕ
18/03/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Διαδικασίες και προϋποθέσεις εισαγωγών στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων προέλευσης ΕΕ

 

 

4_F1735387604.jpg

 

 

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Εμπορίου και Συνεργασίας (ΣΕΣ) μεταξύ ΕΕ και ΗΒ1 , η βρετανική κυβέρνηση επικαιροποίησε το κείμενο πολιτικής “The Border with the European Union: Importing and Exporting Goods”, στο οποίο περιλαμβάνονται τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας@2 . Tο εν λόγω κείμενο, καθώς και οι παραπομπές που παρατίθενται στο παρόν, τελούν υπό διαρκή επικαιροποίηση. Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να επισκέπτονται περιοδικά τη διαδικτυακή τους έκδοση3 , καθώς το επόμενο διάστημα ορισμένα από τα κείμενα αυτά θα συμπληρώνονται με τις τελευταίες εκκρεμότητες στις διαδικασίες εφαρμογής της ΣΕΣ από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τα διαλαμβανόμενα στο “The Border with the European Union: Importing and Exporting Goods” και τις συμπληρωματικές οδηγίες διασάφησης εισαγωγών και εξαγωγών που θα πρέπει να εφαρμόζουν οι εγχώριες επιχειρήσεις4 , καταγράφουμε και συνοψίζουμε τα εξής:

Α. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΣΑΦΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Οι συγκεκριμένες οδηγίες αφορούν τη διασάφηση εισαγωγών από την ΕΕ στη Μεγάλη Βρετανία. Οι εισαγωγείς στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων που υπόκεινται σε έλεγχο (βλ. ενότητα Γ. παρακάτω) πρέπει υποχρεωτικά να εφαρμόζουν την τυπική διαδικασία διασάφησης (1) ή εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια, την απλοποιημένη διαδικασία διασάφησης (3). Μέχρι το τέλος Ιουνίου και για προϊόντα που δεν υπόκεινται σε έλεγχο οι εισαγωγείς μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εισαγωγής με αναβολή διασάφησης (2), τυπικής διαδικασίας διασάφησης (1), ή εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια, απλοποιημένης διαδικασίας διασάφησης (3).

Από τον Ιούλιο 2021 τα εισαγόμενα αγαθά θα μπορούν να υπαχθούν στο μοντέλο της προσωρινής εναπόθεσης (temporary storage - αποθήκευση μέχρι 90 ημέρες πριν τη διασάφηση) ή στο μοντέλο προαναγγελίας (pre-lodged declarations - η διασάφηση πρέπει να υποβληθεί πριν τη φόρτωση από την ΕΕ). Η επιλογή εξαρτάται από τις διαθέσιμες υποδομές στο σημείο εισόδου στη Μεγάλη Βρετανία, τις οποίες οι έμποροι και οι μεταφορικές εταιρείες πρέπει να επιβεβαιώνουν (για την ώρα δεν υπάρχει αντιστοίχιση συνοριακών σημείων και εφαρμοζόμενου τελωνειακού μοντέλου)...............

Περισσότερα στο συνημμένο αρχειο 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
EisagogesstiMV8gb_F1499771259.pdf

 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ