ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Προκήρυξη 9ου κύκλου Προγράμματος egg - enter•grοw•go
06/03/2021
ΠΗΓΗ: https://www.theegg.gr/

Προκήρυξη 9ου κύκλου Προγράμματος egg - enter•grοw•go

 

 

egg_F1558984382.jpg__501x267_q75_crop_subsampling-2_upscale.jpg

 

 

 

Ξεκινά ο 9ος κύκλος της πλατφόρμας egg Start-Up του Προγράμματος egg - enter•grοw•go, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, από το 2013, για την υποστήριξη της νέας, καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το egg ενδυναμώνει περαιτέρω το ρόλο του ως ο πιο ολοκληρωμένος επιχειρηματικός επιταχυντής (start-up accelerator) στην Ελλάδα. Ενισχύει το πλέγμα στήριξης προς την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, με προοπτική επενδυτικής ανάπτυξης και εμπορικής δραστηριοποίησης, αξιοποιώντας τη σύγχρονη δομή του με τις διακριτές αλλά συμπληρωματικές πλατφόρμες egg Start-Up και egg Scale-Up ενώ, ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας Covid-19 και αξιοποιεί σύγχρονα, ψηφιακά εργαλεία για την απρόσκοπτη λειτουργία του και την επιχειρηματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.

Ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank & Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, δήλωσε σχετικά: «Στα οκτώ χρόνια από την ίδρυσή του, το egg αναβαθμίζεται διαρκώς και στηρίζει πολλές νέες επιχειρήσεις να ενδυναμώσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο και να αναπτυχθούν εμπορικά. Με τις διακριτές πλατφόρμες egg Start-Up και egg Scale-Up, παρέχουμε πολυεπίπεδη υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης, ενισχύοντας τη δυναμική διασύνδεσής τους με τις αγορές και διεθνείς φορείς για την προσέλκυση των απαραίτητων κεφαλαίων. Η Eurobank συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας στη χώρα, συνεργάζεται με την Πολιτεία, για τη βελτίωση του θεσμικού του πλαισίου και την ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, στηρίζοντας την εξωστρέφεια και την διεθνοποίησή της.».

Στο νέο, δωδεκάμηνης διάρκειας, 9ο κύκλο, στον οποίο μπορεί να συμμετάσχουν ομάδες ατόμων ή μεμονωμένα άτομα -είτε έχουν ήδη συστήσει εταιρεία, είτε όχι- που έχουν ορισμένη επιχειρηματική ιδέα:

Εντατικοποιείται και συστηματοποιείται περαιτέρω η καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν, με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων, αξιοποιώντας στο μέγιστο το σύνολο των δυνατοτήτων και παροχών που προσφέρει η πλατφόρμα Start-Up. Οι επιχειρηματικές ομάδες που θα προκριθούν θα βοηθηθούν, αρχικά, στη σύσταση εταιρείας, εφόσον δεν το έχουν ήδη πράξει και, στη συνέχεια, με κριτήριο το στάδιο ωριμότητας του επιχειρηματικού τους σχεδίου, θα ομαδοποιηθούν και θα ενταχθούν σε διαφορετικές ροές επιχειρηματικής επιτάχυνσης, εντός της πλατφόρμας Start-Up, με αντίστοιχα προσαρμοσμένα επιχειρηματικά ορόσημα (milestones), ακόμη και σε μηνιαία βάση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι πραγματικές τους ανάγκες, ακόμη, όμως, και να επιδιώξουν συνέργειες με τους άλλους συμμετέχοντες ως μέλη ενός αναπτυξιακού «οικοσυστήματος», ενισχύοντας τις πιθανότητες μετέπειτα χρηματοδότησης.

Δήλωση συμμετοχής μπορεί να υποβληθεί με επιχειρηματικό σχέδιο που αφορά σε οποιονδήποτε οικονομικό κλάδο. Ενθαρρύνονται, ωστόσο, ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια σε ανταγωνιστικούς κλάδους, όπως είναι, για παράδειγμα, οι τεχνολογίες 5G, ολοκληρωμένες λύσεις στα πρότυπα ESG (Environment Social Government) αλλά και σχέδια που αξιοποιούν πολυετή ερευνητική δραστηριότητα ή κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών σε τομείς όπως, η Τεχνητή Νοημοσύνη, Big Data, Κυβερνοασφάλεια, Τουριστικές Τεχνολογίες & Σύγχρονες Υπηρεσίες, Fintech, Ρομποτική, Εικονική / Επαυξημένη Πραγματικότητα, Βιομηχανία 4.0, Βιοτεχνολογία, Ιατρικές Τεχνολογίες και Μέθοδοι, Αγροτική Τεχνολογία, Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες, Ενέργεια, Εκπαίδευση – Σύγχρονες Μέθοδοι και Εργαλεία κ.ά.

Παρέχεται χρήσιμη δέσμη χρηματοδοτικών επιλογών για την αξιοποίηση διαφορετικών καναλιών χρηματοδότησης:

Δυνατότητα μικροχρηματοδότησης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EASI και σε συνεργασία με την AFI (Action Finance Initiative) στα στάδια «εκκόλαψης» εντός του egg.

Δάνεια κεφαλαίου κίνησης και δάνεια για επενδύσεις.

Δυνατότητα διασύνδεσης για πρόσβαση σε άντληση κεφαλαίων μέσω των τριών (3) funds, Velocity.Partners, Uni.fund και Big Pi Ventures του EquiFund, της επενδυτικής πλατφόρμας που επενδύει σε νεοφυείς εταιρείες και λειτουργεί υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF).

Ενισχύεται το Πρόγραμμα Εξωστρέφειας για τις εταιρείες που θα ενταχθούν, όπως επίσης και οι δράσεις διασύνδεσής τους με την πραγματική οικονομία, μέσω ενεργειών που δρομολογεί το egg και πρωτοβουλιών τις οποίες αναλαμβάνει με αναγνωρισμένους εγχώριους και διεθνείς φορείς.

Οι υποψηφιότητες για συμμετοχή στο egg - enter•grow•go μπορούν να υποβληθούν από τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, στις 12:00, μέχρι τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, στις 15.00, ενώ το πρώτο Open Day διενεργείται, διαδικτυακά, την Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021, στις 17.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες στην ιστοσελίδα του egg - enter•grοw•go. www.theegg.gr.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ