ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Υπερδιπλασιάζεται ο ''κουμπαράς'' του ΤΕΠΙΧ για δάνεια σε επιχειρήσεις
21/08/2020
ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Υπερδιπλασιάζεται ο "κουμπαράς" του ΤΕΠΙΧ για δάνεια σε επιχειρήσεις

 

 

7_F250188234.png

 

Στην αύξηση του "κουμπαρά” του ΤΕΠΙΧ ΙΙ κατά 603 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της ζήτησης για κεφάλαια κίνησης από τις επιχειρήσεις, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιάννη Τσακίρη, προβλέπει πως ο "κουμπαράς” του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, που προ της απόφασης είχε να διαχειριστεί 400 εκατ. ευρώ, πλέον θα υπερδιπλασιασθεί και θα αγγίξει τα 1,003 δισ. ευρώ. Κεφάλαια που θα κατευθυνθούν στην κάλυψη των αιτήσεων που έχουν καταθέσει οι επιχειρήσεις για δάνεια κεφαλαίου κίνησης με επιδότηση 100% του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια. 

Μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί, μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, η δανειοδότηση με το συνολικό ποσό των 2,6 δις. ευρώ 12.900 επιχειρήσεων. Οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 100.000 και το αιτούμενο ποσό τα 10 δις. ευρώ. Πλέον με την αύξηση του ποσού που θα διατεθεί μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ θα καλυφθούν κάποιες από τις εταιρείες που δεν κατάφεραν να λάβουν το δάνειο παρ’ ότι είχαν υποβάλει αίτηση. Δηλαδή η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν θα ανοίξει εκ νέου για να δεχθεί αιτήσεις αλλά τα επιπρόσθετα κεφάλαια θα κατευθυνθούν σε αιτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί. 

Με το επιπλέον ποσό των 603 εκατ. ευρώ θα καλυφθεί η συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ που αποτελεί κοινό χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΑΤ και των τραπεζών. Στον "νέο γύρο" εκταμιεύσεων το ποσοστό συνεπένδυσης στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ αλλάζει και από 40% - 60% που είναι μέχρι σήμερα -με 40% από την ΕΑΤ και 60% από τις τράπεζες- παρέχεται η δυνατότητα αυτή η αναλογία να αλλάξει και να γίνει 5% από την ΕΑΤ και 95% από τις τράπεζες. Ενώ η μόχλευση εκτιμάται ότι θα είναι τέσσερις φορές πάνω από το ποσό που έχει δεσμευθεί.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ