ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

European Schoolnet και Covid-19: υποστήριξη της σχολικής κοινότητας
03/04/2020
ΠΗΓΗ: http://www.eun.org/

European Schoolnet και Covid-19: υποστήριξη της σχολικής κοινότητας

 

 

Ol82OSZI_400x400_F1753378493.jpg

Η κρίση που προκλήθηκε από την εξάπλωση του Covid-19 έχει οδηγήσει αναμφισβήτητα σε αλλαγή τεχνολογίας που υποστηρίζεται από τα σχολεία σε λίγες εβδομάδες σε σχέση με τα τελευταία 20 χρόνια. Οι ψηφιακές τεχνολογίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην παροχή της αναγκαίας συνέχειας και υποστήριξης προς τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις οικογένειες με τρόπους που θα ήταν αδιανόητοι, αν όχι αδύνατοι, πριν από λίγα μόνο χρόνια.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα Υπουργεία Παιδείας έθεσαν ταχέως μέτρα που συνδέονται με το κλείσιμο των σχολείων και ξεκίνησαν μια σειρά πρωτοβουλιών απομακρυσμένης διδασκαλίας εξ αποστάσεως για την υποστήριξη των ηγετών των σχολείων, των εκπαιδευτικών, των γονέων και, φυσικά, των νέων, σε αυτή την εξαιρετική περίοδο.

Από την πλευρά της, το European Schoolnet, το δίκτυο των Υπουργείων Παιδείας, κινήθηκε γρήγορα για να επιτρέψει στα μέλη-υπουργεία να ανταλλάξουν εμπειρίες και προκλήσεις ξεκινώντας με μια ηλεκτρονική στρογγυλή τράπεζα στις 18 Μαρτίου 2020 και μια σειρά από δράσεις παρακολούθησης επικεντρωμένες σε ανταλλαγή πλατφόρμα για τους εταίρους του Υπουργείου να συνεχίσουν να μοιράζονται πολιτικές και στρατηγικές που συνδέονται με συγκεκριμένα θέματα, όπως για παράδειγμα εξετάσεις, ένταξη και υποστήριξη της διδασκαλίας στο διαδίκτυο. Οι δράσεις που αναφέρθηκαν από τις 18 χώρες που εκπροσωπούνται στη συνεδρίαση περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες συντονισμού και παρακολούθησης, παροχή καθοδήγησης σε σχολεία και οικογένειες, δημιουργία πλατφορμών για εξ αποστάσεως διδασκαλίας και συνεργασίας, προσθήκη νέων πόρων και εκπαιδευτικού υλικού σε αποθετήρια, δωρεάν προσφορές εκδοτών και εταιρειών EdTech, καθημερινά τα μαθήματα που μεταδίδουν οι εθνικές τηλεοπτικές εταιρείες, υποστηρίζοντας τις οικογένειες με συνδετικότητα και εξοπλισμό, ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές, webinars, MOOC και μαθήματα συντριβής για εκπαιδευτικούς και γονείς. Οι ανησυχίες περιλαμβάνουν τον προγραμματισμό των εξετάσεων, τα υπερφορτωμένα δίκτυα και τους διακομιστές και την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών. Ωστόσο, σε όλες τις χώρες, οι εκπαιδευτικοί ανεβαίνουν σε αυτή την εξαιρετική πρόκληση.

Για να βοηθηθεί η σχολική κοινότητα να προσφέρει υποστήριξη και συνέχεια σε αυτή την άνευ προηγουμένου κατάσταση, το European Schoolnet έχει εντοπίσει μια σειρά από πόρους από τα τρέχοντα προγράμματα - τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά - για τη στήριξη της συνεργασίας, της επαγγελματικής ανάπτυξης,

Το Εργαστήριο Future Classroom Lab προσφέρει:

 • Ελεύθεροι πόροι και δραστηριότητες για την ηλεκτρονική διδασκαλία επιμελώς σε ένα άρθρο που ενημερώνεται τακτικά.
 • Ειδικές εκδόσεις των διαδικτυακών σεμιναρίων "Διδασκαλία στο χρόνο του κορόνοιου", συμπεριλαμβανομένων έντεκα ιστοριών καθηγητών πραγματικής ζωής σχετικά με εμπειρίες μακράς διδασκαλίας και μάθησης. Οι ηχογραφήσεις και οι παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο.
 • Οι τακτικές συζητήσεις στο Twitter (#edremotechat) φέρνουν τους εκπαιδευτικούς μαζί για να μοιραστούν εμπειρίες και να ενισχύσουν την αίσθηση της κοινότητας και την αμοιβαία υποστήριξη.

Στο European Schoolnet Academy οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βρουν:

 • Μια σειρά από δωρεάν μαζικά ανοιχτά ηλεκτρονικά μαθήματα (MOOCs) για πρωτοβάθμους και δευτεροβάθμιους εκπαιδευτικούς καθώς και για άλλους εκπαιδευτικούς επαγγελματίες. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη την Ευρώπη έχουν ήδη επωφεληθεί από μαθήματα που περιλαμβάνουν περιεχόμενο που παράγεται από εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές εκπαιδευτικών και ειδικούς σε θέματα εκπαίδευσης. Τα παρελθόντα μαθήματα μπορούν να προσεγγιστούν για αυτοδιδασκαλία μάθησης και καλύπτουν θέματα που κυμαίνονται από την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τη χρήση των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σε βασισμένη σε προγράμματα μάθηση.
 • Ένα νεοϊδρυθέν Blog της ακαδημαϊκής σχολής του European Schoolnet, το οποίο παρέχει στους εκπαιδευτικούς και στους εκπαιδευτές δασκάλων οδηγίες σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής εκμάθησης του διαδικτύου και επωφελείται από τα MOOC.
 • Επιλεγμένες δραστηριότητες σε τρέχοντα και επερχόμενα μαθήματα που έχουν προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση, προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα ανταλλαγής για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Το European Schoolnet υποστηρίζει την Επιτροπή στην ανάπτυξη της εβδομάδας του κώδικα της ΕΕ, η οποία γιορτάζει, με καθηγητές και μαθητές οποιασδήποτε ηλικίας, κωδικοποίηση και υπολογιστική σκέψη.

 • Μέσω μιας σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων, η EU Code Week μοιράζεται τις βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες κυμαίνονται από την παροχή βοήθειας στους εκπαιδευτικούς να εγκαταστήσουν απομακρυσμένα μαθήματα για να μοιραστούν τα σχέδια μαθημάτων σχετικά με τον προγραμματισμό, τον υπολογισμό χωρίς σύνδεση, τη ρομποτική, το τικνίκ και άλλα.
 • Οι ιδέες και οι πόροι που μοιράζονται κατά τη διάρκεια των webinars, καθώς και σύντομα μαθήματα βίντεο σχετικά με τον τρόπο κωδικοποίησης στο σπίτι, υπό την επίβλεψη καθηγητών ή γονέων, θα διατίθενται στο blog της EU Code Week blog και στο κανάλι Code Week YouTube channel..
 • Ο συνασπισμός για τις ψηφιακές δεξιότητες και θέσεις εργασίας θα μοιραστεί επίσης αυτά τα υλικά και επιπλέον θα κινητοποιήσει και θα συντονίσει τους εθνικούς συνασπισμούς για την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων, των σχολείων, των πανεπιστημίων και των πολιτών, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία για να μετριάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της τρέχουσας κατάστασης.

Καλύτερο Διαδίκτυο για παιδιά: Στο πλαίσιο της σύνδεσης της ευρωπαϊκής διευκόλυνσης, το European Schoolnet εκτελεί εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την πλατφόρμα Better Internet for Kids. Ως εκ τούτου, υποστηρίζει το δίκτυο Insafe των Κέντρων Ασφαλέστερου Διαδικτύου (SIC), οι οποίοι παρέχουν πρώτες σε απευθείας σύνδεση υπηρεσίες ασφαλείας σε παιδιά και νέους, γονείς και φροντιστές και σχολεία σε ολόκληρη την Ευρώπη, περιλαμβάνουν γραμμές βοήθειας που προσφέρουν άμεση και προσαρμοσμένη υποστήριξη.

Σε απάντηση στην πανδημία:

 • Ορισμένες χώρες SIC έχουν παράσχει επιπλέον οδηγίες σχετικά με τη διατήρηση ασφαλούς διαδικτύου σε απόκριση της πανδημίας (π.χ. συμβουλές για γονείς, εκπαίδευση από το σπίτι), οι οποίες μοιράζονται ευρύτερα μέσω της πύλης BIK portal.
 • Η έκδοση του περιοδικού BIK του Μαρτίου 2020 (με ιδιαίτερη έμφαση στο COVID-19) περιλαμβάνει περαιτέρω πληροφορίες, συμβουλές και πόρους.
 • Οι γενικές οδηγίες για τη διατήρηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα συνεχίσουν να δημοσιεύονται και να προωθούνται τις επόμενες εβδομάδες τόσο στην πύλη BIK όσο και στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας μια σειρά χρήσιμων εργαλείων και υπηρεσιών (όπως ο οδηγός BIK για τις επιγραμμικές υπηρεσίες) καθοδήγηση σχετικά με το πώς θα αγκαλιάσουμε τα οφέλη των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για να μας βοηθήσετε να περάσουμε από αυτές τις δύσκολες στιγμές

Το Scientix, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Επιστήμη και Κοινωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020, προσφέρει δύο από τις υπηρεσίες του σε οποιοδήποτε Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικό STEM ή STEM έως τα τέλη Μαΐου 2020:

 • Η αίθουσα συσκέψεων Scientix Online. Για να οργανώσετε online δραστηριότητες, μαθήματα, διαδικτυακά σεμινάρια ή εκδηλώσεις, ελέγξτε τη διαθεσιμότητα της αίθουσας συσκέψεων και κρατήστε την για δική σας χρήση.
 • Η πλατφόρμα Scientix Moodle. Η Scientix προσφέρει μια πλατφόρμα Moodle σε εκπαιδευτικούς σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για να διευκολύνει τη μακρόχρονη διδασκαλία σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Scientix Moodle για να μοιραστείτε το περιεχόμενο των μαθημάτων με τους μαθητές και να υποστηρίξετε τη διδασκαλία σας στο διαδίκτυο.

Το European Schoolnet λειτουργεί την κεντρική υπηρεσία υποστήριξης για το eTwinning, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus +, ενεργώντας ως φορέας παροχής υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Επιτροπή αποφάσισε να ενσωματώσει άμεσες προτεραιότητες στο πρόγραμμα εργασίας eTwinning 2020 για να υποστηρίξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι σπουδαστές υπό το πρίσμα της κρίσης Covid-19. Οι εκπαιδευτικοί του eTwinning είναι ήδη εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική εκπαίδευση και συνεχίζουν τη χρήση της πλατφόρμας σε τέτοιες εξαιρετικές περιόδους με ανανεωμένη δύναμη. Η προσφορά του eTwinning αυξάνεται:

 • Η πλατφόρμα επιτρέπει πλέον στα έργα στο ίδιο σχολείο να προσφέρουν ένα κοινό εικονικό χώρο για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
 • Ο αριθμός των διαδικτυακών εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων επαγγελματικής ανάπτυξης αυξάνεται και η εστίασή τους περιλαμβάνει συμβουλές, παραδείγματα και δραστηριότητες για την αντιμετώπιση του κλεισίματος των σχολείων.
 • Η δημόσια πύλη διαθέτει πρακτικές από το πεδίο.

Όλα αυτά τα υλικά συλλέγονται από μια ομάδα εργασίας που συγκροτείται από τις Εθνικές Υπηρεσίες Υποστήριξης και την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης, με πνεύμα αμοιβαίας υποστήριξης και διασταύρωσης.

Η πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Gateway School Education, που λειτουργεί από το European Schoolnet, θα προσφέρει:

 • Μια σειρά άρθρων, ερευνών και webinars που συνδέονται με την κρίση Covid-19, για παράδειγμα, ένα σεμινάριο για τη διδασκαλία στο διαδίκτυο και άρθρα σχετικά με τη διαδικτυακή μάθηση και διδασκαλία και την οικογενειακή μάθηση.
 • Ένα σύντομο MOOC στην Ακαδημία Δασκάλων για τις Πέντε Στρατηγικές για Online Learning για να υποστηρίξει τους δασκάλους στη δική τους μάθηση και να τους εμπνεύσει να σχεδιάσουν τη μακρόχρονη διδασκαλία με τους μαθητές τους.
 • Περαιτέρω μαθήματα σε θέματα που κυμαίνονται από την υποστήριξη ειδικών αναγκών και την αντιμετώπιση του εκφοβισμού στη διαμόρφωση της αξιολόγησης, καθώς και τα διδακτικά και διδακτικά μέσα.

Τέλος, η Go-Lab στοχεύει να διευκολύνει τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών μάθησης στην εκπαίδευση STEM, προσφέροντας μια πλατφόρμα κοινής χρήσης και συγγραφής για την πρόσβαση σε απομακρυσμένα και εικονικά εργαστήρια.

Τα σχολικά συστήματα δεν μπορούν ποτέ να είναι τα ίδια ξανά μετά από αυτή την κρίση ή ενδέχεται να επανέλθουν στις πρακτικές προ-Covid-19, ενδεχομένως υπό το πρίσμα των αρνητικών εμπειριών που γεννιούνται από τη βιαστικά εφαρμοζόμενη μακρινή διδασκαλία: απογοήτευση, ανισότητες και απόρριψη της ψηφιακής τεχνολογίας. Τα σχολεία στην Ευρώπη ανταποκρίθηκαν με εκπληκτική ταχύτητα στο Covid-19, καθώς ο Εκτελεστικός Διευθυντής του European Schoolnet, Marc Durando, παρατηρεί: «Τα επίπεδα επαγγελματισμού και αφοσίωσης των δασκάλων και των διευθυντών είναι εμπνευσμένα, όπως και η δέσμευση των μαθητών και των οικογενειών για το σχολείο πρέπει να αντιμετωπίσουμε θέματα όπως η πρόσβαση στον εξοπλισμό, η συνδεσιμότητα, τα εργαλεία, οι πόροι, η ισότητα, η επαγγελματική εξέλιξη και η ανταλλαγή πρακτικών. Πρέπει, συνεπώς, να ληφθούν υπόψη, υπό το πρίσμα των διάφορες εμπειρίες, σε αναδυόμενα τυπικά σχολικά μοντέλα, να ξανασκεφτούν το σχολείο: χώρος, χρόνος, περιεχόμενο και εργαλεία, διαδικασίες και, πάνω απ 'όλα, οι άνθρωποι ".

Κατά τη διάρκεια και μετά από αυτή την περίοδο, το European Schoolnet θα συνεργαστεί στενά με τα Υπουργεία Παιδείας και ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών φορέων για να ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων για τους νέους.

Μετάφραση :https://translate.google.gr/

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ