ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

COVID-19 - Το Συμβούλιο εγκαινιάζει τη στήριξη από τον προϋπολογισμό της ΕΕ
18/03/2020
ΠΗΓΗ: https://www.consilium.europa.eu/

COVID-19 - Το Συμβούλιο εγκαινιάζει τη στήριξη από τον προϋπολογισμό της ΕΕ

 

 

unnamed_F1062725759.jpg

Σήμερα, οι πρεσβευτές της ΕΕ συμφώνησαν τη θέση του Συμβουλίου σχετικά με δύο νομοθετικές προτάσεις που θα ελευθερώσουν πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας COVID-19. Δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα της κατάστασης, και οι δύο προτάσεις εγκρίθηκαν χωρίς τροποποιήσεις.

Η αποκαλούμενη πρωτοβουλία επένδυσης Coronavirus Response Investment θα διαθέσει 37 δισ. Ευρώ από τα Ταμεία Συνοχής στα κράτη μέλη για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης. Περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ επενδυτικής ρευστότητας θα αποδεσμευτούν από την αχρησιμοποίητη προχρηματοδότηση το 2019 για προγράμματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, του Ταμείου Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας. Το μέτρο θα παρέχει επίσης πρόσβαση σε διαρθρωτική χρηματοδότηση ύψους 29 δισ. Ευρώ σε ολόκληρη την ΕΕ έως το 2020. Οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της κρίσης θα είναι διαθέσιμες από την 1η Φεβρουαρίου 2020.

Τα νέα μέτρα θα στηρίξουν τις ΜΜΕ για την άμβλυνση των σοβαρών ελλείψεων ρευστότητας ως αποτέλεσμα της πανδημίας, καθώς και για την ενίσχυση των επενδύσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της αντιμετώπισης της κρίσης από τις υπηρεσίες υγείας. Τα κράτη μέλη θα έχουν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία να μεταφέρουν κεφάλαια μεταξύ προγραμμάτων για να βοηθήσουν εκείνους που πλήττονται περισσότερο.

Οι πρεσβευτές της ΕΕ υιοθέτησαν επίσης χωρίς τροποποιήσεις νομοθετική πρόταση για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ για την κάλυψη έκτακτων καταστάσεων δημόσιας υγείας. Το ταμείο δημιουργήθηκε αρχικά για να βοηθήσει τα κράτη μέλη και τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών. Συμπεριλαμβανομένων των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στον τομέα της δημόσιας υγείας θα επιτρέψει στην Ένωση να βοηθήσει στην κάλυψη των άμεσων αναγκών των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού. Στόχος είναι να συμπληρωθούν οι προσπάθειες των ενδιαφερομένων χωρών.

Επόμενα βήματα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει τώρα να συμφωνήσει με τη θέση του σχετικά με τα νέα μέτρα. Μόλις υπάρξει συμφωνία, το Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τα μέτρα με γραπτή διαδικασία.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ