ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Δελτίο τύπου διοργάνωσης διεθνούς εργαστηρίου του έργου: cross border agrifood incubators, acronym: «INCUBA» & mis: 5003241
08/01/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: CROSS BORDER AGRI FOOD INCUBATORS, ACRONYM: «INCUBA» & MIS: 5003241

 

8_F656378285.jpg

στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος (INTERREG V-A) GREECE-ITALY (EL-IT) 2014 -2020 , το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (85%) και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (15%). 

Το Επιμελητήριο Ηλείας ακολουθώντας τις δεσμεύσεις και τους στόχους του για ενίσχυση και τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας και συνεπώς του οικονομικού περιβάλλοντος της περιοχής, επιδιώκει μέσα από την συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα την ευρεία διασύνδεση με διεθνείς φορείς και την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, όπως η ανάδειξη του αγροδιατροφικού τομέα. Βασική επιδίωξη είναι η προσφορά καινοτόμων και πρωτοπόρων υπηρεσιών προς τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και ιδίως προς τους νέους, στοχεύοντας στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και ταυτόχρονα διευρύνοντας τις προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης σε θέματα που σχετίζονται με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Με αφορμή τη λειτουργία της δομής θερμοκοιτίδας στις νεοσύστατες και σύγχρονες εγκαταστάσεις στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Ηλείας και των προσφερόμενων συνοδευτικών υπηρεσιών που υλοποιούνται ως αποτέλεσμα της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Ηλείας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «CROSS BORDER AGRIFOOD INCUBATORS» με ακρωνύμιο «INCUBA» του Επιχειρησιακού Προγράμματος INTERREG V-A GREECE-ITALY 2014-2020, δίνεται η δυνατότητα σε δυνητικούς νέους επιχειρηματίες της περιοχής να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις προοπτικές τους σε θέματα αγροδιατροφής και να συμμετάσχουν σε ένα διευρυμένο ευρωπαϊκό δίκτυο αγροδιατροφικής σύμπραξης

Στο πλαίσιο του έργου INCUBA το Επιμελητήριο Ηλείας προχώρησε στην διοργάνωση συναντήσεων σε Πύργο, Αμαλιάδα και Κρέστενα ώστε αφενός να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητα και απασχόλησης που υλοποιεί και αφετέρου να αναζητήσει δυνητικούς δικαιούχους που θα στελεχώσουν και θα επωφεληθούν από τη λειτουργία της θερμοκοιτίδας. Σε συνέχεια των συναντήσεων αυτών υλοποιήθηκε το Διεθνές Εργαστήρι του έργου INCUBA την Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ηλείας (4ος Όροφος), με στόχο την παρουσίαση της μεθοδολογίας που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του έργου INCUBA καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές σχετικά με το μοντέλο μιας οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμης θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγροδιατροφής.

Στις εργασίες του Διεθνούς Εργαστηρίου συμμετείχε ο κος Αθανάσιος Χαρέμης, Οικονομολόγος και μέλος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) με την ιδιότητα του Innovation Consultant, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότητες και προκλήσεις της αγροδιατροφής σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, παρουσιάζοντας παραδείγματα καινοτομίας και καλών πρακτικών. Επίσης, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη παρουσίαση για τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει η καινοτομία σε θέματα αγροδιατροφής, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία που προσθέτει η καινοτομία. Οι εργασίες του εργαστηρίου ολοκληρωθήκαν με αναλυτική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων για πρακτικά θέματα αναφορικά με την ενεργοποίηση συμμετοχικών επιχειρηματικών σχημάτων και πραγματικών επιτυχημένων μοντέλων αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες στις εργασίες του Διεθνούς Εργαστηρίου μετά το πέρας των εργασιών του δόθηκαν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις επόμενες δράσεις αλλά και τους στόχους του προγράμματος INCUBA, ανατρέξτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

http://incubaproject.eu/el/archiki/

https://www.facebook.com/Incuba-121777652554939/

 

Με τιμή

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ