ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Erasmus +: μια καμπή στη ζωή 5 εκατομμυρίων Ευρωπαίων φοιτητών
20/12/2019
ΠΗΓΗ: https://ec.europa.eu/

Erasmus +: μια καμπή στη ζωή 5 εκατομμυρίων Ευρωπαίων φοιτητών

 

 

190520ec1_F780911528.jpg

 Φωτογραφια : https://ec.europa.eu/

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόγραμμα Erasmus + καθιστά τους σπουδαστές πιο επιτυχημένους στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή και βοηθά τα πανεπιστήμια να γίνουν πιο καινοτόμα, σύμφωνα με δύο νέες ανεξάρτητες μελέτες που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Οι μελέτες μεγάλης κλίμακας που βασίζονται στην ανατροφοδότηση από περίπου 77 000 σπουδαστές και προσωπικό και πάνω από 500 οργανισμούς μετρούν και αναλύουν τον αντίκτυπο που έχει το πρόγραμμα Erasmus + στους κύριους δικαιούχους του. Τα αποτελέσματα δείχνουν πώς το πρόγραμμα της ΕΕ βοηθά τους νέους Ευρωπαίους να προετοιμαστούν για τη νέα ψηφιακή εποχή και να ευδοκιμήσουν στις μελλοντικές τους σταδιοδρομίες. Το Erasmus + ενισχύει επίσης την ικανότητα καινοτομίας των πανεπιστημίων, τη διεθνή δέσμευση και την ικανότητά τους να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας. 

Τα βασικά ευρήματα των μελετών είναι: 

Το Erasmus + βοηθά τους μαθητές να βρουν τις επιθυμητές σταδιοδρομίες τους και να αποκτούν πιο γρήγορα θέσεις εργασίας

Πάνω από το 70% των πρώην φοιτητών Erasmus + δηλώνουν ότι έχουν καλύτερη κατανόηση του τι θέλουν να κάνουν στις μελλοντικές τους σταδιοδρομίες όταν επιστρέψουν από το εξωτερικό. Η εμπειρία τους στο εξωτερικό τους επιτρέπει επίσης να αναπροσανατολίσουν τις σπουδές τους για να ανταποκρίνονται καλύτερα στις φιλοδοξίες τους. Η μελέτη επιπτώσεων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αποκαλύπτει περαιτέρω ότι το 80% απασχολείται εντός τριών μηνών από την αποφοίτηση και το 72% δηλώνει ότι η εμπειρία τους στο εξωτερικό τους βοήθησε να πάρουν την πρώτη τους δουλειά. Εννέα στους δέκα σπουδαστές Erasmus + λένε ότι κάνουν χρήση των δεξιοτήτων και των εμπειριών που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό στην καθημερινή τους εργασία. Το Erasmus + αντιμετωπίζει τις αναντιστοιχίες των δεξιοτήτων εστιάζοντας στις απαλές και διεπιστημονικές ανάγκες ανάπτυξης των δεξιοτήτων των επιχειρήσεων. 

Το Erasmus + ενισχύει την ευρωπαϊκή αίσθηση του ανήκειν

Περισσότερο από το 90% των σπουδαστών Erasmus + βελτιώνουν επίσης την ικανότητά τους να εργάζονται και να συνεργάζονται με ανθρώπους διαφορετικών πολιτισμών και να αισθάνονται ότι έχουν ευρωπαϊκή ταυτότητα. Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος είναι στους σπουδαστές που αισθάνονται λιγότερο πεπεισμένοι για την ΕΕ πριν από την ανταλλαγή τους και τους σπουδαστές που πέρασαν χρόνο σε μια πιο πολιτισμικά διαφορετική χώρα. Από όλους τους φοιτητές του προγράμματος Erasmus + εκείνοι που προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη εντοπίζουν τα μέγιστα με την ΕΕ. 

Το Erasmus + υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την κοινωνική ένταξη

Τα προγράμματα συνεργασίας Erasmus + καθιστούν την πλειοψηφία των πανεπιστημίων που συμμετέχουν καλύτερα προετοιμασμένα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και εκμάθησης συμβάλλει στην ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και της ικανότητας καινοτομίας τους. Το ακαδημαϊκό προσωπικό που χρησιμοποίησε το Erasmus + είναι πιο ανοιχτό στη συμμετοχή του προσωπικού από τις επιχειρήσεις στα μαθήματα τους από ό, τι οι μη κινητοί συνεργάτες τους, περίπου το 60% σε σύγκριση με το 40%. Περισσότερο από το 80% των ακαδημαϊκών αναφέρουν ότι η εμπειρία τους στο εξωτερικό έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη πιο καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών. Επιπλέον, δύο από τα τρία συμμετέχοντα πανεπιστήμια δήλωσαν ότι τα έργα σε επίπεδο ΕΕ συμβάλλουν επίσης στην αύξηση της κοινωνικής ένταξης και της μη διάκρισης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Άλλα ευρήματα δείχνουν ότι οι πρώην σπουδαστές Erasmus + είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν περάσει στο εξωτερικό. Έχουν επίσης σταδιοδρομίες που είναι πιο διεθνείς και έχουν διπλάσια πιθανότητα να εργαστούν στο εξωτερικό. Το Erasmus + υποστηρίζει επίσης την επιχειρηματικότητα. Ένα από τα τέσσερα έργα συνεργασίας συνέβαλε στην επιχειρηματική εκπαίδευση και ενίσχυσε την επιχειρηματικότητα. Ένα τρίτο των έργων συνέβαλε στη δημιουργία spin-off και νέων επιχειρήσεων. 

Σχετικοί σύνδεσμοι

Erasmus+ Higher Education Impact study 

Erasmus+ Higher Education Strategic Partnerships and Knowledge Alliances study

Factsheet

Erasmus+ 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ