ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Η ΧΕΝ Ελλάδος υποστηρίζει το δικαίωμα της νέας γυναίκας στην εκπαίδευση
03/09/2019
ΠΗΓΗ: https://www.xen.gr

Η ΧΕΝ Ελλάδος υποστηρίζει το δικαίωμα της νέας γυναίκας στην εκπαίδευση

 

604131-225x300_F112570648.jpg

 

Το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση κάθε βαθμίδας και ιδιαίτερα στην ανώτατη εκπαίδευση, παρέχει τη δυνατότητα στη Νεότητα να εξασφαλίσει την οικονομική ανεξαρτησία της στην ενήλικη ζωή  και να αναπτύξει ικανότητες διαχείρισης των προσωπικών επιλογών της.

Προϋποθέσεις αποτελούν τόσο η δυνατότητα συμμετοχής των νέων σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες όσο και η δυνατότητα κινητικότητας και μετεγκατάστασής τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες στις πόλεις στις οποίες δίνονται αυτές οι ευκαιρίες.

Τόσο η ΧΕΝ όσο και άλλοι  διεθνείς Οργανισμοί, εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι νέες γυναίκες συχνά αντιμετωπίζουν επιπρόσθετες δυσκολίες, λόγω του φύλου τους ως προς την ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση τους σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες και απαιτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις.

Η ΧΕΝ Ελλάδος, συνεπής αρωγός των νέων γυναικών ανταποκρίνεται έμπρακτα στην ανάγκη τους να ξεκινήσουν ή να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στις Σχολές της Αθήνας, στις οποίες επέλεξαν να φοιτούν και ιδιαίτερα σε συνθήκες συνεχιζόμενης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

Με προσεκτική προετοιμασία το 2013 ξεκίνησε η υλοποίηση δωρεάν προγράμματος στέγασης για φοιτήτριες στο διεθνών προδιαγραφών κτίριο «Αθηνά» στην Ηλιούπολη. 

Πρόγραμμα Αθηνά – Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες

Το δωρεάν πρόγραμμα στέγασης αφορά φοιτήτριες, σε Σχολές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Αθήνας και του Πειραιά, από την περιφέρεια, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασής τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η ΧΕΝ Ελλάδος στο ιδιόκτητο κτίριό της «Πολυκέντρο «ΑΘΗΝΑ»,στην Ηλιούπολη, σε ένα σύγχρονο χώρο 3000 τ.μ. και σε εγκαταστάσεις διεθνών προδιαγραφών παρέχει αξιοπρεπή και ασφαλή διαμονή σε φοιτήτριες διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους στην γνώση.

Μέχρι σήμερα πάνω από  70  νέες γυναίκες έχουν φιλοξενηθεί σε ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον. Μέσα από το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα ομαδικών δραστηριοτήτων και πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες της ΧΕΝ Ελλάδος, όπως το Κέντρο Συμβουλευτικής Απασχόλησης από όπου έχουν τη δυνατότητα, όσες εξυπηρετούμενες το επιθυμούν, να αντλήσουν υποστήριξη στην προετοιμασία τους για την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Η παροχή αξιοπρεπούς και ασφαλούς στέγασης δεν αποτελεί για τη ΧΕΝ Ελλάδος μια καινούρια υπηρεσία. Από το 1960 στην Ηλιούπολη, αλλά και στην Αμερικής 11 οι Ξενώνες της ΧΕΝ έχουν δώσει ασφαλή στέγη σε εκατοντάδες γυναίκες.

Ειδικότερα,   το κτίριο «Αθηνά» φιλοξένησε προγράμματα αποκατάστασης προσφύγων υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, προγράμματα ενδυνάμωσης και ασφαλούς στέγασης ελληνίδων, αλλά και αλλοδαπών γυναικών που ανήκαν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΤΕΓ.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ_ΥΠΟΒΟΛΗΣ_ΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΑΙΤΗΣΗ 2019_2020

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ