ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αμερικανοί βουλευτές αντιδρούν στους δασμούς του ελαιολάδου
23/08/2019
ΠΗΓΗ: www.agronews.gr

Αμερικανοί βουλευτές αντιδρούν στους δασμούς του ελαιολάδου

 

 

03c1_F628063223.jpg

 

Στην Κάτω Βουλή του Κογκρέσο των ΗΠΑ μια ομάδα από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς αντιπροσώπους ζήτησε επιτακτικά από το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας να μην προχωρήσει στην επιβολή δασμών στο ευρωπαϊκής προέλευσης ελαιόλαδο, αφού όπως σημείωσαν κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ελλείψεις του προϊόντος από την αγορά και υψηλότερες τιμές για τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Υπενθυμίζεται ότι το ευρωπαϊκό ελαιόλαδο ενδέχεται να υποστεί δασμολογική επιβάρυνση 100% καθώς η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για την εφαρμογή αντίμετρων με αφορμή την διαμάχη για τις επιδοτήσεις στις κατασκευάστριες αεροπλάνων Boeing και Airbus. Πρόκειται για μια διαμάχη που τραβάει κοντά 15 χρόνια στα έδρανα του ΠΟΕ. 

«Χωρίς ευρωπαϊκές εισαγωγές ελαιολάδου, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην σημερινή ζήτηση των καταναλωτών», δηλώνει η ομάδα των 14 Δημοκρατικών και πέντε Ρεπουμπλικανών μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. με επικεφαλής τον Δημοκρατικό Bill Pascrell (εικονιζόμενος) και τον Ρεπουμπλικανικό Jodey Arrington. 

Στο αίτημά τους επικαλούνται τις οικονομικές ζημιές που θα υποστούν εστιάτορες και αλυσίδες λιανικής πώλησης αλλά και η βιομηχανία τροφίμων εν γένει, ενώ ακόμα προέβαλαν τα οφέλη του το ελαιολάδου για την υγεία. «Η αύξηση στην τιμή του προϊόντος θα ωθήσει τους καταναλωτές σε άλλα έλαια τα οποία δεν μπορούν να συγκριθούν με την διατροφική ποιότητα του ελαιολάδου» αναφέρει χαρακτηρίστηκα το γράμμα που απέστειλαν. 

Επιπλέον εξηγούν πως κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει εμπόδια στην εισαγωγή του, η οποία θα μειωθεί κατά 30% επί της συνολικής ζήτησης των καταναλωτών, ήτοι 100.000 τόνοι.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ