ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ανοιχτά δεδομένα για Δήμους και Περιφέρειες της Ευρώπης από το European Data Portal
09/08/2019
ΠΗΓΗ: https://opendata.ellak.gr

Ανοιχτά δεδομένα για Δήμους και Περιφέρειες της Ευρώπης από το European Data Portal

 

 

matinee-opendatasoft-transparence1_F773302197.png

Η πύλη συλλέγει τα μεταδεδομένα από τα κράτη μέλη της ΕΕ και επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύψουν τα δεδομένα που χρειάζονται κάνοντας τα μεταδεδομένα τους να αναζητηθούν σε όλες τις γλώσσες που υποστηρίζονται από την ΕΕ.

Εκτός από την αναζήτηση των δεδομένων, το EDP παρέχει επίσης δεκατρείς καταλόγους δεδομένων για να βοηθήσει τους χρήστες να βρουν τα δεδομένα που χρειάζονται, μεταξύ των οποίων και οι περιφέρειες και οι πόλεις. Αυτά τα σύνολα δεδομένων περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τα κτηματολόγια, τους κρατικούς χάρτες και την τοποθεσία των ταχυδρομικών γραφείων.

Το EDP προσφέρει σήμερα 55.750 σύνολα δεδομένων σχετικά με τις περιφέρειες και τις πόλεις.

Για παράδειγμα:

Αυτά τα σύνολα δεδομένων είναι προσβάσιμα σο  EDP και συλλέχθηκαν από τις εθνικές ανοικτές πύλες δεδομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παραδείγματα χρήσης Ανοιχτών Δεδομένων από πόλεις και περιφέρειες

To EDP διαθέτει σαράντα τέσσερα  παραδείγματα περιπτώσεων χρήση ανοιχτών δεδομένων  για περιφέρειες και πόλεις. Για παράδειγμα, η πλατφόρμα Golemio και το Helsinki Region Infoshare.

Το Golemio είναι μια πλατφόρμα στη Τσεχία που αναπτύσσεται και διατηρείται από την Operátor ICT. Η πλατφόρμα μοιράζεται σύνολα δεδομένων από την Operátor ICT, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο που ζει ή επισκέπτεται την Πράγα να βρεί χώρους στάθμευσης ή να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πλατφόρμα χρησιμεύει επίσης ως χώρος για τους εμπειρογνώμονες να βρουν σύνολα δεδομένων που μπορούν να αναλύσουν και να επεξεργαστούν για να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις ή να δημιουργήσουν ιστότοπους, εφαρμογές ή μοντέλα πρόβλεψης για την πόλη.

Το Helsinki Region Infoshare.  είναι μια ανοιχτή υπηρεσία δεδομένων που βοηθά τους ανθρώπους να βρουν αστικά δεδομένα στο Ελσίνκι και στις γειτονικές πόλεις Espoo, Vantaa και Kauniainen. Η υπηρεσία παρέχει  καταλόγους ανοιχτών δεδομένων με ενημερωτικά άρθρα σχετικά με τη χρήση δεδομένων και τα γεγονότα στη Φινλανδία και παρέχει υποστήριξη για τον τρόπο εκμετάλλευσης, κοινής χρήσης και επαναχρησιμοποίησης ανοικτών δεδομένων.

Πολλοί ενδιαφερόμενοι στο Ελσίνκι χρησιμοποιούν τη βάση δεδομένων  για να οργανώνουν και να προωθούν δημόσιες εκδηλώσεις στο Ελσίνκι και να παρέχουν αστικά δεδομένα για να προσφέρουν αξία στην περιοχή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Golemio και το Ελσίνκι Infoshare, ακούστε το σεμινάριο EDP  “Open data in Smart Cities

Πηγή άρθρου: https://www.europeandataportal.eu/

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ