ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ....   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ
31/03/2019
ΠΗΓΗ: Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα

Προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ

 

55833053_2325486917472222_5502911441952309248_o_F494166293.jpg

Η ΕΕ, με την πολιτική προώθησης που εφαρμόζει, βοηθά τους παραγωγούς να πωλούν τα προϊόντα τους σε μια ολοένα πιο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και ανάπτυξη εντός της ΕΕ.

Εισαγωγή

Οι εκστρατείες προώθησης των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ σχεδιάστηκαν για να δημιουργούν νέες ευκαιρίες στην αγορά για τους γεωργούς της ΕΕ και την ευρύτερη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και για να τους βοηθούν να βελτιώνουν τις επιχειρήσεις τους.

Οι σχετικοί κανόνες πολιτικής ορίζουν πώς μπορούν να χρησιμοποιούνται οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις – που σημειώνουν αύξηση από 142,5 εκατ. ευρώ το 2017 σε 188,5 εκατ. το 2018 και 200 εκατ. το 2020 – για πρωτοβουλίες ενημέρωσης και προώθησης στα κράτη μέλη της ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Υπάρχουν δύο είδη δράσεων προώθησης:

  • αυτές που υλοποιούνται από ευρωπαϊκές επαγγελματικές ή διεπαγγελματικές ενώσεις και συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ
  • αυτές που υλοποιούνται απευθείας από την ίδια την ΕΕ, όπως οι διπλωματικές πρωτοβουλίες του επιτρόπου σε τρίτες χώρες, ώστε αυτές να αναπτύξουν το εμπόριο γεωργικών ειδών διατροφής, ή η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις και ενημερωτικές εκστρατείες για την προώθηση των γεωργικών προϊόντων της ΕΕ

Ετήσιο πρόγραμμα εργασιών

Θα διατεθούν συνολικά 191 εκατ. ευρώ για προγράμματα προώθησης που έχουν επιλεγεί για συγχρηματοδότηση από την ΕΕ το 2019, έναντι 179 εκατ. ευρώ το 2018.

Το πρόγραμμα εργασίας του 2019 εστιάζει σε εκστρατείες που απευθύνονται σε χώρες εκτός ΕΕ με το μεγαλύτερο δυναμικό ανάπτυξης, όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Μεξικό και η Κορέα. Στο εσωτερικό της Ένωσης, η ΕΕ θα συγχρηματοδοτήσει εκστρατείες που σκοπό έχουν να προωθήσουν τα διάφορα συστήματα και σήματα ποιότητας της ΕΕ (βιολογικό, Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης -ΠΟΠ, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη -ΠΓΕ, Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν -ΕΠΙΠ, προϊόν εξόχως απόκεντρων περιοχών της ΕΕ).

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ