ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Έρευνα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Δ.ΥΠ.Α για τις ανάγκες των εργοδοτών σε δεξιότητες
15/06/2022
ΠΗΓΗ: AMERICAN-HELLENIC CHAMBER OF COMMERCE

 

DYPA-EAEE-SURVEY_F1348938118.png

 

 

 

Αγαπητά μέλη,

 

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α. - πρώην ΟΑΕΔ) έχει υπογράψει με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, μνημόνιο τριετούς συνεργασίας με κοινό στόχο την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας και συγκεκριμένα των αναγκών των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό με τις δεξιότητες όσων αναζητούν εργασία.

 

Στις δράσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο, περιλαμβάνεται και η διερεύνηση της ζήτησης σε συγκεκριμένες επαγγελματικές και τεχνικές δεξιότητες, ιδιαίτερα στην μετά-Covid εποχή, ώστε η Δ.ΥΠ.Α να προετοιμάσει τα κατάλληλα προγράμματα και δράσεις μέσω των 50 Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας και 30 Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) που λειτουργεί πανελλαδικά, αλλά και μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης για την αναβάθμιση δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Σε πρώτη φάση, η Δ.ΥΠ.Α. θα σχεδιάσει δύο πιλοτικά προγράμματα στις ΕΠΑΣ, τα οποία θα απαντήσουν στις σύγχρονες απαιτήσεις των επιχειρήσεων, εξοπλίζοντας παράλληλα νέους υποψήφιους με τα προσόντα που χρειάζονται για μια επιτυχημένη καριέρα. Από το 1952, η Δ.ΥΠ.Α. υλοποιεί με επιτυχία το δυικό εκπαιδευτικό σύστημα, που συνδυάζει την παράλληλη 2ετή θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη με την αμειβόμενη μαθητεία σε επιχειρήσεις.

 

Στο πλαίσιο, της νέας πιλοτικής δράσης, σχεδιάστηκε μία έρευνα, που θα απευθυνθεί σε επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου ή/και του Μητρώου των ΕΠΑΣ της Δ.ΥΠ.Α, και θα αποτελείται από δύο μέρη, τη συλλογή ποσοτικών στοιχείων μέσα από ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο, και τη συλλογή ποιοτικών στοιχείων μέσα από διαδικτυακές ή/και δια ζώσης διαβουλεύσεις (focus groups).

 

Ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία κρίνεται επωφελής για όλους τους εμπλεκόμενους και θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της αναντιστοιχίας δεξιοτήτων (skills mismatch) στην Ελληνική αγορά εργασίας, που κατατάσσεται προτελευταία στο European Skills Index 2022. 

 

Παρακαλούμε να αφιερώσετε 10 λεπτά από το χρόνο σας, προκειμένου να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο.

 

Για τη συμμετοχή σας στην έρευνα πατήστε εδώ

 

Όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες των συμμετεχόντων θα παραμείνουν απόλυτα εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν μόνο για τις ανάγκες ανάλυσης της έρευνας από το Επιμελητήριο και την Δ.ΥΠ.Α.

 

Η ενίσχυση της αποτελεσματικής αγοράς εργασίας είναι προτεραιότητα μας!

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ