ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Κοινή συνέντευξη τύπου παρέθεσαν, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, και το Δ.Σ. του σωματείου εστίασης ''Διόνυσος»
16/02/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

 

4_F1591531843.jpg

 

 

Η στήριξη των επιχειρήσεων έναντι της ενεργειακής κρίσης αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της κοινής συνέντευξης τύπου που παρέθεσαν, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο Νίκος Τζαμαλής, Πρόεδρος του σωματείου εστίασης "Διόνυσος» και τα μέλη της διοίκησης κκ. Αθανάσιος Μπούκλης και Βασίλειος Σιγούρος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, αφού ευχαρίστησε τον σύλλογο «Διόνυσος» για την πρωτοβουλία οργάνωσης της εκδήλωσης, αλλά και για τις εμπεριστατωμένες και σοβαρές προτάσεις που καταθέτει για την στήριξης της επιχειρηματικότητας, τόνισε πως η ενεργειακή κρίση δοκιμάζει σκληρά τις επιχειρήσεις του τόπου, που ενώ προέβαλαν σθεναρή αντίσταση και κατάφεραν να παραμείνουν σε λειτουργία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κινδυνεύουν τώρα εκ νέου από την ενεργειακή κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ο κ. Νικολούτσος, το Επιμελητήριο Ηλείας έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα πολιτικής για την στήριξη των επιχειρήσεων και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει δυναμικά για τη διεκδίκηση πειστικών λύσεων στα ζητήματα της Ηλειακής επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Τζαμαλής τόνισε πως η εστίαση έχει στοχοποιηθεί εδώ και δύο χρόνια, αδίκως, ως βασικός υπαίτιος για την εξάπλωση της πανδημίας, συμπληρώνοντας η μείωση της δυναμικής των επιχειρήσεων του κλάδου καθώς και οι συνεχόμενες αναστολές λειτουργίας των καταστημάτων, έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό του επιχειρηματία. Οι επιχειρήσεις αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες, τόνισε ο κ. Τζαμαλής και αντί το κράτος να ελαφρύνει την πίεση που δέχεται ο κλάδος έρχεται να προσθέσει και τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια που είναι τουλάχιστον 2 φορές πάνω τα τιμολόγια σε σχέση με την αντίστοιχα περσινά.

Ο κ. Μπούκλης στην τοποθέτησή του, δήλωσε πως οι αυξήσεις δεν πλήττουν μόνο τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, αλλά και όλη την οικονομία του Πύργου, καθότι τα λεφτά που δαπανώνται για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους, αποψιλώνουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο πιέσεων.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ