ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Η ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να συνοδεύεται και από χρηματοδότηση, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας σε επιστολή προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα
18/12/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Η ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να συνοδεύεται και από χρηματοδότηση, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας σε επιστολή προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα

 

 

 

 

 

 8_F1536839660.jpg

 

 

Το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας των επιχειρήσεων, ως απόρροια των εξαιρετικά αργών ρυθμών στη διαδικασία ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και της μη αναχρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα, εκείνων των επιχειρήσεων, που έχουν ρυθμίσει ήδη τις οφειλές του, επισημαίνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας σε επιστολή που απέστειλε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Πάγια θέση του Επιμελητηρίου Ηλείας, επισημαίνεται στην επιστολή, αποτελεί πως ο τραπεζικός δανεισμός οφείλει να εξυπηρετεί τους αναπτυξιακούς στόχους της ελληνικής οικονομίας και να δίνει διέξοδο στις αγωνίες και τα αδιέξοδα της επιχειρηματικότητας. Υπό αυτό το πνεύμα, η μεταβίβαση των απαιτήσεων-δανείων δεν μπορεί να εξαντλείται σε μια απλή  μεταφορά των μη  εξυπηρετούμενων δανείων από τους ισολογισμούς των τραπεζών στις Εταιρείες Διαχείρισης, αλλά οφείλει να υπηρετεί τους στόχους της  στήριξης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Ηλείας έχει πολλάκις επισημάνει την ανάγκη για τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω της μετατροπής των κόκκινων δανείων σε εξυπηρετούμενα και της προοπτικής επιστροφής τους στις τράπεζες.

 Ας μην ξεχνάμε πως η επιβίωση των επιχειρήσεων δεν θα καταστεί εφικτή μόνο μέσω της ρύθμισης μιας οφειλής, αλλά προϋποθέτει και την παροχή οικονομικής ρευστότητας, προκειμένου να ορθοποδήσουν και να ατενίσουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Σύμφωνα, άλλωστε, με πρόσφατες έρευνες  το 50% των επιχειρήσεων που έχουν ρυθμίσει τις υποχρεώσεις τους είναι βιώσιμες, συνεπώς η αναχρηματοδότησή τους από τις τράπεζες θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Το Επιμελητήριο Ηλείας έθεσε υπόψη του Διοικητή της ΤτΕ, μεταξύ άλλων και το αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου για εντατικοποίηση του εποπτικού ελέγχου στις εταιρείες διαχείρισης, προκειμένου να γίνειπιο αποτελεσματική διαχείριση του χρέους ιδιωτών και επιχειρήσεων και να αντιμετωπιστούν δραστικά οι καθυστερήσεις στα αιτήματα στήριξης , καθότι υπάρχουν κι επιχειρήσεις οι οποίες αγωνίζονται επί μήνες επιζητώντας ρύθμιση χωρίς να έχουν λάβει απάντηση έως τώρα.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
Επιστολή Επιμελητηρίου Ηλείας

 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ