ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας
14/08/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Με τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, συναντήθηκε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας

Κ. Λεβέντης: «Ειδικό σχέδιο για την τουριστική ανάκαμψη της Ηλείας»

 

32_F368375616.jpg

 

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού στην Ηλεία ανέλυσε σε συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού, κ.Χάρη Θεοχάρη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνος Λεβέντης, στο γραφείο του πρώτου στην Αθήνα.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στην τουριστική «καθίζηση» που υπέστη εξαιτίας του lockdown τον Μάρτιο και τον Απρίλιο η Ηλεία, υπενθυμίζοντάς του ότι ήταν ο πρώτος νομός που δέχθηκε το ισχυρό «χτύπημα» της πανδημίας, με συνέπεια να χαθεί μια περίοδος που προμηνυόταν εξαιρετική για τον τουρισμό, λόγω και της τελετής της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας περιέγραψε στον κ. Θεοχάρη και τις τεράστιες οικονομικές απώλειες στον άξονα Κατάκολο-Ολυμπία εξαιτίας της παύσης της κρουαζιέρας, δεδομένου ότι το Κατάκολο είναι το πέμπτο δημοφιλέστερο λιμάνι πανελλαδικά, καθώς και τη χαμηλή πληρότητα που καταγράφει ο ξενοδοχειακός κλάδος της πεδινής Ηλείας, λόγω των περιορισμένων αφίξεων στο αεροδρόμιο του Αράξου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα και ανέφερε πως το υπουργείο ήδη αύξησε τα κονδύλια για τα προγράμματα εγχώριου τουρισμού, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες πρωτοβουλίες με στόχο την τουριστική ανάκαμψη.

«Η Ηλεία είναι ο πρώτος νομός που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα από τον κορονοϊό, με συνέπεια να σταματήσει από τις αρχές Μαρτίου κάθε οικονομική δραστηριότητα και να χαθεί τεράστιο εισόδημα. Αν λάβουμε υπόψη ότι το 2019 ο τουρισμός και η εστίαση στην Ηλεία κατέγραψαν κύκλο εργασιών πάνω από 70 εκατ. ευρώ, καταλαβαίνετε τι ζημιά έχει υποστεί ο νομός. Ζήτησα από τον υπουργό Τουρισμού, κ. Θεοχάρη, να ενταχθεί η Ηλεία σε ένα ειδικό σχέδιο ανάκαμψης που θα αφορά τις τουριστικές περιοχές της χώρας και να στηρίξει την επιχειρηματικότητα», δήλωσε ο κ. Λεβέντης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.iliagora.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ