ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Coronavirus: μια κοινή προσέγγιση για ασφαλείς και αποτελεσματικές εφαρμογές ανίχνευσης κινητών σε όλη την ΕΕ
13/05/2020
ΠΗΓΗ: https://ec.europa.eu/

Coronavirus: μια κοινή προσέγγιση για ασφαλείς και αποτελεσματικές εφαρμογές ανίχνευσης κινητών σε όλη την ΕΕ

 

3_F306468456.jpg

 

 

Σήμερα, τα κράτη μέλη, με την υποστήριξη της Επιτροπής, δημοσίευσαν κατευθυντήριες γραμμές για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ εφαρμογών ανίχνευσης κινητών και προειδοποιητικών εφαρμογών σε ολόκληρη την ΕΕ. 

Αυτές είναι κοινές αρχές για να διασφαλιστεί ότι οι εφαρμογές παρακολούθησης μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους όταν απαιτείται, οπότε οι πολίτες πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο μία εφαρμογή για να αναφέρουν θετικό τεστ ή να λαμβάνουν ειδοποίηση, όπου κι αν βρίσκονται στην ΕΕ. Αυτό βασίζεται στην πρόσφατη κοινή εργαλειοθήκη της ΕΕ που εξασφαλίζει κοινά πρότυπα για την ανάπτυξη εφαρμογών ανίχνευσης επαφών σε ολόκληρη την Ευρώπη και τις οδηγίες της Επιτροπής για την προστασία των δεδομένων. Τόσο η εργαλειοθήκη όσο και οι οδηγίες αναπτύχθηκαν από κοινού από τα κράτη μέλη και από την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Το πλαίσιο ορίζει ότι οι εφαρμογές παρακολούθησης πρέπει να είναι εθελοντικές, διαφανείς, προσωρινές, κυβερνοασφάλεια, χρησιμοποιώντας προσωρινά και ψευδώνυμα δεδομένα. Πρέπει να βασίζονται στην τεχνολογία Bluetooth και να έχουν εγκριθεί από τις εθνικές υγειονομικές αρχές και να είναι διαλειτουργικά διασυνοριακά καθώς και μεταξύ λειτουργικών συστημάτων. Η διαλειτουργικότητα είναι ζωτικής σημασίας, έτσι ώστε η ευρεία, εθελοντική εφαρμογή εθνικών εφαρμογών ανίχνευσης να μπορεί να υποστηρίξει τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού και την άρση των περιορισμών της ελεύθερης κυκλοφορίας σε ολόκληρη την ΕΕ. 

Οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να μπορούν να βασίζονται σε μία εφαρμογή ανεξάρτητα από την περιοχή ή το κράτος μέλος στο οποίο βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Τα περισσότερα κράτη μέλη έχουν ξεκινήσει ή σκοπεύουν να ξεκινήσουν μια εγκεκριμένη εφαρμογή ανίχνευσης επαφών για κινητά που έχει σχεδιαστεί για την εκπλήρωση επιχειρησιακών στόχων που είναι συγκεκριμένοι για την εθνική στρατηγική διαχείρισης κρίσεων COVID-19. Οι οδηγίες ορίζουν αυτές τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την επικοινωνία μεταξύ των εγκεκριμένων εφαρμογών, έτσι ώστε οι μεμονωμένοι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν μια ειδοποίηση, οπουδήποτε και αν βρίσκονται στην ΕΕ, εάν ενδέχεται να ήταν κοντά σε κάποιο χρονικό διάστημα με έναν άλλο χρήστη που έχει δοκιμαστεί θετικά για τον ιό. Τελικά, αυτό θα υποστηρίξει τη σταδιακή άρση των συνοριακών ελέγχων εντός της ΕΕ και την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στην φωτογραφία 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ