ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Οι ΜΜΕ δεν ανακάμπτουν όπως αναμένεται και η αβεβαιότητα αυξάνεται
21/03/2022
ΠΗΓΗ: https://www.smeunited.eu/

Οι ΜΜΕ δεν ανακάμπτουν όπως αναμένεται και η αβεβαιότητα αυξάνεται

Το επιχειρηματικό κλίμα των ΜΜΕ σημειώνει 75,2%, ελαφρά πτώση κατά 0,9%

 

 

82566c7_F197843105.slide5-0x0.jpg

 

 

 

Ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος ΜΜΕ που παρουσιάστηκε σήμερα δείχνει ότι η ανάκαμψη των ΜΜΕ μπήκε σε αδιέξοδο. Τα αποτελέσματα του περασμένου εξαμήνου υστερούν σημαντικά πίσω από τις προσδοκίες και η αβεβαιότητα επικρατούσε στις προβλέψεις ακόμη και πριν την κρίση στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Salminen επεσήμανε ότι αποθαρρύνει την οικονομική περιστάσεις όπως η εξάπλωση των νέων μεταλλάξεων του Covid-19, η ενέργεια που βρυχάται.

Οι τιμές και οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, ήταν οι κύριοι λόγοι για την ασθενέστερη επιχείρηση αυτοπεποίθηση. Οι ΜΜΕ στον τομέα των υπηρεσιών έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα από τον νέο Covid περιορισμοί το φθινόπωρο.

Παρουσιάζοντας τα κύρια ευρήματα του πιο πρόσφατου Βαρόμετρου ΜΜΕ που αναπτύχθηκε από την SMEunited Study Unit, Economic & Διευθυντής Δημοσιονομικής Πολιτικής Gerhard Huemer έδειξε ότι τα αποτελέσματα υστερούν πολύ προσδοκίες, ιδίως για τον κύκλο εργασιών και επενδύσεις. Επιπλέον, αυτός επεσήμανε ότι η έρευνα ήταν διεξήχθη πριν από την εισβολή του

Η Ουκρανία ξεκίνησε, και η πραγματική κατάσταση για το τρέχον εξάμηνο μπορεί να είναι άρτιος πιο ζοφερό από τις προσδοκίες παρουσιάζονται. Πράγματι, ήδη πριν από τον πόλεμο, η οι προοπτικές παρουσίασαν υψηλό επίπεδο αβεβαιότητα για τη μελλοντική πανδημία εξελίξεις, την πληθωριστική πίεση και την πιθανή συνέχιση της προσφοράς τριβές.

Ως εκ τούτου, η SMEunited συνιστά να επικεντρωθεί η εθνική και ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με τη χαλάρωση των κυρώσεων στις ΜΜΕ και τη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας και προϊόντων Οι ΜΜΕ για να ξεπεράσουν την υψηλή αβεβαιότητα που προκάλεσε ο πόλεμος της Ουκρανίας και η συνεχιζόμενη κρίση Covid. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν ενίσχυση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ:

Natalia Richardson Υπεύθυνος Τύπου & Επικοινωνίας | pressoffice@SMEunited.eu | +32.2.285.07.18

Gerhard Huemer, Διευθυντής Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής | g.huemer@smeunited.eu

Η SMEunited είναι η ένωση βιοτεχνών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη με 65 μέλη οργανώσεις από περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Η SMEunited αντιπροσωπεύει την εθνική διατομεακή Craft και Ομοσπονδίες ΜΜΕ, ευρωπαϊκές οργανώσεις ΜΜΕ και συνδεδεμένα μέλη. Σε συνδυασμό, αντιπροσωπεύουμε περισσότερες από 22,5 εκατομμύρια επιχειρήσεις με περίπου 82 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. SMEunited είναι αναγνωρισμένη εργοδοτική οργάνωση και Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Εταίρος. Η SMEunited ήταν παλαιότερα γνωστή ως UEAPME.

www.SMEunited.eu | Twitter: @SMEunited

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ