ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηλείας σε ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας με θέμα «Πανδημία και Εστίαση» και φιλοξενούμενο τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη
21/01/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηλείας σε ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας με θέμα «Πανδημία και Εστίαση» και φιλοξενούμενο τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

 

 

123_F46991178.png

 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος συμμετείχε, μαζί με τον Προέδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. , κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και της Π.Ο.Ε.Σ.Ε., κ. Γιώργο Καββαθά, στη διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποίησε η Κ. Ε. Ε. Ε. , τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, αναφορικά με τις συνέπειες της πανδημίας στον κλάδο της εστίασης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Νικολούτσος έθεσε, για ακόμα μια φορά, ενώπιων των εκπροσώπων της Επιμελητηριακής κοινότητας και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, τις ανάγκες και τον έντονο προβληματισμό των Ηλειακών επιχειρήσεων, για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος της εστίασης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της γαστρονομικής ταυτότητας της περιοχής, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία της Ηλείας η άμεση διασύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα, προκειμένου τα προϊόντα της Ηλειακής γης να ενισχύσουν τη θέση τους στην τουριστική αγορά και να αποτελέσουν, μέσω της διασύνδεσής τους με τον «Αγροτουρισμό», ισχυρό οικονομικό παράγοντα ανάπτυξης.

Υποστηρικτικά ως προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι συμπράξεις Ελλήνων μαγείρων και εγνωσμένης αξίας chefs, προκειμένου να εξελιχθεί το επίπεδο της γαστρονομικής εκπαίδευσης για τα επαγγελματικά στελέχη του τουρισμού και να υιοθετηθούν καλές πρακτικές για την αναβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος.

Επισημαίνοντας την ανάγκη για τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, μέσω της μετατροπής των κόκκινων δανείων σε εξυπηρετούμενα και της προοπτικής επιστροφής τους στις τράπεζες, ο κ. Νικολούτσος στάθηκε για ακόμα μια φορά στο θέμα του αποκλεισμού των Ηλειακών επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό, ενώ εισηγήθηκε στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών την προκήρυξη ενός εξειδικευμένου προγράμματος ΕΣΠΑ που θα στοχεύει αποκλειστικά στον εκσυγχρονισμό του χώρου της εστίασης και των μονάδων παραγωγής, προτείνοντας παράλληλα την προκήρυξη και Προγράμματος «Εξοικονομώ» για τις επιχειρήσεις, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Οι προτάσεις του κ. Νικολούτσου έτυχαν ιδιαίτερης αποδοχής από την Επιμελητηριακή κοινότητα και ιδιαίτερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, ο οποίος ανακοίνωσε, πως σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της εστίασης, εξετάζουν, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα, ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκ. Ευρώ. Επίσης, θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 450 εκ. ευρώ σε συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη για ψηφιακές επενδύσεις στις ΜμΕ.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ