ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συμμετοχή του Επιμελητήριου Ηλείας σε Διακρατική συνάντηση για την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PRONACUL
31/12/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Συμμετοχή του Επιμελητήριου Ηλείας σε Διακρατική συνάντηση για την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PRONACUL

 

 

5_F1885214559.png 

 

Το Επιμελητήριο Ηλείας, ως μέλος του εταιρικού σχήματος, συμμετείχε στην 4η συνάντηση του έργου «PRONACUL – Προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού σε προστατευόμενες περιοχές», η οποία λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας του COVID-19 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Στη διάρκεια των εργασιών έγινε παρουσίαση της προόδου του έργου ανά τομέα εργασίας και εταίρο, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σχετικά με την υλοποίηση και την απορροφητικότητα. Τέλος έγινε ανάλυση και προγραμματισμός των μελλοντικών δράσεων και βημάτων για την επίτευξη των στόχων.

Το έργο PRONACUL έχει ως στόχο την προώθηση και διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και την ανάπτυξη διακρατικών στρατηγικών για την από κοινού προώθηση συντονισμένων δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής-Ιονίου.

Το Επιμελητήριο Ηλείας στο προσεχές διάστημα προγραμματίζει την υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με την επιλογή καινοτόμων ιδεών σχετικές με την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομίας με στόχο να δώσει νέες ευκαιρίες γνώσης και να καταστήσει τους φορείς που σχετίζονται με τους παραπάνω τομείς, ικανούς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του βιώσιμου τουρισμού στην περιοχή τους, αλλά και ευρύτερα στην Αδριατική.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του εταιρικού σχήματος από Ελλάδα, Σλοβενία, Ιταλία, Κροατία Σερβία και Βοσνία Ερζεγοβίνη.

Το έργο PRONACUL συγχρηματοδοτείται, μέσω του Προγράμματος INTERREG V-B Adriatic-Ionian ADRION Programme 2014-2020, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν.

 

Για το Επιμελητήριο Ηλείας

 

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

dm

www.iliagora.gr

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στην Ηλεία

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Ηλείας

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της Ηλείας

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ξεφυλλίστε πατώντας επάνω στο εξώφυλλο. 
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ΕΛΓΑ Η Ευρώπη σου, η δική σου ευκαιρία
Οδηγός για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη Ευρωπαϊκή πύλη για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις 
ΓΕΜΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ

 
ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ - Ε.Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ